Кабачки, як грузді на зиму – це оригінальна закуска, яка здивує своїми смаковими характеристиками не тільки ваших домочадців, але й найвибагливіших гостей. Процес приготування досить простий, також потрібні прості і доступні інгредієнти, які в теплий сезон, завжди є під рукою. І якщо в цьому році урожай кабачків перевершив всі ваші очікування, то не викидайте плоди, а обов’язково приготуйте таку смакоту!
Мариновані кабачки, як грузді на зиму
Мариновані кабачки, як грузді на зиму – це смачна і дуже ароматна закуска, яка своїми смаковими характеристиками приведе вас в щирий захват. І, незважаючи на те, що багато хто вважає, що кабачки – це чи не бур’ян, приготувати з них можна багато чого цікавого.
Інгредієнти на
6 порц.
- Кабачок 3 кг
- Масло рослинне 1 ст.
- Часник 2 головки
- Перець чорний мелений 1 ст. л.
- Кріп рубаний 1 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
Процес приготування:
- Для того щоб приготувати кабачки, як грузді на зиму, під струменем води ретельно промиваємо овочі та зелень. Даємо час обсохнути.
- кабачки нарізаємо кубиками середнього розміру, попередньо позбувшись від хвостиків.
- Викладаємо овоч в глибоку ємність і присмачую часником, пропущеним через прес і мелкорубленным кропом.
- Виливаємо оцет і рослинне масло, також додаємо цукровий пісок і сіль – гарненько перемішуємо і наполягаємо при кімнатній температурі близько 3-4 годин.
- За закінчення часу, нарізку розкладаємо по банках і заливаємо соком, що виділився.
- Стерилізуємо заготовку в каструлі з водою, на дно якої устеляємо рушником, прикривши кришкою, протягом 15 хвилин з моменту закипання.
- Ємності щільно загвинчуємо стерильними кришками і після охолодження прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Кабачки, як грузді, без стерилізації на зиму
Кабачки, як грузді, без стерилізації на зиму – це проста в готуванні, але дуже смачна заготовка, яка заповнить все ваше житло своїм приємним грибним ароматом, ще під час термічної обробки. Обов’язково візьміть цей рецепт на замітку, і ви не пошкодуєте!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Кабачки – 600 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – 8 гр.
- Цукор-пісок – 25 гр.
- Перець чорний мелений – 5 гр.
- Масло соняшникове – 40 мл
- Оцет столовий 9% – 40 мл
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом промиваємо зелень і овочі.
Крок 2. Кабачок з тонкою шкіркою ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 3. Обсушенный кріп дрібно шаткуємо.
Крок 4. Змішуємо кабачкову нарізку з зеленню і часником, пропущеним через прес.
Крок 5. Додаємо рослинне масло і столовий оцет.
Крок 6. Приправляємо інгредієнти меленим перцем, сіллю і цукровим піском – перемішуємо і залишаємо для просочення мінімум на три години.
Крок 7. Через зазначений час, перемішуємо склад і розкладаємо в чисті банки, вливаємо сік, що утворився.
Крок 8. Ємності закорковуємо і переносимо в прохолодне приміщення, куди не потрапляє сонячне світло. Приємного апетиту!
Кабачки, гриби, з кропом на зиму
Кабачки, гриби, з кропом на зиму – це смачна і оригінальна заготовка, яка з легкістю допоможе вам привнести щось зовсім нове у ваш звичний раціон під час холодного періоду року. Для рецепту потрібні прості продукти, стерильні банки і молоді або пізні плоди.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Кабачки – 1 кг
- Часник – 3-4 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті і обсушені кабачки нарізаємо кубиками і висипаємо в посуд з високими бортиками.
Крок 2. Слідом додаємо подрібнений часник і зелень.
Крок 3. Доповнюємо складу оцтом, цукром, олією і сіллю.
Крок 4. Компоненти ретельно перемішуємо і даємо постояти протягом 60 хвилин.
Крок 5. Розподіляємо овочі по стерильним банкам, прикривають кришками і стерилізуємо близько 20 хвилин в об’ємній вогнетривкої ємності, дно якої устеляємо рушником.
Крок 6. Баночки закатуємо і ставимо на кришки, загортаємо в плед і через 24 години прибираємо в комору. Готуйте і отримуйте задоволення!
Кабачки, як грузді, як з грибним кубиком на зиму
Кабачки, як грузді, як з грибним кубиком на зиму готуються просто і легко, а за смаком виходять просто неперевершеними! Обов’язково поповните свою кулінарну книгу новим варіантом заготовки апетитних кабачків, тому що їх смак і аромат сподобається кожному!
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Часник – 2 голівки.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
Крок 2. Молоді кабачки обполіскуємо, зрізаємо «попки» і довільно подрібнюємо.
Крок 3. Викладаємо овочі в широку миску і додаємо нашатковану зелень.
Крок 4. Присмачую складу рубаним часником, сіллю, оцтом, меленим перцем, цукровим піском – вимішуємо і залишаємо для просочення на 3-4 години. Періодично суміш помішуємо.
Крок 5. Після, заповнюємо банки продуктом і заливаємо соком, прикривши кришкою, стерилізуємо близько 15 хвилин з моменту закипання у великій ємності, дно якої устеляємо рушником.
Крок 6. Акуратно дістаємо банки з окропу і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Ставимо дном вгору і загортаємо в ковдру на добу для повільного остигання.
Крок 7. Кабачки з грибним смаком готові – насолоджуємося. Приємного апетиту!
Кабачки, як грузді, з часником на зиму
Кабачки, як грузді, з часником на зиму – це закуска, яка здивує вас своїм смаком, дуже нагадує солоні гриби, які, на відміну від кабачків, готуються не так вже й просто. Урізноманітніть свій звичний раціон, і наповніть щось зовсім нове!
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8-9.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 2 шт.
- Часник подрібнений – ½ склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 250 мл
- Оцет 9% – 200 мл
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Чистимо шкірку з плодів, видаляємо насіння, м’якоть ріжемо на шматочки і висипаємо в каструлю відповідного розміру.
Крок 2. Додаємо очищену моркву, нарізану кільцями.
Крок 3. Обполіскуємо пучки зелені і стряхиваем зайву вологу, дрібно шаткуємо разом зі стеблами.
Крок 4. Петрушку, кріп і часник, пропущений через прес, перекладаємо до шматочках кабачка.
Крок 5. Виливаємо до інгредієнтів оцет і олію, слідом висипаємо цукровий пісок, мелений перець і сіль – перемішуємо і залишаємо настоюватися три години.
Крок 6. Розподіляємо овочі разом з соком по банкам і стерилізуємо після закипання води протягом півгодини, прикривши кришкою. Дно каструлі устеляємо рушником.
Крок 7. По закінченні стерилізації, акуратно виймаємо банки і закочує їх кришками. Перевертаємо заготовки догори дном і залишаємо їх на робочому столі до повного охолодження, а потім переносимо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Кабачки, гриби, з морквою на зиму
Кабачки, гриби, з морквою на зиму – це пікантна і дуже смачна заготовка, яку можна подати до столу не тільки як доповнення, але і як гарнір. Таке овочеве асорті з легкістю доповнить основну страву з червоного м’яса, птиці або риби.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Вода – 550 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3,5 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті молоді кабачки ріжемо на досить товсті півкільця.
Крок 2. Видаляємо шкірку з морквини, обполіскуємо і ріжемо на тонкі стрічки за допомогою овочечистки.
Крок 3. Звертаємо слайсы помаранчевого овоча так, як показано на фото.
Крок 4. Складаємо в банки овочеву нарізку і доповнюємо горошинами перцю, зубцями часнику і кропом.
Крок 5. У киплячу воду висипаємо сіль і цукор, пару хвилин тримаємо на вогні і знімаємо, вливаємо оцет і отриманим розчином заливаємо вміст скляної ємності. Стерилізуємо заготовки в каструлі, на дно якої устеляємо рушником протягом 15 хвилин після закипання води.
Крок 6. Баночки закатуємо, ставимо на кришки і через добу прибираємо в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!
Кабачки, гриби, з гострим перцем на зиму
Кабачки, гриби, з гострим перцем на зиму – це страва, яка сподобається всім охочим пікантного і незвичайного смаку. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете самостійно регулювати кількість перцю, так як ніжна і молода м’якоть чудово вбирає добавки.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 400 мл
Склад:
- Кабачки – 400 гр.
- Перець гострий – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Гвоздика – 2 бутона.
- Лист лавра – 2 шт.
- Вода – 300 мл
- Імбир мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу гарненько промиваємо банки разом з кришками содою, стерилізуємо над парою не менше 15 хвилин.
Крок 2. Молоді плоди прямо в шкірці нарізаємо чверть кільцями і поміщаємо у підготовлені ємності.
Крок 3. Додаємо кільця перцю чилі, насіння прибираємо за бажанням.
Крок 4. Доповнюємо складу зубцями часнику і заливаємо вміст окропом. Прикриваємо кришкою і даємо час прогрітися.
Крок 5. Через 10-15 хвилин перелити рідину в кухлик, закидаємо горошини перцю, сіль, цукровий пісок і лаврушку – кип’ятимо і, знявши з конфорки, вливаємо оцет – розмішуємо.
Крок 6. Заливаємо маринадом зі спеціями кабачки і щільно закорковуємо. Перевертаємо і обертаємо в покривало на 24 години.
Крок 7. Охолоджені заготовки зберігаємо в темному і прохолодному приміщенні. Приємного апетиту!
Кабачки, як грузді, з зеленню і часником на зиму
Кабачки, як грузді, з зеленню і часником на зиму – це руккола закуска, яка ідеально доповнить вечеря з відвареної або смаженої картоплі і порадує не тільки членів вашої родини, але і гостей. Шматочки ніжного кабачка ідеально гармонують з добавками – пальчики оближеш!
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Кабачки молоді – 3 шт.
- Морква велика – 1 шт.
- Зелень – 20 гр.
- Часник – 1 головка.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 200 мл
- Масло соняшникове – 1,5 склянки
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на робочий стіл овочеве асорті.
Крок 2. Кабачки ріжемо на брусочки середні по товщині.
Крок 3. Очищаємо і нарізаємо кубиками моркву.
Крок 4. Дрібно шаткуємо промиту і обсушену зелень.
Крок 5. Нарізані компоненти висипаємо в миску.
Крок 6. До інгредієнтів додаємо тонкі слайсы часнику.
Крок 7. Висипаємо сіль та цукровий пісок.
Крок 8. Підливаємо рослинне масло і оцет, приправляємо меленим перцем – склад перемішуємо для рівномірного розподілу добавок.
Крок 9. Заготівлю залишаємо на столі до виділення соку, приблизно на 3 години.
Крок 10. Розфасовуємо овочі по банках та в рівних пропорціях виливаємо маринад.
Крок 11. Стерилізуємо у великій каструлі, на дно якої устеляємо рушником, після закипання 20 хвилин, прикривши кришками.
Крок 12. Ємності закатуємо і ставимо дном вгору для перевірки герметичності. Приємного апетиту!