Кабачкова ікра, як в магазині – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму

В сезон закаток обов’язково потрібно готувати ароматну кабачкову ікру, а якщо ще й з додаванням майонезу і томатної пасти, то будьте впевнені, що такі заготовки будуть займати місце на полицях зовсім недовго, так як миттєво будуть з’їдені.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Часник – 10 зуб.
  • Майонез – 250 мл
  • Паста томатна – 250 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Перець червоний мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет 9% — 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні продукти: кабачки ретельно промиваємо, обсушуємо, відміряємо, потрібну кількість солі і цукрового піску.

2. З кабачків знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо у велику каструлю. Додаємо зубки часнику і відправляємо на плиту, тушкуємо на повільному вогні.

3. Готування продовжуємо до того моменту, поки овочі не стануть дуже м’якими. Як тільки це відбудеться – знімаємо з конфорки і перебиваємо заглибним блендером до однорідності.

4. У пюре додаємо майонез, томатну пасту, цукровий пісок, сіль, червоний перець і рослинне масло.

5. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти і повертаємо на плиту – тушкуємо на мінімальному вогні близько 2,5-3 годин під кришкою, періодично помішуючи.

6. Після закінчення часу знімаємо ікру з плити і розливаємо її в стерильні баночки, на самий верх додаємо по одній столовій ложці оцту і закатуємо. Зберігаємо в темному прохолодному місці. Приємного апетиту!