Соковита качка з чорносливом і курагою в духовці
Тим, хто любить поєднання птиці і солодких сухофруктів, такий спосіб запікання обов’язково сподобається. Беремо для начинки курагу і чорнослив, додавши також трохи яблука. Качка виходить соковитою, з солодкими нотками кураги.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 4
Склад:
- Качка – 1 шт.
- Чорнослив – 1 жменя.
- Курага – 1 жменя.
- Яблуко – 1 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Качку промиваємо, зайвий жирок зрізаємо і кладемо його на дно гусятниці. Тушку обсушуємо паперовим рушником. Натираємо качку розтопленим медом і невеликою кількістю солі. Кладемо натерту качку в гусятницю на жирок. Залишаємо на годину.
Крок 2. Чорнослив і курагу промиваємо і замочуємо в гарячій воді до збільшення в розмірі.
Крок 3. Яблуко нарізаємо кубиками.
Крок 4. Змішуємо нарізане яблуко і курагу з чорносливом. Птицю фаршируємо підготовленою начинкою, шкіру зашиваємо. Укладаємо птицю в гусятницю і закриваємо кришкою.
Крок 5. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Ставимо гусятницю з качкою в духовку і запікаємо два-два з половиною години. В кінці запікання відкриваємо кришку і даємо поверхні качки добре зарум’яниться. Подаємо страву в гарячому вигляді.