Смажена кабачкова ікра з цибулею і морквою
Смажена кабачкова ікра з цибулею і морквою – це не тільки дуже смачна закуска, але ще і корисна, так як до її складу входять тільки овочі та деякі добавки, які балансують смак. Замість кетчупу ви можете сміливо використовувати пасту з перетертих томатів, на смакові характеристики це не вплине.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Кабачки – 1250 гр.
- Кетчуп – 3 ст. л.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнену цибулю обсмажуємо на олії до прозорості.
Крок 2. У сковороду закидаємо дрібні брусочки моркви, перемішуємо і пасеруємо ще 3-4 хвилини.
Крок 3. До засмажки висипаємо нарізану кубиком м’якоть кабачка, перемішуємо і засікаємо 60 секунд.
Крок 4. Овочеве асорті переміщаємо в каструлю відповідного обсягу, ставимо на мінімальний вогонь.
Крок 5. Тушкуємо компоненти протягом півтора годин.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу, додаємо сіль і кетчуп.
Крок 7. Також всипаємо цукор, ретельно перемішуємо і витримуємо на повільному полум’ї ще півгодини.
Крок 8. Потім озброюємося заглибним блендером і пробиваємо ікру.
Крок 9. Остиглу закуску намазуємо на батон і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!