Кабачки на зиму – це проста і дуже смачна заготовка, яка точно різноманітить ваше домашнє меню. Цей овоч відрізняється універсальністю. Заготовки з кабачків можуть бути приготовлені різними способами, включаючи маринування, соління та консервування на зиму. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній збірці з десяти апетитних рецептів з покроковими фотографіями.
Кабачкова ікра на зиму — кращий рецепт заготівлі
найсмачніша кабачкова ікра на зиму нікого не залишить байдужим. Її можна просто їсти з хлібом або подавати до столу як доповнення до основних страв. Приготувати таку ікру нескладно. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
1.5 л.
- Кабачок 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Морква 3 шт.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Масло рослинне 100 мл
- Часник 4 зуб.
- Оцет яблучний 5% 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
Процес приготування:
- Щоб приготувати смачну заготовку з кабачків на зиму, підготуємо необхідні продукти за списком.
- Всі овочі добре промиваємо, очищаємо і обробляємо на шматочки, підходящі для м’ясорубки.
- Далі кожен овоч прокручуємо через м’ясорубку.
- Перекладаємо заготовку в каструлю або сотейник. Вливаємо сюди олію. Кип’ятимо частування на плиті і після тушкуємо на тихому вогні півтори години.
- Через зазначений час доповнюємо овочі майонезом, томатною пастою, яблучним оцтом, цукром і сіллю. Тушкуємо ще 30 хвилин, періодично помішуючи.
- Готову масу розкладаємо по невеликим стерилізованим банкам. Закручуємо їх кришками і повністю охолодити.
- найсмачніша кабачкова ікра на зиму готова. Забирайте на зберігання!
Смачна заготівля кабачків по-корейськи на зиму
Кабачки по-корейськи на зиму – це соковита і яскрава частування для всієї родини. Продукт виходить дуже смачним, апетитним і в міру пікантним. Його можна подавати як гарнір до гарячих страв або просто їсти з хлібом. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Морква – 120 гр.
- Часник – 10 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Спеції для корейських салатів – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю з морквою. Перший овоч ріжемо тонкими півкільцями, другий –натираємо на тертці для корейської моркви.
Крок 2. Промиваємо і очищаємо кабачки. Їх також натираємо на тертці для корейської моркви.
Крок 3. Овочі складаємо в каструлю. Доповнюємо їх подрібненим часником, спеціями, заливаємо водою і олією.
Крок 4. Ставимо заготовку на плиту, доводимо до кипіння і після варимо 15 хвилин. В кінці додаємо оцет і прибираємо частування з плити.
Крок 5. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.
Крок 6. Закатуємо наповнені банки. Вкриваємо ковдрою і залишаємо остигати на добу.
Крок 7. Кабачки по-корейськи на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!
Тещин язик з кабачків на зиму
Тещин язик з кабачків на зиму нікого не залишить байдужим і точно різноманітить ваше меню. Частування можна просто їсти з хлібом або подавати до столу як доповнення до основних страв. Для приготування використовувати покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Перець червоний мелений – 5 гр.
- Масло рослинне – 35 мл
- Оцет 9% – 35 мл
Процес приготування:
Крок 1. Спершу промиваємо помідори під водою.
Крок 2. Якщо шкірка помідорів дуже щільна, то її потрібно видалити. Для цього зробіть на овочах хрестоподібні надрізи, опустіть їх в окріп на 30 секунд, після занурте в холодну воду. Далі шкірку дуже легко зняти руками.
Крок 3. Вибирайте болгарські перці червоного кольору. Очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками.
Крок 4. Перець і помідори прокручуємо через м’ясорубку. Викладаємо масу в каструлю, доповнюємо сіллю, цукром і рослинним маслом. Кип’ятимо вміст і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 5. Очистити кабачки від шкірки і нарізаємо невеликими брусочками.
Крок 6. Викладаємо кабачки в киплячу масу, тушкуємо ще 20 хвилин. В процесі частування постійно помішуємо.
Крок 7. Доповнюємо заготівлю подрібненим часником і червоним меленим перцем. Перемішуємо вміст і тушкуємо ще близько 7 хвилин.
Крок 8. Вливаємо оцет, перемішуємо і готуємо ще дві хвилини. Далі частування розливаємо по стерильним банкам, закриваємо кришками. Перевертаємо банки догори дном, даємо їм повністю охолонути, загорнувши в ковдру, і забирає на зберігання.
Крок 9. Тещин язик з кабачків на зиму готовий!
Мариновані кабачки на зиму
Мариновані кабачки на зиму виходять неймовірно соковитими і насиченим смаком. Таке частування яскраво різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте заготовити апетитний овоч на тривале зберігання на нашу перевіреного кулінарному рецептом.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1,5 кг
- Лист хрону – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Парасольку кропу – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 10 гр.
- Зерна гірчиці – 1 ч. л.
- Часник – 10 зубчиків.
- Перець червоний гострий – 1 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо трилітрову банку. Добре промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно ємності викладаємо половину аркуша хрону і близько десяти гілочок петрушки.
Крок 2. Доповнюємо зелень парасолькою кропу, зубчиками часнику, горошинами чорного перцю і зернами гірчиці.
Крок 3. Промиваємо кабачки, обсушуємо їх і нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 4. Наполовину наповнюємо банку кабачками. Сюди ж відправляємо шматочок червоного гострого перцю.
Крок 5. Викладаємо кабачки і решту зелень ароматною петрушки.
Крок 6. Закриваємо продукти половинкою листків хрону. Заливаємо окропом, наполягаємо близько 10 хвилин. Для кращого збереження тепла банку можна загорнути в теплу тканину. Після воду зливаємо і знову кип’ятимо. Відправляємо в банку сіль, цукор і оцет. Заливаємо окропом і закриваємо кришкою. Перевертаємо банку догори дном, даємо їй повністю охолонути, загорнувши в ковдру.
Крок 7. Мариновані кабачки на зиму готові. Забирайте заготовку на тривале зберігання.
Аджика з кабачків на зиму
Аджика з кабачків на зиму – це яскравий апетитний домашній соус, який нікого не залишить байдужим. Таке частування чудово доповнять гарячі м’ясні та рибні страви. Для приготування беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 45 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,7 кг
- Помідори – 100 гр.
- Перець болгарський – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Кетчуп чилі – 3 ст. л.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 9% – 25 мл
- Сіль – 2/3 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Нарізаємо всі овочі і подрібнюємо їх (можна використовувати м’ясорубку або блендер). Болгарський перець розрізаємо на невеликі шматочки.
Крок 2. Доповнюємо їх помидорными часточками і шматочками моркви.
Крок 3. Сюди ж відправляємо шматочки кабачки і перець чилі.
Крок 4. Перемелюємо всі інгредієнти до стану дрібної кашки.
Крок 5. Доповнюємо вміст сіллю, цукром і рослинним маслом.
Крок 6. Приєднуємо до овочевої маси кетчуп чилі. Кип’ятимо заготівлю і тушкуємо на повільному вогні близько 1 години, періодично помішуючи.
Крок 7. Вливаємо в масу оцет і викладаємо подрібнений часник. Перемішуємо, тушкуємо ще 15 хвилин. Далі частування розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Аджика з кабачків на зиму готова. Можна відносити на зберігання!
Анкл бенс з кабачків
Анкл бенс з кабачків нікого не залишить байдужим і точно різноманітить ваше домашнє меню. Частування чудово доповнять гарячі обідні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Перець болгарський – 6 шт.
- Помідори – 1 кг
- Масло рослинне – 200 мл
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Паста томатна – 200 гр.
- Вода – 1 л
- Оцет 9% – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відразу промиваємо і стерилізуємо банки. Можна потримати над парою, використовувати мікрохвильову піч або духовку.
Крок 2. Промиваємо всі овочі зі списку. Кабачки нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Тонкими четвертинками розбираємо ріпчасту цибулю.
Крок 4. Очищаємо болгарські перці від насіння, після ріжемо тонкою соломкою.
Крок 5. Часточками розбираємо помідори.
Крок 6. Розмішуємо томатну пасту в літрі води. Кип’ятимо її в каструлі, в неї опускаємо всі овочі. Доповнюємо їх цукром і сіллю.
Крок 7. Доводимо вміст до кипіння, після варимо 20 хвилин, періодично помішуючи. В кінці вливаємо оцет.
Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закатуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Анкл бенс з кабачків готовий. Забирайте на зберігання!
Салат з кабачків «Пальчики оближеш»
Салат з кабачків «Пальчики оближеш» — це дуже смачне і яскраве частування для вашого столу. Така заготівля яскраво доповнить багато домашні страви. Подавайте до столу з гарячими гарнірами, м’ясом або рибою. Для приготування на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 70 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі промиваємо і очищаємо від шкірки.
Крок 2. Далі кабачки пропускаємо через тертці для корейської моркви. Відправляємо інгредієнт в каструлю.
Крок 3. Також натираємо на тертці моркву, відправляємо її до кабачків.
Крок 4. Сюди ж відправляємо тонкі півкільця цибулі.
Крок 5. Заливаємо продукти рослинним маслом і оцтом. Доповнюємо заготівлю подрібненим часником, сіллю і цукром.
Крок 6. Перемішуємо вміст і залишаємо на два з половиною години для виділення соку.
Крок 7. Через зазначений час кип’ятимо заготівлю пару хвилин і знімаємо з плити.
Крок 8. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо її кришкою, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Салат з кабачків «Пальчики оближеш» готовий. Забирайте на тривале зберігання!
Лечо з кабачків на зиму
Лечо з кабачків на зиму виходить неймовірно соковитим і насиченим смаком. Таке частування яскраво різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте заготовити апетитне лечо на тривале зберігання на нашу перевіреного кулінарному рецептом з фотографіями.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3,35 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг
- Перець болгарський – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 6 шт.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Паста томатна – 0,5 кг
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 2,5 склянки
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Добре промиваємо овочі під водою.
Крок 2. Очистити кабачки від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. На невеликі часточки поділяємо болгарський перець, який попередньо очищаємо від насіння.
Крок 4. Нарізаємо Тонкими кільцями ріпчасту цибулю.
Крок 5. У каструлі з’єднуємо томатну пасту, олію, воду, сіль, цукор і горошини перцю. Перемішуємо і кип’ятити три хвилини.
Крок 6. У киплячий томатний сироп опускаємо кабачки, варимо 15 хвилин. Після викладаємо сюди перці, варимо ще 5 хвилин.
Крок 7. Опускаємо до овочів цибулю, варимо ще 30-40 хвилин. В кінці додаємо оцет і перемішуємо. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо охолонути.
Крок 8. Лечо з кабачків на зиму готово. Можна прибирати на зберігання!
Варення з кабачків
Варення з кабачків – це оригінальне частування для вашого столу, яке кожен зможе заготовити на зиму. Апетитне ласощі можна просто подавати до чаю. Обов’язково спробуйте приготувати кабачкове варення за нашим рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1,2 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти, добре промиваємо кабачки з цитрусами або одягають.
Крок 2. Кабачок очищаємо від шкірки і нарізаємо його невеликими кубиками.
Крок 3. Дрібно нарізаємо лимон.
Крок 4. Також чинимо з апельсином. Шкірку з цитрусів знімати не потрібно.
Крок 5. У глибоку каструлю або алюмінієвий таз всипаємо 300 грам цукру.
Крок 6. Викладаємо до цукру половину кабачків, цитруси.
Крок 7. Всипаємо ще 500 грам цукру.
Крок 8. Викладаємо другу частину кабачків і всипаємо цукор, що залишився.
Крок 9. Кип’ятимо заготівлю, збираємо піну і варимо 40 хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо вмісту повністю охолонути.
Крок 10. Кип’ятимо частування повторно і варимо ще 20 хвилин.
Крок 11. Розливаємо ласощі по стерилізованим банкам.
Крок 12. Закриваємо заготовки кришками і даємо їм повністю охолонути.
Крок 13. Варення з кабачків готово. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Кабачки як грузді на зиму
Кабачки як грузді на зиму – це яскравий апетитний домашній продукт, який нікого не залишить байдужим. Таке частування чудово доповнять гарячі м’ясні та рибні страви. Для приготування беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 4 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 0,5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Оцет 9% – 1 склянка
- Масло рослинне – 1,5 склянки
- Гвоздика – 8 шт.
- Лист лавровий – 8 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння.
Крок 2. Далі плоди нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Очищаємо моркву нарізаємо її кружечками.
Крок 4. Промиваємо зелень і очищаємо зубчики часнику від лушпиння.
Крок 5. Часник розбираємо на тонкі пластинки.
Крок 6. Дрібно розбираємо кріп і петрушку.
Крок 7. Всі овочі і зелень з’єднуємо в загальній в мисці. Доповнюємо продукти сіллю, цукром, олією і оцтом.
Крок 8. Ретельно все перемішуємо і залишаємо на три години.
Крок 9. Стерилізуємо банки і на дно кожної кладемо гвоздику і шматочки лаврових листків.
Крок 10. Наповнюємо банки овочевий заготівлею.
Крок 11. Прикриваємо ємності кришками і відправляємо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково стелимо рушник). Стерилізуємо 20 хвилин пів-літрові банки і 30 хвилин – літрові. Після закатуємо і даємо охолонути, обгорнувши ковдрою.
Крок 12. Кабачки як грузді на зиму готові!