Як смачно запекти качку з рисом в рукаві?
Качка, запечена з рисом в рукаві, виходить соковитою і ніжною. Що вже готувати про гарнірі. Рис виходить розсипчастим і ароматним. Таку смачну рисову кашу отримати іншим способом майже неможливо.
Час готування: 16 годин
Час приготування: 140 хв
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Тушка качки – 1 шт.
 - Сіль – 5 ст. л.
 - соєвий Соус – 20 мл
 - Сік лимонний – 2 ст. л.
 - Мед – 1 ст. л.
 - Часник сушений – 2 щіпки.
 - Соус гострий – 1 ч. л.
 - Масло кунжутне – 2 ст. л.
 - Вода – 20 мл
 
Для начинки:
- Рис дліннозерновой – 1 склянка
 - Айва – 1 шт.
 - Цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - Курага – 1 жменя.
 - Фундук – 2 жмені.
 - Шафран – 1 щіпка.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – 1 щіпка.
 - Вода гаряча – 1,5 склянки
 - Масло оливкове – 1 ст. л.
 
Процес приготування:
Крок 1. Тушку качки необхідно підготувати заздалегідь. Увечері замочіть її у воді з сіллю. Качка повинна бути повністю покрита рідиною. Залиште в холодильнику на ніч.
Крок 2. Підготуйте рис і начинку. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте, обсмажте на оливковій олії, потім додайте нарізаний кубиками айву, смажте протягом хвилини.
Крок 3. Далі додайте в каструлю курагу і фундук, смажте ще хвилину.
Крок 4. В останню чергу всипте рис, перемішайте, щоб крупа наситилася ароматами.
Крок 5. Влийте гарячу воду, додайте шафран, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рис до повного вбирання вологи. Рис в підсумку залишиться трохи недовареним.
Крок 6. Вийміть качку з соляного розчину і обсушіть. Для маринаду змішайте соєвий соус, мед, лимонний сік, гострий соус, кунжутне масло, воду і сушений часник. Наберіть маринад в стерильний об’ємний шприц і введіть його під шкірку качки в різних місцях.
Крок 7. Нафаршируйте качку рисовою начинкою, закріпіть черевце шпажками. Тушку вкладете в рукав для запікання. Помістіть фаршировану качку в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години.
Крок 8. Через півтори години розріжте рукав, додайте до качці яблука і айву і запікайте ще 40 хвилин до утворення на качці золотистої скоринки.
Крок 9. Коли качка буде готова, викладіть її на блюдо і наріжте на порції. Подавайте качку з рисом в гарячому вигляді.












