Лечо з кабачків на зиму
Лечо з кабачків на зиму виходить неймовірно соковитим і насиченим смаком. Таке частування яскраво різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте заготовити апетитне лечо на тривале зберігання на нашу перевіреного кулінарному рецептом з фотографіями.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3,35 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг
- Перець болгарський – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 6 шт.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Паста томатна – 0,5 кг
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 2,5 склянки
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Добре промиваємо овочі під водою.
Крок 2. Очистити кабачки від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. На невеликі часточки поділяємо болгарський перець, який попередньо очищаємо від насіння.
Крок 4. Нарізаємо Тонкими кільцями ріпчасту цибулю.
Крок 5. У каструлі з’єднуємо томатну пасту, олію, воду, сіль, цукор і горошини перцю. Перемішуємо і кип’ятити три хвилини.
Крок 6. У киплячий томатний сироп опускаємо кабачки, варимо 15 хвилин. Після викладаємо сюди перці, варимо ще 5 хвилин.
Крок 7. Опускаємо до овочів цибулю, варимо ще 30-40 хвилин. В кінці додаємо оцет і перемішуємо. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо охолонути.
Крок 8. Лечо з кабачків на зиму готово. Можна прибирати на зберігання!