Кабачки з перцем і помідорами на зиму – 6 смачних рецептів салату з покроковими фото

Кабачки з перцем, помідорами, цибулею і морквою на зиму

Смак салатів з нейтрального кабачка доповнюється набором овочів і в цьому рецепті перець, помідори і цибулю доповнимо морквою. Нарізку цибулі з морквою і перцем обсмажимо. Готуємо салат без стерилізації, а консервантом беремо лимонну кислоту.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 4 л.

Склад:

  • Кабачки – 2 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля – 1 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Помідори – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі овочі для салату почистіть, промийте і для правильної пропорції, зважте в очищеному вигляді.

Крок 2. Підготуйте вказану кількість спецій. Очистіть головку часнику.

Крок 3. Наріжте Тонкими півкільцями цибулини.

Крок 4. В спеціальній каструлі для гасіння розігрійте стакан рослинного масла і обсмажте на ньому нарізку лука.

Крок 5. Морква подрібніть на корейській тертці.

Крок 6. Перекладіть моркву до цибулі.

Крок 7. Болгарський перець наріжте півкільцями.

Крок 8. Нарізку перцю перекладіть в каструлю, насипте вказане в рецепті кількість солі з цукром і чорним перцем, покладіть лавровий лист і дрібно нарізаний часник. Ці інгредієнти посмажте 10 хвилин на великому вогні, потім вогонь зменшіть.

Крок 9. На середні шматочки розріжте кабачки, перекладіть до обсмаженою овочам і при періодичному помішуванні тушкуйте 20-25 хвилин.

Крок 10. Потім такими ж кубиками помідори наріжте, покладіть в каструлю і тушкуйте ще пару хвилин, щоб помідори дали сік.

Крок 11. До кінця гасіння додайте в салат чайну ложку лимонної кислоти і через 3-5 хвилин вимкніть вогонь.

Крок 12. Салат гарячим розкладіть по стерильним банкам і відразу герметично закупорьте.

Крок 13. Банки з приготованими на зиму кабачками, перцем, помідорами, цибулею і морквою поставте на кришки, на добу накрийте «шубою» і після повного охолодження перенесіть в місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!