Кабачкова ікра кубиками на сковороді
Кабачкова ікра кубиками на сковороді – це ситна та поживна закуска, яка подарує вам справжнє гастрономічне задоволення, незважаючи на элементарность приготування. На відміну від класичного рецепту, овочі ми будемо нарізати, а не прокрутити через м’ясорубку.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Кабачки – 500 гр.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Лист лавра – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і моркву.
Крок 2. Молодий кабачок обполіскуємо і обрізаємо «попки», ріжемо на невеликі кубики.
Крок 3. До засмажки відправляємо скибочки солодкого перцю, перемішуємо і смажимо 2 хвилини.
Крок 4. Додаємо кабачкові шматочки, смажимо при частому помішуванні 6-7 хвилин, а потім прикриваємо кришкою і тушкуємо на повільному полум’ї 15-20 хвилин.
Крок 5. Змішуємо пасту з перетертих томатів з водою і вливаємо суміш до овочів через зазначений час, тушкуємо закуску ще 15 хвилин.
Крок 6. Присмачую овочеве асорті подрібненим кропом, лаврушкой, сіллю, цукровим піском і меленим перцем – заважаємо і тримаємо на вогні 1-2 хвилини.
Крок 7. Ікру розкладаємо по порційним піали і запрошуємо родину до столу. Приємного апетиту!