Ікра з кабачків – універсальний продукт для домашнього меню. Її можна просто подавати з хлібом, в доповненні з м’ясом або рибними стравами. Для смачного приготування використовуйте перевірену збірки кулінарних рецептів з покроковим описом процесу.
Класична кабачкова ікра в мультиварці
Ніжна і поживна кабачкова ікра – універсальна закуска для вашого столу. Швидко виготовити її можна з допомогою мультиварки. Оцініть класичний кулінарний рецепт.
Інгредієнти на
1 л.
- Кабачок 2 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Томатний сік-150 мл
- Сіль ½ ст. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Масло рослинне 120 мл
Процес приготування:
- Як швидко і смачно приготувати кабачкову ікру в мультиварці? Підготуємо необхідні інгредієнти.
- На невеликі кубики розбираємо очищений цибулю з морквою. Обсмажуємо в олії до включеної мультиварці.
- Сюди ж занурюємо невеликі шматочки підготовленого кабачка.
- за кілька хвилин смаження доповнюємо масу сіллю, цукром, подрібненим часником і спеціями. Вливаємо томатний сік.
- Закриваємо кришкою і готуємо в режимі для гасіння 40 хвилин.
- Після повної готовності перемелюємо масу блендером і даємо їй повністю охолонути.
- Кабачкове частування готове, можна пробувати!
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
Цікавий спосіб приготування домашньої кабачкової ікри в мультиварці – з томатною пастою і майонезом. Готовий продукт вийде соковитим і ароматним. Використовуйте його для приготування інших закусок.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Часник – 3 зубчики.
- Паста томатна – 200 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло растительное – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо кабачки, очищаємо їх від насіння і шкірки. Нарізаємо продукт невеликими шматками.
2. Прокручуємо кабачок в м’ясорубці. Також чинимо з цибулею і часником.
3. Перекладаємо масу в чашу мультиварки.
4. Заливаємо масу рослинним маслом.
5. Готуємо частування 50 хвилин в режимі «гасіння».
6. Після готовності додаємо сюди сіль, цукор, майонез і томатну пасту.
7. Продовжуємо готувати в тому ж режимі ще 30 хвилин.
8. Соковита ікра з кабачків з майонезом і томатною пастою готова. Можна пробувати!
Кабачкова ікра з помідорами в мультиварці
Порадуйте себе і близьких оригінальним овочевим частуванням – кабачковою ікрою. Продукт можна приготувати з помідорами в мультиварці. Оцініть простий і смачний кулінарний рецепт.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томати у власному соку – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У чашу мультиварки вливаємо олію. Кладемо сюди подрібнену цибулю і терту моркву.
2. Далі викладаємо кабачки, нарізані невеликими кубиками.
3. Томати у власному соку подрібнюємо в блендері. Можна використовувати стиглі помідори.
4. Відправляємо томатну масу до решти продуктів. Доповнюємо масу сіллю і чорним меленим перцем.
5. Готуємо страву в режимі гасіння близько 1 години.
6. Готову масу перемелюємо в блендері.
7. Соковита кабачкова ікра з помідорами готова. Пробуйте!
Швидка кабачкова ікра в мультиварці-скороварці
Швидко і смачно приготувати апетитну кабачкову ікру можна в мультиварці-скороварці. Овочеве частування стане яскравим доповненням для багатьох інших страв. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 кг
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Паста томатна – 90 гр.
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Масло соняшникове – 120 мл
Процес приготування:
1. Кабачки ретельно промиваємо під водою.
2. Після цього нарізаємо їх невеликими кубиками. Якщо плід молодий, то шкірку можна не прибирати.
3. Кабачки прокручуємо через м’ясорубку. Прибираємо зайву рідину.
4. Промиваємо і очищаємо цибулю з морквою.
5. Також перекручуємо і інші овочі.
6. У загальну масу вливаємо олію і додаємо томатну пасту.
7. Доповнюємо продукти сіллю, цукром і спеціями.
8. Відправляємо заготовку в каструлю-скороварку. Готуємо продукт 40 хвилин в режимі, який підходить для гасіння.
9. Після готовності акуратно прибираємо лаврові листочки.
10. Відкидаємо масу на дрібне сито, щоб злити зайву рідину.
11. Перемелюємо частування блендером.
12. Кабачкова ікра готова до вживання.
13. Для зберігання її можна розподілити за скляним банкам і простерилізувати в каструлі з водою 20 хвилин.
14. Готово! Використовуйте апетитну овочеву ікру в кулінарних цілях!
Кабачкова ікра в мультиварці Редмонд як в магазині
Домашню кабачкову ікру можна смачно і швидко приготувати в мультиварці Редмонд. Оцініть цікавий рецепт. Готову холодну закуску можна подавати з хлібом, а також з м’ясом або рибою.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Головний інгредієнт очищаємо від шкірки і насіння. Після цього нарізаємо його невеликими кубиками.
2. Морква перетираємо через тертку, цибулю з зубчиками часнику подрібнюємо ножем.
3. Перекладаємо моркву з цибулею і часником в чашу мультиварки. Сюди ж вливаємо рослинне мало. Включаємо режим «мультиповар», вибираємо значення «1 годину» і «130 градусів».
4. Через 20 хвилин приєднуємо кабачки, акуратно перемішуємо і готуємо до закінчення програми. Викладаємо вміст сіль, цукор, спеції і оцет. Готуємо в такому ж режимі ще 20 хвилин.
5. Ароматна і поживна кабачкова ікра готова. Переливайте її в зручну тару і охолоджуйте.
Кабачкова ікра в мультиварці з морквою і томатною пастою
Яскрава і соковита кабачкова ікра виходить з додаванням моркви і томатної пасти. Приготувати продукт нескладно в домашніх умовах. Використовуйте для цього простий і швидкий рецепт в мультиварці.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Паста томатна – 120 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло олію – 200 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Далі їх очищаємо. Морква розбираємо невеликими кубиками.
3. Подрібнюємо цибулю і кладемо його до моркви.
4. Вливаємо в чашу рослинне масло. Кладемо сюди моркву з цибулею і готуємо в режимі «випічка» 20 хвилин.
5. Очищаємо болгарські перці від насіння і також дрібно ріжемо їх.
6. Дрібними кубиками розбираємо кабачок.
7. Відкриваємо кришку мультиварки після готовності овочів.
8. До них додаємо решту нарізані овочі.
9. Знову включаємо режим «випічка» на 20 хвилин. Періодично перемішуємо вміст.
10. Після додаємо сіль, цукор і інші спеції.
11. Викладаємо томатну пасту. Включаємо на цей раз режим «гасіння».
12. Через 30 хвилин заготівля буде готова.
13. Перекладаємо продукт в глибоку миску.
14. Подрібнюємо масу з допомогою блендера.
15. Домашня ікра з кабачків готова. Можна пробувати чи перекласти для зберігання в скляні банки.
Дуже смачна ікра з кабачків в мультиварці шматочками
Один з варіантів приготування домашньої кабачкової ікри – шматочками. Приготувати соковитий і смачний продукт можна в мультиварці. Використовуйте перевірений рецепт для цікавої овочевої закуски.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 0,5 склянки
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні овочі, промиваємо і очищаємо їх від шкірки.
2. Натираємо моркву і ріжемо тонкою соломкою.
3. Подрібнюємо цибулю.
4. Також чинимо і з болгарським перцем.
5. Продавлюємо зубчики часнику.
6. Викладаємо продукти в каструлю і поливаємо їх рослинною олією.
7. Включаємо режим «мультиповар» на півтори години.
8. В цей час дрібним кубиком поріжемо кабачки.
9. Після 20 хвилин роботи мультиварки додаємо в загальну масу кубики кабачків. Готуємо до закінчення програми.
10. За 20 хвилин до готовності вмішуємо в ікру томатну пасту, сіль і цукор. Розмішуємо, остуджуємо і кабачкову ікру шматочками можна пробувати.
Як приготувати ікру з кабачків в мультиварці без моркви?
Швидко і просто приготувати кабачкову ікру можна в мультиварці. Таке частування доповнить інші страви або стане чудовим компонентом для холодних закусок. Забирайте ідею!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор – 20 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паста томатна – 60 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо кабачок, при необхідності звільняємо його від насіння і дрібно нарізаємо.
2. Яким зручним способом подрібнюємо інші овочі: помідори, перець, цибуля і часник.
3. Викладаємо овочі в чашу мультиварки, посипаємо перцем і готуємо 20 хвилин в режимі гасіння.
4. Далі масу доповнюємо томатною пастою, збиваємо блендером і доповнюємо залишилися сухими інгредієнтами. Розмішуємо і готуємо в цьому ж режимі 30-40 хвилин.
5. Густа кабачкова ікра без моркви готова. Можна пробувати!