Ікра із зелених помідорів на зиму – 5 дуже смачних рецептів з фото

Ікра із зелених помідорів на зиму з томатною пастою

– Ідеальний спосіб переробки зелених помідорів – овочева ікра з них. Таке блюдо чудово доповнить будь-який гарнір або навіть зможе виступити в ролі самостійної закуски. А соковитий смак та яскравий колір ікрі додасть, додавання томатної пасти.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Паста томатна – 1,5 ст. л.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо помідори, потім нарізаємо їх невеликими шматочками.

2. Подрібнюємо помідори за допомогою м’ясорубки, кладемо їх в емальовану каструлю.

3. Очищаємо цибулю, перець і моркву, нарізаємо їх.

4. Пропускаємо овочі через м’ясорубку і додаємо до помідорів в каструлю.

5. Додаємо масло, гарненько все перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо суміш до кипіння, а потім залишаємо варитися під кришкою на маленькому вогні протягом 40 хвилин, періодично помішуючи.

6. Через 20 хвилин додаємо подрібнений часник, томатну пасту, сіль і цукор і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

7. Приблизно за 5 хвилин до готовності додаємо в ікру оцет.

8. Заповнюємо простерилізовані банки ікрою, закриваємо їх кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

9. Готову ікру зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!