Кабачкова ікра через м’ясорубку без обсмажування
Кабачкова ікра через м’ясорубку без обжарювання – елементарний рецепт без додаткових маніпуляцій. Закуска стане незамінною для любителів овочів паличкою-виручалочкою. Щоб не витрачати енергію на підготовку, достатньо відкоркувати закатку і насолодитися бюджетним частуванням.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Морква – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 150 мл
- Часник – 1 головка.
- Помідори – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Кабачки, помідори і петрушку промиваємо. Для ікри підійде вся овочева некондиція – переспілі і переросли овочі.
Крок 2. З цибулин, кабачків і морквини прибираємо лушпиння і шкірку. Розрізаємо овочі на шматки. Якщо у кабачках присутні жорсткі насіння, необхідно їх вискоблити за допомогою ложки. Овочі перекручуємо через м’ясорубку. Виливаємо масу у широку товстостінну каструлю. Присмачую рослинною олією і перемішуємо.
Крок 3. Розміщуємо каструлю на вогонь і уварюємо 3 години, часто помішуючи.
Крок 4. Промиті помідори також подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, попередньо вирізавши плодоніжки. Виливаємо їх до кабачкової маси і додаємо сіль.
Крок 5. Проварюємо 45 хвилин до випаровування вологи. Очищений часник натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес. Кількість визначаємо в залежності від уподобань. Петрушку рубаємо, як можна дрібніше. Подрібнені компоненти відправляємо в каструлю за 15 хвилин до закінчення процесу.
Крок 6. В кінці готування виливаємо оцтову есенцію і перемішуємо. Якщо немає есенції, замінюємо 9% консервантом, збільшивши кількість.
Крок 7. Банки зручного розміру вимиваємо в мильному розчині, обполіскуємо під проточною водою і стерилізуємо. Кришки необхідно прокип’ятити.
Крок 8. Гарячу консервацію розкладаємо по простерилизованным банкам, закатуємо машинкою. Укладаємо на бочок і загортаємо в шубу з ковдр.
Крок 9. Охолодивши заготовки, переміщаємо їх до решти зимової консервації.
Крок 10. Залишки ікри можна продегустувати. Приємного апетиту!