Як смачно запекти качку з рисом в рукаві?
Качка, запечена з рисом в рукаві, виходить соковитою і ніжною. Що вже готувати про гарнірі. Рис виходить розсипчастим і ароматним. Таку смачну рисову кашу отримати іншим способом майже неможливо.
Час готування: 16 годин
Час приготування: 140 хв
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Тушка качки – 1 шт.
- Сіль – 5 ст. л.
- соєвий Соус – 20 мл
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Часник сушений – 2 щіпки.
- Соус гострий – 1 ч. л.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Вода – 20 мл
Для начинки:
- Рис дліннозерновой – 1 склянка
- Айва – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Курага – 1 жменя.
- Фундук – 2 жмені.
- Шафран – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Вода гаряча – 1,5 склянки
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку качки необхідно підготувати заздалегідь. Увечері замочіть її у воді з сіллю. Качка повинна бути повністю покрита рідиною. Залиште в холодильнику на ніч.
Крок 2. Підготуйте рис і начинку. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте, обсмажте на оливковій олії, потім додайте нарізаний кубиками айву, смажте протягом хвилини.
Крок 3. Далі додайте в каструлю курагу і фундук, смажте ще хвилину.
Крок 4. В останню чергу всипте рис, перемішайте, щоб крупа наситилася ароматами.
Крок 5. Влийте гарячу воду, додайте шафран, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рис до повного вбирання вологи. Рис в підсумку залишиться трохи недовареним.
Крок 6. Вийміть качку з соляного розчину і обсушіть. Для маринаду змішайте соєвий соус, мед, лимонний сік, гострий соус, кунжутне масло, воду і сушений часник. Наберіть маринад в стерильний об’ємний шприц і введіть його під шкірку качки в різних місцях.
Крок 7. Нафаршируйте качку рисовою начинкою, закріпіть черевце шпажками. Тушку вкладете в рукав для запікання. Помістіть фаршировану качку в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години.
Крок 8. Через півтори години розріжте рукав, додайте до качці яблука і айву і запікайте ще 40 хвилин до утворення на качці золотистої скоринки.
Крок 9. Коли качка буде готова, викладіть її на блюдо і наріжте на порції. Подавайте качку з рисом в гарячому вигляді.