Покроковий рецепт приготування карпаччо з яловичини з руколою
Якщо ви не знаєте, як приємно провести вечір після роботи, вам варто спробувати цей елементарний рецепт. Великим плюсом є те, що він не вимагає особливих кулінарних здібностей. Однак така закуска стане відмінним супроводу до келиху вина або ситного вечері.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 1.
Склад:
- Яловича вирізка – 150 гр.
Інгредієнти для заправки:
- Винний оцет – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Перець мелений – 2 щіпки.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Інгредієнти для оформлення подачі:
- Мигдаль – за смаком.
- В’ялені томати – 2 шт.
- Листя салату – на смак.
- Рукола – за смаком.
- Пармезан – 20 гр.
Процес приготування:
1. Для карпаччо вибираємо свіже м’ясо найвищої якості. Для однієї порції нам знадобиться 150 грам яловичої вирізки. Перед приготуванням ретельно промиваємо м’ясо і сушимо його паперовими рушниками. Очищаємо яловичину від білої плівки. Вона повинна бути абсолютно чистою. Потім ми повинні щільно обернути наше м’ясо харчовою плівкою і залишити його у морозильній камері приблизно на годину. Після цього яловичина легко буде нарезаться на тонкі слайсы.
2. Поки наше м’ясо знаходиться в морозилці, починаємо готувати заправку для карпаччо. У глибоку миску наливаємо винний оцет. Додаємо до нього сіль, лимонний сік і мелений перець. Ретельно перемішуємо суміш. Потім починаємо поступово (бажано в кілька підходів) вводити оливкова олія, розмішуючи заправку з допомогою віночка.
3. Для оформлення страви рубаємо мигдаль на невеликі шматочки. Робимо це за допомогою звичайного ножа. Мигдаль можна замінити іншими горіхами на ваш смак. Наприклад, фундуком. В’ялені помідори нарізаємо невеликими і тонкими шматочками. Пармезан можна натерти або нарізати так само тонко, як і томати.
4. Дістаємо яловичину з морозилки. Підморожене м’ясо починаємо нарізати на невеликі слайсы. Їх товщина не повинна бути більше 2 міліметрів. Ви можете використовувати гострий кухонний ніж або слайсер. Нарізати м’ясо коштує в рукавичках. В результаті слайсы повинні бути тонкими і напівпрозорими. Якщо ж їх товщина яловичини буде більше необхідної, можна відбити її качалкою, поклавши м’ясо між двома смужками харчової плівки.
5. Змащуємо карпаччо заправкою. Використовуємо для цього кулінарну пензлик. З її допомогою ми зручно і рівномірно розподілимо заправку, щоб кожен шматочок м’яса добре увлажнился і досить промариновался. Приступаємо до оформлення страви. Посипаємо слайсы шматочками подрібненого мигдалю і нарізаного томату. У центр блюда, на м’ясо викладаємо листя салату і рукколу. Їх необхідно заздалегідь ретельно промити і висушити паперовими рушниками. Зелень поливаємо залишилася заправкою і злегка перемішуємо. Страви подаємо відразу після приготування, не даючи йому нагрітися. Якщо хочете, можете доповнити карпаччо келихом хорошого вина. Приємного вечора і хорошого відпочинку.