Качка з чорносливом в духовці – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Соковита качка з чорносливом і курагою в духовці

Тим, хто любить поєднання птиці і солодких сухофруктів, такий спосіб запікання обов’язково сподобається. Беремо для начинки курагу і чорнослив, додавши також трохи яблука. Качка виходить соковитою, з солодкими нотками кураги.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 4

Склад:

  • Качка – 1 шт.
  • Чорнослив – 1 жменя.
  • Курага – 1 жменя.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Качку промиваємо, зайвий жирок зрізаємо і кладемо його на дно гусятниці. Тушку обсушуємо паперовим рушником. Натираємо качку розтопленим медом і невеликою кількістю солі. Кладемо натерту качку в гусятницю на жирок. Залишаємо на годину.

Крок 2. Чорнослив і курагу промиваємо і замочуємо в гарячій воді до збільшення в розмірі.

Крок 3. Яблуко нарізаємо кубиками.

Крок 4. Змішуємо нарізане яблуко і курагу з чорносливом. Птицю фаршируємо підготовленою начинкою, шкіру зашиваємо. Укладаємо птицю в гусятницю і закриваємо кришкою.

Крок 5. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Ставимо гусятницю з качкою в духовку і запікаємо два-два з половиною години. В кінці запікання відкриваємо кришку і даємо поверхні качки добре зарум’яниться. Подаємо страву в гарячому вигляді.