Кабачки в морозилці на зиму – 7 рецептів заморожених кабачків з покроковими фото

Кабачки в морозилці на зиму — це практичні заготовки, які з задоволенням витрачаються в зимовий період. Заморозити кабачки можна відразу під улюблені страви, щоб потім не робити зайвих маніпуляцій. Заморожені овочі добре зберігаються, але займають досить багато місця. Якщо розміри морозильної камери дозволяють, то має сенс заготовити велику кількість універсального овоча. Взимку кабачки добре урізноманітнюють раціон.

Як правильно заморозити свіжі кабачки в морозилці

Як правильно заморозити свіжі кабачки в морозилці – часто задається питання. Багато не знають, як зберегти бюджетний овоч на зиму. Сьогодні поділюся кількома варіантами, як я заморожую кабачки, і питання відпаде раз і назавжди. Все елементарно і легко. Заготовлюйте овочі і насолоджуйтеся взимку!

Інгредієнти на
5 порц.

  • Кабачок 10 шт.

Процес приготування:

  1. Щоб заморозити кабачки в морозилці на зиму, необхідно добре промити овочі і обсушити рушниками.
  2. Плоди нарізаємо кругляком, але не тонко.
  3. Нарізку розподіляємо по пакетах і намагаємося максимально видалити повітря, закриваємо зіп-застібку або зав’язуємо пакет на вузол.
  4. Наступний спосіб – тонкі скибочки. Зробити нарізку можна економкою або тонким ножем.
  5. Розподіляємо заготовки по пакетах, звільняємо від повітря і закриваємо зіп-застібку.
  6. Тепер нарізаємо плоди квадратиками. Така нарізка підходить для рагу.
  7. Щільно розкладаємо по пакетах, закриваємо застібку, видаливши повітря.
  8. Натираємо кабачки для запіканок, котлет, млинців і оладок. Віджимаємо масу від вологи.
  9. Натерту масу розподіляємо по контейнерах або пакетах.
  10. Кабачкові заготовки прибираємо заморожуватися. Зберігаємо в морозилці до того, як зберемося щось готувати. Напередодні перед готуванням, дістаємо заготівлю і розморожуємо в холодильній камері. Приємного апетиту!

Кабачки, заморожені кружечками на зиму

Кабачки, заморожені кружечками на зиму, ідеально підійдуть для легкого смачного обіду або вечері. Заготовити овочі можна в будь-яких кількостях. Все залежить від місткості вашої морозилки. Нарізати кабачки кружечками зможе будь-хто, ну а далі справа за малим.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Кабачки – будь-яка кількість.

Процес приготування:

Крок 1. Молоді кабачки добре вимиваємо і витираємо.

Крок 2. Овочі нарізаємо п’ятаками товщиною 7-10 міліметрів.

Крок 3. Кружечки опускаємо в окріп і бланшируем 5 хвилин. Переклавши в крижану воду, охолоджуємо. Викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки вологи. Дошку застеляємо плівкою. Розкладаємо нарізку з застеленій поверхні. Подмораживаем пару годин.

Крок 4. Заморожені кружечки складаємо в зіп-пакет. З допомогою трубочки видавлюємо повітря і закриваємо пакет.

Крок 5. Зберігаємо кабачкові кружечки для рататуя, запіканок або смажених кабачків. Перед використанням кабачки розморожуємо за бажанням. Приємного апетиту!

Як правильно заморозити кубиками кабачки

Як правильно заморозити кубиками кабачки – питання, яке відпаде сам собою. Процес підготовки овочів максимально простий. Заморожені кубиками кабачки ідеально підходять для овочевого рагу. Взимку не вистачає овочів, а така заготовка не тільки дозволить урізноманітнити раціон, але і заощадить значну кількість сімейного бюджету.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кабачки – будь-яка кількість.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо молоденькі кабачки.

Крок 2. Промивши і обсушивши плоди, ріжемо їх кубиками.

Крок 3. Кип’ятимо воду і вивантажуємо нарізку в окріп. Бланшируем 5 хвилин при постійному помішуванні.

Крок 4. Через деякий час відкидаємо на друшляк. Залишаємо, щоб вода скла.

Крок 5. Остиглу нарізку розподіляємо по зіп-пакетів.

Крок 6. Максимально позбавляємося від повітря і закриваємо застібку.

Крок 7. Також підійдуть вакуумні пакети, видалити повітря можна ручним насосом. Заготовки переміщаємо в морозилку і зберігаємо до зими. Використовуємо кабачки для улюблених страв. Приємного апетиту!

Як заморозити смажені кабачки в морозилці

Як заморозити смажені кабачки в морозилці – частий питання, яке вирішується за лічені хвилини. Така заготовка, з допомогою простих маніпуляцій, перетвориться в шикарну закуску взимку. А різниці ніхто не помітить, що були заморожені напівфабрикати. Обсмажені кабачки після розморожування не втрачає форму і економлять час.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кабачки – будь-яка кількість.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молоді вимиті кабачки ріжемо на кругляш.

Крок 2. Перекладаємо в миску і солимо.

Крок 3. Добре перемішуємо. Залишаємо на деякий час, щоб сіль витягла зайву вологу. Обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 4. Сковорідку прогріваємо на середній температурі. Наливаємо олію. Розкладаємо кабачки.

Крок 5. Смажимо з одного боку.

Крок 6. Як тільки підсмажаться, починаємо перевертати.

Крок 7. Підсмажуємо з другої сторони.

Крок 8. Дошку застеляємо плівкою або пакетом, розкладаємо підсмажені кабачки.

Крок 9. Охолоджені заготовки прибираємо подмораживаться на пару годин.

Крок 10. Підмерзлі кабачки перекладаємо в пластиковий контейнер.

Крок 11. Закривши кришкою, ставимо в морозилку. Перед використанням дістаємо і розморожуємо при кімнатній температурі. Застосовуємо напівфабрикат для приготування улюблених страв. Приємного апетиту!

Як заморозити пюре з кабачків для прикорму

Як заморозити пюре з кабачків для прикорму, часто цікавляться молоді мами. Взимку не купиш якісний овоч, а якщо і знайдеш, то вартість буде зашкалювати, а смак значно поступатися кабачка зі свого городу. Кабачкове пюре використовують не тільки для прикорму дітей, але і застосовують для приготування соусів і підлив.

Час готування – 4 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кабачки – будь-яка кількість.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки промиваємо і очищаємо від шкірки за допомогою економки. Порізавши на сегменти, проварюємо до м’якого стану. Остудивши овочі, пробиваємо блендером до гладкості.

Крок 2. Пюрированную масу розподіляємо по силіконовим або пластиковим формочках для льоду, за допомогою чайної ложки.

Крок 3. Переміщаємо заготовки на 3-4 години в морозильник.

Крок 4. Через годину дістаємо кабачкові заготовки і витягаємо з формочок.

Крок 5. Заморожені кубики складаємо в зіп-пакет. Закриваємо, видаливши повітря. Зберігаємо в морозилці. Перед використанням розморожуємо або кладемо на блюдо в замороженому вигляді. Приємного апетиту!

Заморожені фаршировані кабачки човниками

Заморожені фаршировані кабачки човниками готуються максимально просто і прекрасно виручають зайнятих господинь. В якості начинок для човників можна використовувати все, що завгодно. Один мінус у такої заготовки – займають багато місця. Але якщо морозильна камера дозволяє, неодмінно заготовте напівфабрикат. Заготівля значно заощадить час. Відмінний варіант для зайнятих людей.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Фарш – 1 кг
  • Рис готовий – 2-3 ст. л.
  • Томатний соус/кетчуп – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Грунтовно промиваємо кабачки і зелень за бажанням. Зелень можна замінити прянощами або сухими травами. Звільняємо плоди від шкірки, а нутрощі вичищаємо ложкою. З молодих екземплярів шкірку знімати не потрібно.

Крок 2. Якщо овоч молодий, серцевину подрібнюємо і відправляємо в начинку. Перекручуємо м’ясо або філе птиці з очищеним цибулею і часником. У фарш кладемо відварений рис, кетчуп і рубану зелень. Присмачую рослинним маслом для соковитості, якщо пісне м’ясо, солимо і перчимо. Добре відбиваємо масу.

Крок 3. Заповнюємо кабачкову човник начинкою. Начинка може бути як м’ясні, так і вегетаріанської з достатку овочів.

Крок 4. Утрамбовуємо масу ложкою, щоб рівномірно заповнити поглиблення.

Крок 5. Викладаємо залишки фаршу і розподіляємо гіркою. При запіканні наповнення всядеться.

Крок 6. Під низ заготовки кладемо фольгу. Пакуємо в фольгу.

Крок 7. Щільно запаковуємо у другий шар фольги.

Крок 8. Поміщаємо заготовку в поліетиленовий пакет і прибираємо заморожуватися. Перед використанням дістаємо напівфабрикат. Даємо трохи відтанути при кімнатній температурі. Ставимо запікатися, не розкриваючи фольгу. Приємного апетиту!

Кабачки, заморожені з баклажанами

Кабачки, заморожені з баклажанами, відмінно підходять для овочевого рагу. Овочі заморожують як разом, так і окремо. Я віддаю перевагу морозити овочі окремо, а під час готування додаю в бажаних пропорціях. Шматочки добре відділяються один від одного.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Кабачки – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Детально промиваємо овочі і обов’язково витираємо від крапель води рушниками.

Крок 2. Вимиті кабачки ріжемо кубиками і кругляком. Спосіб нарізки можна використовувати будь-який. Дивлячись, для якої страви будуть використовуватися овочі.

Крок 3. Повторюємо таку ж нарізку з баклажанами.

Крок 4. Овочі розподіляємо по пакетах.

Крок 5. Зав’язуємо пакети, максимально випустивши повітря. Поміщаємо пакети в морозильник. Через пару годин овочі заморозяться. Овочеву нарізку можна морозити в харчових контейнерах. Використовуємо овочі за призначенням. Приємного апетиту!