Кабачки з перцем, помідорами, цибулею і морквою на зиму
Смак салатів з нейтрального кабачка доповнюється набором овочів і в цьому рецепті перець, помідори і цибулю доповнимо морквою. Нарізку цибулі з морквою і перцем обсмажимо. Готуємо салат без стерилізації, а консервантом беремо лимонну кислоту.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 4 л.
Склад:
- Кабачки – 2 кг
- Морква – 500 гр.
- Цибуля – 1 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Помідори – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Всі овочі для салату почистіть, промийте і для правильної пропорції, зважте в очищеному вигляді.
Крок 2. Підготуйте вказану кількість спецій. Очистіть головку часнику.
Крок 3. Наріжте Тонкими півкільцями цибулини.
Крок 4. В спеціальній каструлі для гасіння розігрійте стакан рослинного масла і обсмажте на ньому нарізку лука.
Крок 5. Морква подрібніть на корейській тертці.
Крок 6. Перекладіть моркву до цибулі.
Крок 7. Болгарський перець наріжте півкільцями.
Крок 8. Нарізку перцю перекладіть в каструлю, насипте вказане в рецепті кількість солі з цукром і чорним перцем, покладіть лавровий лист і дрібно нарізаний часник. Ці інгредієнти посмажте 10 хвилин на великому вогні, потім вогонь зменшіть.
Крок 9. На середні шматочки розріжте кабачки, перекладіть до обсмаженою овочам і при періодичному помішуванні тушкуйте 20-25 хвилин.
Крок 10. Потім такими ж кубиками помідори наріжте, покладіть в каструлю і тушкуйте ще пару хвилин, щоб помідори дали сік.
Крок 11. До кінця гасіння додайте в салат чайну ложку лимонної кислоти і через 3-5 хвилин вимкніть вогонь.
Крок 12. Салат гарячим розкладіть по стерильним банкам і відразу герметично закупорьте.
Крок 13. Банки з приготованими на зиму кабачками, перцем, помідорами, цибулею і морквою поставте на кришки, на добу накрийте «шубою» і після повного охолодження перенесіть в місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!