Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму
В сезон закаток обов’язково потрібно готувати ароматну кабачкову ікру, а якщо ще й з додаванням майонезу і томатної пасти, то будьте впевнені, що такі заготовки будуть займати місце на полицях зовсім недовго, так як миттєво будуть з’їдені.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Часник – 10 зуб.
- Майонез – 250 мл
- Паста томатна – 250 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Перець червоний мелений – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет 9% — 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні продукти: кабачки ретельно промиваємо, обсушуємо, відміряємо, потрібну кількість солі і цукрового піску.
2. З кабачків знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо у велику каструлю. Додаємо зубки часнику і відправляємо на плиту, тушкуємо на повільному вогні.
3. Готування продовжуємо до того моменту, поки овочі не стануть дуже м’якими. Як тільки це відбудеться – знімаємо з конфорки і перебиваємо заглибним блендером до однорідності.
4. У пюре додаємо майонез, томатну пасту, цукровий пісок, сіль, червоний перець і рослинне масло.
5. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти і повертаємо на плиту – тушкуємо на мінімальному вогні близько 2,5-3 годин під кришкою, періодично помішуючи.
6. Після закінчення часу знімаємо ікру з плити і розливаємо її в стерильні баночки, на самий верх додаємо по одній столовій ложці оцту і закатуємо. Зберігаємо в темному прохолодному місці. Приємного апетиту!