Кабачкова ікра класична – 10 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Кабачкова ікра через м’ясорубку без обсмажування

Кабачкова ікра через м’ясорубку без обжарювання – елементарний рецепт без додаткових маніпуляцій. Закуска стане незамінною для любителів овочів паличкою-виручалочкою. Щоб не витрачати енергію на підготовку, достатньо відкоркувати закатку і насолодитися бюджетним частуванням.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Помідори – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Кабачки, помідори і петрушку промиваємо. Для ікри підійде вся овочева некондиція – переспілі і переросли овочі.

Крок 2. З цибулин, кабачків і морквини прибираємо лушпиння і шкірку. Розрізаємо овочі на шматки. Якщо у кабачках присутні жорсткі насіння, необхідно їх вискоблити за допомогою ложки. Овочі перекручуємо через м’ясорубку. Виливаємо масу у широку товстостінну каструлю. Присмачую рослинною олією і перемішуємо.

Крок 3. Розміщуємо каструлю на вогонь і уварюємо 3 години, часто помішуючи.

Крок 4. Промиті помідори також подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, попередньо вирізавши плодоніжки. Виливаємо їх до кабачкової маси і додаємо сіль.

Крок 5. Проварюємо 45 хвилин до випаровування вологи. Очищений часник натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес. Кількість визначаємо в залежності від уподобань. Петрушку рубаємо, як можна дрібніше. Подрібнені компоненти відправляємо в каструлю за 15 хвилин до закінчення процесу.

Крок 6. В кінці готування виливаємо оцтову есенцію і перемішуємо. Якщо немає есенції, замінюємо 9% консервантом, збільшивши кількість.

Крок 7. Банки зручного розміру вимиваємо в мильному розчині, обполіскуємо під проточною водою і стерилізуємо. Кришки необхідно прокип’ятити.

Крок 8. Гарячу консервацію розкладаємо по простерилизованным банкам, закатуємо машинкою. Укладаємо на бочок і загортаємо в шубу з ковдр.

Крок 9. Охолодивши заготовки, переміщаємо їх до решти зимової консервації.

Крок 10. Залишки ікри можна продегустувати. Приємного апетиту!