Капуста по-грузинськи з буряком – 7 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Капуста по-грузинськи з буряком – це оригінальний і барвистий закуска, яка запросто урізноманітнює не тільки ваше щоденне меню, але і святковий стіл. За рахунок додавання буряків, капустяні пелюстки набувають неймовірно привабливий колір, перед яким неможливо встояти, щоб не спробувати. Крім зовнішнього вигляду, такі овочі володіють прекрасними смаковими характеристиками і насиченим ароматом, який доповнюють різні спеції і трави.

Класична капуста по-грузинськи з буряком

Класична капуста по-грузинськи з буряком – це хрустка і дуже апетитна закуска, яка розлітається з тарілок в лічені хвилини. Саме «розлітається», бо як встояти перед рожевими скибочками з насиченим ароматом часнику і буряків просто неможливо!

Інгредієнти на
15 порц.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Буряк 1.5 кг
  • Перець чилі 1 шт.
  • Часник 2 головки
  • Селера 2 пучка
  • Сіль 3 ст. л.
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну капусту по-грузинськи з буряком? Перед початком процесу, викладаємо на стіл всі необхідні продукти.
  2. Знімаємо зіпсовані листя з качана, розрізаємо на довільні сегменти середнього розміру. Паралельно доводимо до кипіння воду з сіллю, повністю остуджуємо маринад.
  3. Очищену буряк ріжемо на слайсы, часник на часточки, а гострий перець прямо з насінням нарізаємо кільцями.
  4. У глибоку ємність викладаємо капусту, слідом буряк, гострий перець і часник, перекладаємо шари гілочками селери запашної. Повторюємо шари. Поки не закінчаться інгредієнти.
  5. Останнім шаром обов’язково викладаємо буряк і повністю заливаємо овочеве асорті розсолом, маринадом, зверху встановлюємо гніт і залишаємо в такому положенні на 2-3 доби прямо на робочій поверхні. Після закінчення часу, ставимо на пару днів в холодильну камеру.
  6. Потім дістаємо ємність з апетитною капустою, виймаємо її з маринаду і переходимо до сервіровці.
  7. Смачного!

Капуста по-грузинськи з буряком і часником

Капуста по-грузинськи з буряком і часником – це пікантна і оригінальна заготовка, яка призведе ваші смакові рецептори на справжній гастрономічний захват! При укусі, невеликі скибочки приємно здивують вас своєю пряністю і виразним смаком ароматних спецій.

Час готування – 48 год

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Вода – 2 склянки
  • Масло рослинне – ½ склянки
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Лист лавра – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти ріжемо на кубики зі сторонами не більше чотирьох сантиметрів і пересипаємо в миску з високими бортиками.

Крок 2. За допомогою бурачной терки подрібнюємо очищений часник, моркву і буряк. Отриману стружку перемішуємо.

Крок 3. У каструлю кладемо шар капусти і перекладаємо його яскравою сумішшю з моркви і буряка, заповнюємо весь посуд і, не втрачаючи часу, варимо маринад. У сотейник наливаємо воду і додаємо лаврушку, масло, сіль та цукровий пісок – тушкуємо близько двох хвилин з моменту закипання, вливаємо оцет і вимикаємо нагрівання.

Крок 4. Гарячим розчином заливаємо овочі, прикриваємо тарілкою і зверху поміщаємо банку з водою, щоб компоненти не спливали на поверхню.

Крок 5. Через добу розкладаємо закуску по банкам і закорковуємо ємності капроновими кришками. Переміщаємо в холодильник ще на одну добу.

Крок 6. На наступний день знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Швидка маринована капуста з буряком і часником по-грузинськи

Швидка маринована капуста з буряком і часником по-грузинськи являє собою світло-рожеві скибочки, повністю просякнуті такими добавками, як пекучий часник, лавровий лист і горошини запашного перцю. На готування піде всього лише кілька хвилин, а першу дегустацію можна провести лише через дві доби!

Час готування – 48-72 год.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Капуста – ½ качана.
  • Лист лавра – 2-3 шт.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Окріп – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Капусту ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 3. Великими чверть кільцями нарізаємо очищену буряк, висипаємо до капусти.

Крок 4. Додаємо колечка моркви, очищені зубки часнику, горошини перцю і лавровий лист.

Крок 5. В окропі змішуємо сіль, оцет і цукровий пісок.

Крок 6. Заливаємо овочеву нарізку зі спеціями.

Крок 7. Прикриваємо складу кришкою і ставимо в прохолодне приміщення на три доби. Після чого – дегустуємо. Приємного апетиту!

Червонокачанна капуста з буряком

Червонокачанна капуста з буряком – це незвичайний спосіб приготування даних овочів, які мають неймовірно гарним кольором і яскравим ароматом. Для готування нам також потрібно морква і цибуля, компоненти просочуються соком один одного лише за добу.

Час готування – 24 год.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Капуста червонокачанна – ½ качана.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.

Для маринаду (розрахунок на 5-6 кг овочів):

  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 500 мл
  • Сіль – 1-2 ст. л

Процес приготування:

Крок 1. З качана знімаємо потемнілі або зіпсовані листочки, вилок шаткуємо нарізаємо соломкою або квадратами.

Крок 2. Видаляємо лушпиння з цибулі, ріжемо півкільцями.

Крок 3. Очищаємо моркву і подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 4. Довільно нарізаємо буряк або так само тремо на тертці.

Крок 5. Змішуємо всі підготовлені компоненти і розкладаємо по чистим і сухим банкам.

Крок 6. Для приготування маринаду кип’ятимо півтора літра води і розчиняємо сіль і цукор, вливаємо оцет. Отриманим розчином заливаємо вміст скляної банки, шийку прикривають марлею.

Крок 7. Наполягаємо закуску на робочому столі близько доби і потім приступаємо до трапези. Зберігаємо капусту в холодильнику. Приємного апетиту!

Капуста великими шматками з буряком по-грузинськи

Капуста великими шматками з буряком по-грузинськи – це пікантне доповнення до будь-якого основного блюда, яке ми рекомендуємо вам заздалегідь готувати з запасом, так як закуска користується величезною популярністю серед тих, хто спробував хоча б шматочок. Приступимо!

Час готування – 27 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Капуста – 1,2-1,3 кг
  • Буряк велика – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець гострий стручковий – ½-1 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 80 мл
  • Лист лавра – 3-4 шт.
  • Зерна коріандру – ½ ч. л.
  • Гвоздика – 3-4 бутона.
  • Перець запашний горошком – 4-5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Качан поділяємо на великі шматки, залишаючи на кожному частину качана для збереження форми.

Крок 2. Овочі очищаємо і нарізаємо: буряк – скибочками, часник – слайсами, а гострий перчик ріжемо кільцями.

Крок 3. Викладаємо шар капусти на дно каструлі і присипаємо подрібненими добавками.

Крок 4. Аналогічним способом заповнюємо весь посуд.

Крок 5. У сотейник наливаємо воду і закидаємо приправи, включаючи сіль і цукор.

Крок 6. Доводимо рідину до кипіння і проварюємо кілька хвилин, після вводимо оцет і прибираємо з конфорки – переливаємо до овочів.

Крок 7. Зверху встановлюємо вантаж і даємо охолонути при кімнатній температурі, потім ставимо на 24 години в прохолодне приміщення.

Крок 8. Апетитну капусту викладаємо на тарілки і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Капуста по-грузинськи з буряком без оцту

Капуста по-грузинськи з буряком без оцту – це страва, що кваситься природним чином без додавання будь-яких консервантів. Виходячи з цього, таку закуску можна запросто запропонувати людям, у яких є проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Час готування – 3-4 доби.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 8-10.

Склад:

  • Капуста – 2 кг
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Буряк – 500 гр.
  • Перець гострий стручковий – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Кінза – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Качан обполіскуємо і розрізаємо на 4-8 часточок, залежно від розмірів.

Крок 2. Очищаємо і нарізаємо часник і буряк, подрібнюємо гострий перець.

Крок 3. У глибоку посудину шарами кладемо буряк, капусту, перець, кинзу і часник. Заливаємо маринадом: кип’ятимо воду з сіллю і остуджуємо до 80 градусів.

Крок 4. Прикриваємо заготівлю кришкою і наполягаємо на столі 48 годин, потім переміщаємо на полицю холодильника і через добу знімаємо пробу.

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Маринована капуста з буряком і оцтом в банках

Маринована капуста з буряком і оцтом в банках – це простий і швидкий спосіб приготування хрусткої і в міру гострої закуски, яка запросто урізноманітнює звичний раціон і привнесе щось зовсім нове і незвичайне для ваших смакових рецепторів.

Час готування – 24 год.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 750 гр.
  • Буряк – ½ шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 3-5 шт.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Вода – 350 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо моркву і подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 2. Тонкими слайсами нарізаємо буряк і зубки часнику.

Крок 3. Довільно білокачанну капусту шаткуємо.

Крок 4. Заповнюємо повністю банку, чергуючи компоненти.

Крок 5. У сотейнику варимо маринад: воду змішуємо з оцтом, лавровим листом, сіллю, цукром і горошинами перцю – доводимо до кипіння.

Крок 6. Переливаємо розчин до овочевого асорті.

Крок 7. Наполягаємо закуску протягом доби при кімнатній температурі.

Крок 8. Зберігаємо пікантну капусту в холодильній камері. Приємного апетиту!