Качка з рисом в духовці – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Як смачно запекти качку з рисом в рукаві?

Качка, запечена з рисом в рукаві, виходить соковитою і ніжною. Що вже готувати про гарнірі. Рис виходить розсипчастим і ароматним. Таку смачну рисову кашу отримати іншим способом майже неможливо.

Час готування: 16 годин

Час приготування: 140 хв

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 1 шт.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • соєвий Соус – 20 мл
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Часник сушений – 2 щіпки.
  • Соус гострий – 1 ч. л.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Вода – 20 мл

Для начинки:

  • Рис дліннозерновой – 1 склянка
  • Айва – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Курага – 1 жменя.
  • Фундук – 2 жмені.
  • Шафран – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Вода гаряча – 1,5 склянки
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку качки необхідно підготувати заздалегідь. Увечері замочіть її у воді з сіллю. Качка повинна бути повністю покрита рідиною. Залиште в холодильнику на ніч.

Крок 2. Підготуйте рис і начинку. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте, обсмажте на оливковій олії, потім додайте нарізаний кубиками айву, смажте протягом хвилини.

Крок 3. Далі додайте в каструлю курагу і фундук, смажте ще хвилину.

Крок 4. В останню чергу всипте рис, перемішайте, щоб крупа наситилася ароматами.

Крок 5. Влийте гарячу воду, додайте шафран, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рис до повного вбирання вологи. Рис в підсумку залишиться трохи недовареним.

Крок 6. Вийміть качку з соляного розчину і обсушіть. Для маринаду змішайте соєвий соус, мед, лимонний сік, гострий соус, кунжутне масло, воду і сушений часник. Наберіть маринад в стерильний об’ємний шприц і введіть його під шкірку качки в різних місцях.

Крок 7. Нафаршируйте качку рисовою начинкою, закріпіть черевце шпажками. Тушку вкладете в рукав для запікання. Помістіть фаршировану качку в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години.

Крок 8. Через півтори години розріжте рукав, додайте до качці яблука і айву і запікайте ще 40 хвилин до утворення на качці золотистої скоринки.

Крок 9. Коли качка буде готова, викладіть її на блюдо і наріжте на порції. Подавайте качку з рисом в гарячому вигляді.