Ікра із зелених помідорів на зиму з томатною пастою
– Ідеальний спосіб переробки зелених помідорів – овочева ікра з них. Таке блюдо чудово доповнить будь-який гарнір або навіть зможе виступити в ролі самостійної закуски. А соковитий смак та яскравий колір ікрі додасть, додавання томатної пасти.
Час приготування: 1 ч.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Паста томатна – 1,5 ст. л.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Масло олію – 100 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо помідори, потім нарізаємо їх невеликими шматочками.
2. Подрібнюємо помідори за допомогою м’ясорубки, кладемо їх в емальовану каструлю.
3. Очищаємо цибулю, перець і моркву, нарізаємо їх.
4. Пропускаємо овочі через м’ясорубку і додаємо до помідорів в каструлю.
5. Додаємо масло, гарненько все перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо суміш до кипіння, а потім залишаємо варитися під кришкою на маленькому вогні протягом 40 хвилин, періодично помішуючи.
6. Через 20 хвилин додаємо подрібнений часник, томатну пасту, сіль і цукор і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
7. Приблизно за 5 хвилин до готовності додаємо в ікру оцет.
8. Заповнюємо простерилізовані банки ікрою, закриваємо їх кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.
9. Готову ікру зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!