Кабачкова ікра на сковороді, щоб відразу є – 7 рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра на сковороді, щоб відразу є – це неймовірно смачна страва, яка приємно здивує вас своїм ароматом і простотою приготування. Зелені плоди ідеально гармонують з такими овочами, ріпчасту цибулю, моркву і навіть баклажани. Подавати до столу таку закуску, можна просто намазати на скибочку свіжого білого хліба, і це буде дуже смачно! Також, в залежності від ваших смаків, ви можете приготувати, як однорідний продукт, так і складається з невеликих кубиків.

Кабачкова ікра на сковороді, щоб відразу є

Кабачкова ікра на сковороді, щоб відразу є, готується досить просто і виходить дуже схожою на ту продукцію, яку пропонують нам супермаркети. Головною особливістю приготування є обсмажування, а не гасіння основного інгредієнта.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Кабачок 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 50 гр.
  • Морква 50 гр.
  • Томатна паста 80 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Перець духм’яний горошком 5 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати кабачкову ікру на сковороді, щоб відразу є? Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
  2. Кабачок обполіскуємо водою, нарізаємо кубиками і закидаємо третину в сковороду з олією.
  3. Смажимо шматочки до легкої скоринки і перекладаємо в чашу, аналогічним способом підрум’янюємо другу і третю порцію. Не забуваємо додавати рослинну олію.
  4. Коли всі готові кабачки, пасеруємо дрібно нарізану цибулю з морквою.
  5. За 5-7 хвилин до засмажки викладаємо кабачкові кубики, присмачую овочі цукровим піском, сіллю і томатною пастою.
  6. Масу перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин, потім посипаємо перемеленими горошинами чорного і запашного перцю.
  7. Овочі перекладаємо в об’ємну посуд і пробиваємо блендером до однорідності, остуджуємо.
  8. Смачного!

Кабачкова ікра кубиками на сковороді

Кабачкова ікра кубиками на сковороді – це ситна та поживна закуска, яка подарує вам справжнє гастрономічне задоволення, незважаючи на элементарность приготування. На відміну від класичного рецепту, овочі ми будемо нарізати, а не прокрутити через м’ясорубку.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і моркву.

Крок 2. Молодий кабачок обполіскуємо і обрізаємо «попки», ріжемо на невеликі кубики.

Крок 3. До засмажки відправляємо скибочки солодкого перцю, перемішуємо і смажимо 2 хвилини.

Крок 4. Додаємо кабачкові шматочки, смажимо при частому помішуванні 6-7 хвилин, а потім прикриваємо кришкою і тушкуємо на повільному полум’ї 15-20 хвилин.

Крок 5. Змішуємо пасту з перетертих томатів з водою і вливаємо суміш до овочів через зазначений час, тушкуємо закуску ще 15 хвилин.

Крок 6. Присмачую овочеве асорті подрібненим кропом, лаврушкой, сіллю, цукровим піском і меленим перцем – заважаємо і тримаємо на вогні 1-2 хвилини.

Крок 7. Ікру розкладаємо по порційним піали і запрошуємо родину до столу. Приємного апетиту!

Смачна кабачкова ікра на тертці для вечері

Смачна кабачкова ікра на тертці для вечері – це овочеве блюдо, яке з легкістю внесе у ваш раціон щось зовсім нове і замінить звичні гарніри, які з часом приїдаються і не приносять жодного задоволення. Подавати таку ікру можна як самостійно страву, а можна в поєднанні з м’ясом або птахом.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо кабачки, при необхідності чистимо і вирізаємо насіннєву область, натираємо на крупній тертці в тарілку з високими бортиками.

Крок 2. Очищену моркву подрібнюємо за допомогою бурачной терки, дрібно нарізаємо цибулину.

Крок 3. У глибокій вогнетривкому посуді розжарюємо рослинного покривуное масло і при частому помішуванні обсмажуємо цибулю до світло-коричневого відтінку.

Крок 4. Засипаємо моркву і смажимо до м’якості.

Крок 5. Вводимо томатну пасту і добре перемішуємо.

Крок 6. Через 2-3 хвилини в сковороду викладаємо кабачки, підсмажуємо і через 5 хвилин солимо, орієнтуючись на свій смак.

Крок 7. Смажимо компоненти ще 10 хвилин, а після закриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному нагріві 10 хвилин. Готуємо та подаємо. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з томатною пастою на сковороді

Кабачкова ікра з томатною пастою на сковороді – це швидке в приготуванні і надзвичайно смачна страва, яке деякі подають в якості теплого салату, гарніру або закуски – як вам більше подобається. Для приготування нам буде потрібно мінімум інгредієнтів.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – ½ Ч. л.
  • Перець запашний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір: овочі обполіскуємо і очищаємо від лушпиння і шкірки.

Крок 2. М’якоть молодого кабачка нарізаємо дрібними кубиками однакового розміру.

Крок 3. Обсмажуємо кабачки на розігрітій олії до випаровування вологи (вогонь трохи менше середнього, 10-15 хвилин).

Крок 4. В окремій сковороді пасеруємо цибульну нарізку.

Крок 5. Цибуля заливаємо сумішшю з води і томатної пасти, проварюємо 5-7 хвилин.

Крок 6. В момент, коли сік з кабачків вже зник, переливаємо до овочів томатно-цибульну заливку, солимо і перчимо – тушкуємо ще 10 хвилин.

Крок 7. Ікру дегустуємо відразу ж або даємо їй час охолонути. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Смажена кабачкова ікра з цибулею і морквою

Смажена кабачкова ікра з цибулею і морквою – це не тільки дуже смачна закуска, але ще і корисна, так як до її складу входять тільки овочі та деякі добавки, які балансують смак. Замість кетчупу ви можете сміливо використовувати пасту з перетертих томатів, на смакові характеристики це не вплине.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Кабачки – 1250 гр.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнену цибулю обсмажуємо на олії до прозорості.

Крок 2. У сковороду закидаємо дрібні брусочки моркви, перемішуємо і пасеруємо ще 3-4 хвилини.

Крок 3. До засмажки висипаємо нарізану кубиком м’якоть кабачка, перемішуємо і засікаємо 60 секунд.

Крок 4. Овочеве асорті переміщаємо в каструлю відповідного обсягу, ставимо на мінімальний вогонь.

Крок 5. Тушкуємо компоненти протягом півтора годин.

Крок 6. Після закінчення зазначеного часу, додаємо сіль і кетчуп.

Крок 7. Також всипаємо цукор, ретельно перемішуємо і витримуємо на повільному полум’ї ще півгодини.

Крок 8. Потім озброюємося заглибним блендером і пробиваємо ікру.

Крок 9. Остиглу закуску намазуємо на батон і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра на сковороді з помідорами

Кабачкова ікра на сковороді з помідорами – це швидке і ситне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б трохи, бо як поєднання овочів дуже вдале. Кожен компонент чудово доповнює і відтіняє смак і аромат один одного.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Кабачки середні – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молодий кабачок обполіскуємо і ріжемо на невеликі кубики.

Крок 2. Максимально дрібно нарізаємо очищені зубці часнику і цибулину.

Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо морквину.

Крок 4. Довільно рубаємо соковитий помідор.

Крок 5. На розпеченому рослинному маслі доводимо цибульну нарізку до прозорості, додаємо моркву і готуємо овочі разом 3-4 хвилини.

Крок 6. Підливаємо ще трохи олії і закидаємо кубики кабачка, помішуючи, готуємо 7-8 хвилин.

Крок 7. В останню чергу в сковорідку додаємо томат, часник, сіль і чорний перець – перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин.

Крок 8. Остуджуємо ароматну закуску, переклавши в тарілку і подаємо до столу на радість родині. Приємного апетиту!

Ікра з кабачків і баклажанів, щоб їсти відразу

Ікра з кабачків і баклажанів, щоб відразу є, приготована в східному стилі – це оригінальна страва, головною особливістю якого є той факт, що овочі, нарізані дрібними кубиками, не гасяться у власному соку, а підсмажуються на розігрітій олії.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томати – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Масло соняшникове – 60 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу всі овочі промиваємо, очищаємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. У глибокій жароміцної посуді розжарюємо соняшникову олію і швидко обсмажуємо на ньому цибулю.

Крок 2. До рум’яним цибульним шматочках відправляємо шматочки болгарського перцю – підсмажуємо до рум’яного кольору.

Крок 3. Додаємо кубики баклажана, перемішуємо і смажимо близько 7 хвилин, кожен овоч рекомендується підсолювати.

Крок 4. Тепер в сковороду закидаємо кабачки, помішуючи, смажимо 3-4 хвилини.

Крок 5. Саме час доповнити склад нарізаним помідором, надлишки соків выпариваем.

Крок 6. Балансуємо смак рубаним часником, зеленню і червоним меленим перцем. Ікру перемішуємо і витримуємо на конфорці ще кілька хвилин.

Крок 7. Приємного апетиту!