Кабачки на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Лечо з кабачків на зиму

Лечо з кабачків на зиму виходить неймовірно соковитим і насиченим смаком. Таке частування яскраво різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте заготовити апетитне лечо на тривале зберігання на нашу перевіреного кулінарному рецептом з фотографіями.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3,35 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг
  • Перець болгарський – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 2,5 склянки
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Добре промиваємо овочі під водою.

Крок 2. Очистити кабачки від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. На невеликі часточки поділяємо болгарський перець, який попередньо очищаємо від насіння.

Крок 4. Нарізаємо Тонкими кільцями ріпчасту цибулю.

Крок 5. У каструлі з’єднуємо томатну пасту, олію, воду, сіль, цукор і горошини перцю. Перемішуємо і кип’ятити три хвилини.

Крок 6. У киплячий томатний сироп опускаємо кабачки, варимо 15 хвилин. Після викладаємо сюди перці, варимо ще 5 хвилин.

Крок 7. Опускаємо до овочів цибулю, варимо ще 30-40 хвилин. В кінці додаємо оцет і перемішуємо. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо охолонути.

Крок 8. Лечо з кабачків на зиму готово. Можна прибирати на зберігання!