Качка з рисом в духовці – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Соковита качка з рисом і чорносливом в духовці

У цій страві дуже гармонійно поєднується смак всіх інгредієнтів. При запіканні качки, що виділився жир просочує рис і він виходить дуже ніжним і ароматним. За неповторний смак страви звичайно відповідає чорнослив.

Час готування: 5-8 годин

Час приготування: 90 хв

Порцій – 2-3

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Рис – 150 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошком – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку качки добре промийте, зріжте жир, крайні фаланги крил і виріжте хребет і ребра.

Крок 2. Горошини чорного перцю подрібніть. Часник очистіть і дрібно наріжте. Змастіть тушку сіллю, перцем і часником зовні.

Крок 3. Більшу частину часнику змішайте з перцем, меленим імбиром, двома столовими ложками яблучного оцту і соєвого соусу. Отриманою сумішшю натріть качку всередині. Вкладіть тушку в поліетиленовий пакет і залиште маринуватися на кілька годин.

Крок 4. Рис зваріть в підсоленій воді до напівготовності.

Крок 5. Чорнослив і яблука наріжте в довільному порядку.

Крок 6. Тепер можна переходити до фарширування качки. Укладіть тушку качки на спину, першим шаром викладіть чорнослив, трохи посоліть його.

Крок 7. Зверху покладіть шар рису, його також трохи посоліть, потім викладіть яблука, трохи посоліть.

Крок 8. Черевце качки зашейте нитками. Наколіть шкіру качки виделкою в декількох місцях.

Крок 9. На дно форми для запікання покладіть крайні фаланги крил.

Крок 10. Викладіть у форму фаршировану качку. Форму закрийте кришкою і відправте її в духовку, розігріту до 250 градусів, на 2,5-3 години. Поступово необхідно зменшити температуру духовки до 200 градусів.

Крок 11. У процесі запікання перевертайте тушку через кожні 40 хвилин. Через півгодини від початку запікання злийте з форми утворився жир.

Крок 12. Змішайте ложку соєвого соусу і меду. Отриманою сумішшю натріть шкіру качки, щоб вона покрилася коричневою скоринкою. Це необхідно зробити за 60-40 хвилин до кінця запікання. Спочатку змастіть отриманою сумішшю одну сторону, потім переверніть тушку і змажте іншу сторону.

Крок 13. Готову запечену качку з рисом і чорносливом можна подавати до столу з печеними яблуками.