Кабачкова ікра на сковороді, щоб відразу є – 7 рецептів з покроковими фото

Смажена кабачкова ікра з цибулею і морквою

Смажена кабачкова ікра з цибулею і морквою – це не тільки дуже смачна закуска, але ще і корисна, так як до її складу входять тільки овочі та деякі добавки, які балансують смак. Замість кетчупу ви можете сміливо використовувати пасту з перетертих томатів, на смакові характеристики це не вплине.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Кабачки – 1250 гр.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнену цибулю обсмажуємо на олії до прозорості.

Крок 2. У сковороду закидаємо дрібні брусочки моркви, перемішуємо і пасеруємо ще 3-4 хвилини.

Крок 3. До засмажки висипаємо нарізану кубиком м’якоть кабачка, перемішуємо і засікаємо 60 секунд.

Крок 4. Овочеве асорті переміщаємо в каструлю відповідного обсягу, ставимо на мінімальний вогонь.

Крок 5. Тушкуємо компоненти протягом півтора годин.

Крок 6. Після закінчення зазначеного часу, додаємо сіль і кетчуп.

Крок 7. Також всипаємо цукор, ретельно перемішуємо і витримуємо на повільному полум’ї ще півгодини.

Крок 8. Потім озброюємося заглибним блендером і пробиваємо ікру.

Крок 9. Остиглу закуску намазуємо на батон і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!