Картопля по-селянськи в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Картопля по-селянськи в духовці — відмінна альтернатива картоплі фрі і смаженої картоплі. Це дуже просте блюдо, але від цього воно не стає менш смачним. Навпаки, його популярність зростає: у меню багатьох кафе і ресторанів є цей прекрасний гарнір до м’яса, риби і різних бургерам. Якщо хочеться смачної картоплі, то не обов’язково купувати її в Макдональдсі або смажити.

Картопля по-селянськи без шкірки, запечений в духовці

За пропонованим рецептом ви можете швидко приготувати відмінний гарнір до м’ясних або рибних страв. Така картопля не гірше приготованого у фритюрі. Вам потрібно тільки почистити і нарізати картоплю, змішати зі спеціями і через півгодини гарнір буде готовий.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Картопля 9 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Часник сушений 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Куркума 1 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб запекти картоплю по-селянськи в духовці, очистіть його від шкірки і промийте під проточною водою.
  2. Наріжте картоплини на брусочки приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно запеклися. Форма нарізки картоплі може бути будь-який
  3. Картопляні брусочки помістіть в окремий посуд, і посипте сіллю і сумішшю зазначених у рецепті спецій. Потім полийте картопля рослинним маслом і добре перемішайте.
  4. Деко для випічки або будь-яку іншу форму застеліть шматочком пергаментного паперу і трохи змастіть її маслом.
  5. Підготовлений картопля розкладіть на деку рівним шаром. Розігрійте духовку до 200°С.
  6. Запікайте картоплю протягом 30-40 хвилин. Він повинен покритися рум’яною апетитною скоринкою. Ваш смачний гарнір готовий.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт картоплі по-селянськи, запечена з шкіркою

Вашій увазі надається класичний рецепт запікання картоплі в духовці. Картопля, запечена з шкіркою, має трохи інший смак, ніж очищений. Набір спецій можете змінити по своєму смаку. Приготувавши це блюдо один раз, ви відмовитеся смажити картоплю. У даному рецепті вам пропонується приготувати до запечене картоплі сирно-часниковий соус.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Сіль, базилік, чебрець і паприка – 1 ч. л.
  • Сухий часник – 3 ч. л.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.

Для соусу:

  • Сметана – 1 склянка
  • Сир твердий – 100 г
  • Часник і зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля для запікання (беріть бульби однакового розміру) ретельно і з допомогою щітки або губки промийте під теплою проточною водою. Вістрям ножа видаліть «вічка» та пошкоджені місця.

2. Можете відразу включити духовку на 190°С для розігріву.

3. Потім картоплю наріжте поздовжніми скибочками. Спочатку кожну картоплину розрізати на половинку, а потім кожну половинку на 4 поздовжніх шматочка.

4. Картопляні скибочки покладіть у посуд з кришкою (контейнер) або в звичайний пакет. Посипте його вибраними спеціями, сіллю і сухим часником. Свіжий часник не використовувати, він підгорить при випічці. Пам’ятайте, що куркума додасть картоплі золотистий колір, а паприка – червоний. Полийте картоплю олією.

5. Потім закрийте посуд кришкою і кілька разів активно струсніть, щоб всі часточки були рівномірно покриті спеціями та олією.

6. Деко для випічки застелити шматочком пергаментного паперу і змастіть її маслом.

7. Підготовлені картопляні скибочки покладіть на деко шкіркою вниз і на невеликій відстані один від одного.

8. Помістіть деко в духовку і запікайте картоплю протягом 40 хвилин. Готовність можете перевірити виделкою або ножем.

9. Поки страву запікається, приготуйте до нього смачний білий соус. Твердий сир подрібніть на дрібну тертку і помістіть в мисочку. Додайте до сиру склянка сметани і подрібнені свіжий часник і зелень. Соус перемішайте і дайте 20 хвилин, щоб він настоявся.

Приємного апетиту!

Картопля по-селянськи на деку як в Макдональдсі

Картопля, запечена в духовці за даним рецептом, нітрохи не гірше відомого картоплі фрі в знаменитому «McDonalds», але навіть корисніше, так як готується не у великій кількості жиру, а просто шматочки змащуються маслом. Ви можете додати цьому блюду свій оригінальний смак, комбінуючи склад спецій. Особливі пікантні нотки додадуть запеченої картоплі майоран, базилік і коріандр. Цей картопля стане у вас не тільки смачним гарніром, але і чудовим самостійною стравою.

Склад:

  • Картопля – 6 шт.
  • Спеції (куркума, паприка, каррі, суміш перців, коріандр) – по ½ ч. л.
  • Рослинна олія – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Так як запікається картоплю разом з шкіркою, його добре промийте під теплою проточною водою з допомогою металевої губки або щіточки. Ножем видаліть картопляні «вічка» і пошкоджені ділянки бульб.

2. Підготовлений картопля розріжте на однакові поздовжні скибочки (4-6 штук).

3. В піалу або невелику миску насипте вибрані вами спеції і сіль.

4. Додайте рослинне масло і добре перемішайте.

5. Деко для випічки застелити шматочком пергаментного паперу або фольги і трохи змастіть маслом.

6. Кожен картопляний скибочку умочіть в суміш спецій з маслом і відразу кладіть його на деко шкіркою вниз. Всі скибочки покладіть нещільно, на невеликій відстані один від іншого.

7. Потім картоплю ще раз посипте спеціями зверху.

8. Запікайте картоплю в духовці при 190°С протягом 40 хвилин.

9. Приготований картопля перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло. Потім покладіть його на велике красиве блюдо, посипте свіжою зеленню і подрібненим часником, і подайте до столу з кетчупом або майонезом.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сільської картоплі в рукаві

В кулінарному рукаві ви можете швидко приготувати чудовий картопляний гарнір до будь-яких страв. Картопля, покритий хрусткою скоринкою, буде м’яким всередині і дуже ароматним. Запікати можна і очищений картопля, і в шкірці – як вам подобається.

Склад:

  • Картопля – 9 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Хмелі-сунелі, базилік і куркума – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть від шкірки (молоду картоплю можна не чистити, а тільки ретельно вимити), промийте і наріжте шматочками довільного розміру і форми.

2. Нарізану картоплю перекладіть в окремий посуд, і посипте сумішшю спецій.

3. Часник очистіть і подрібніть на часничниці або дрібно наріжте.

4. Додайте до картоплі соняшникова олія, подрібнений часник, сіль і добре перемішайте, щоб всі шматочки були рівномірно покриті спеціями та олією.

5. Підготовлений картопля помістіть в кулінарний рукав і кліпсами щільно закріпіть кінці рукава.

6. Рукав з картоплею укладіть на деко і помістіть в духовку, розігріту до 200°С, на 40-60 хвилин.

7. За 10 хвилин до закінчення запікання рукав зверху надріжте і розкрийте його краю, щоб картопля покрився апетитною золотистою скоринкою. Запікати можете і при 220°С протягом 35 хвилин, картопля в рукаві не підгорить.

Приємного апетиту!

Класичний рецепт картоплі з часником в духовці

Картопля, запечена в духовці за даним рецептом, є «російською відповіддю» відомим і досить шкідливому картоплі фрі. Для його приготування не потрібно багато масла, тому страва малокалорийное. Цей рецепт вважається класичним і розрахований на 3 порції. Запікається картоплю разом з шкіркою.

Склад:

  • Картопля – 5 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубки.
  • Паприка – 1.5 ст. л.
  • Орегано – ½ ст. л.
  • Сіль, перець та інші спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплини ретельно промийте під теплою проточною водою з допомогою металевої губки або щіточки, щоб видалити весь бруд. «Вічка» видаліть ножем.

2. Потім картоплю наріжте поздовжніми скибочками. Розміри скибочок впливають на час запікання, адже великі шматочки будуть запікатися довше.

3. Нарізані скибочки просушіть кухонним рушником і помістіть їх в окремий посуд.

4. Посипте картоплю спеціями і сіллю.

5. Подрібніть часникодавку часник і додайте до картоплі.

6. Полийте картопляні скибочки соняшниковою олією і добре перемішайте.

7. Посуд прикрийте кришкою і залиште картоплю з маслом і спеціями на 15-20 хвилин, щоб скибочки добре просочилися аромат приправ.

8. Духовку нагрійте до 200-220°С, не менше, інакше картопля не пропечеться.

9. Деко для випічки застелити шматочком пергаментного паперу і викладіть на нього картопляні скибочки рівним шаром і на невеликій відстані один від одного.

10. Запікайте картоплю протягом 25-40 хвилин. Готовність скибочок перевірте ножем.

11. Подайте запечена з часником картоплю на гарнір до будь-якої страви або просто з смачним сметанним соусом або кетчупом.

Приємного апетиту!

Смачний і дуже ситна картопля в духовці з м’ясом

Це блюдо просте, без вишуканого назви та важкодоступних продуктів, але, тим не менш, дуже смачне і поживне. Пропонуємо вам запекти картоплю зі свинячими реберцями, хоча можна взяти і інше м’ясо. Реберця спочатку потрібно обсмажити на сковорідці, а потім запекти з картоплею і цибулею. До цього картоплі подається смачний соус із сиру, сметани і волоських горіхів. Спробуйте!

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Реберця свинячі – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 4 зубки.
  • Сметана – 1 склянка
  • Твердий сир – 100 г
  • Сіль, волоський горіх, спеції і зелень – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Реберця промийте, обсушіть рушником і розріжте на порційні шматочки.

2. Очистіть і промийте картоплю і цибулини.

3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до м’якості на розігрітому рослинному маслі.

4. Потім покладіть в сковорідку до цибулі реберця і обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки.

5. Очищену картоплю наріжте шматочками довільної форми і також обсмажте на сковорідці.

6. Деко або будь-яку форму для випічки змастіть маслом і рівним шаром укладіть на нього обсмажену картоплю.

7. Зверху картоплі покладіть обсмажені з цибулею реберця.

8. Блюдо посипте сіллю і спеціями за смаком і додайте пластинки часнику.

9. Запікайте картопля з м’ясом у духовці, розігрітій до 180°С протягом 35-40 хвилин.

10. За цей час приготуйте соус до картоплі. Натріть на дрібній тертці шматочок твердого сиру, додайте до нього сметану, тертий волоський горіх, перець і сіль і добре перемішайте.

11. Запечений з реберцями картопля дістаньте з духовки, залийте приготовленим соусом і посипте дрібно нашаткованої свіжою зеленню. Ця страва чудово підходить і для сімейного обіду, і до святкового столу, тільки в останньому випадку збільште кількість продуктів.

Приємного апетиту!

Ароматна картопля по-селянськи з печерицями в горщиках

В даному рецепті вам пропонується приготувати чудово неймовірно ароматне і смачне блюдо – запекти картоплю по-селянськи в горщиках і з курячим філе і печерицями. Це блюдо готується нескладно і припаде до смаку і дорослим, і дітям.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Філе курки – 400 г
  • Свіжі печериці – 300 р.
  • Цибуля і морква – по 1 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Сметана або інший соус – 2 склянки
  • Сіль і спеції – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Спочатку очистіть і промийте всі необхідні для цієї страви овочі і гриби.

2. Куряче філе промийте і наріжте поперек волокон шматочками.

3. Картоплю наріжте невеликими кубиками, гриби – пластинками, цибулю – півкільцями, а моркву натріть на крупну тертку.

4. У глибокій сковорідці розігрійте рослинну олію і протягом хвилини обсмажте в ньому нарізану на пластинки часник, щоб він ароматизував масло.

5. У цьому маслі до рум’яної скоринки обсмажте нарізану картоплю, що збереже форму шматочків при гасінні. Картопля посипте сіллю і спеціями і обсмажуйте на великому вогні.

6. Картопля перекладіть на окрему тарілку і на цьому ж маслі трохи обсмажте печериці з цибулею і морквою. Потім налийте в сковорідку до обсмаженою овочам третину склянки води і тушкуйте кілька хвилин під закритою кришкою. Овочі та гриби також посипте сіллю і спеціями.

7. Потім можете формувати горщики. Першим шаром укладіть в горщики тушковані овочі з грибами і полити їх сметаною або іншим соусом.

8. Потім розкладіть куряче філе, обсмажену картоплю і соус.

9. Останнім шаром розкладіть овочі і ще раз полийте все сметаною. Посипте вміст горщиків невеликою кількістю «Хмелі-сунелі» і закрийте кришки.

10. Запікайте картопля по-селянськи в духовці, розігрітій до 190°С протягом 30-40 хвилин.

11. Подайте блюдо до столу з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт картоплі по-селянськи з цибулею і грибами

В даному рецепті вам пропонується приготувати зі звичайних картоплі, грибів і цибулі ніжне й ароматне блюдо. Запікаються ці продукти в сметанному соусі, що робить це блюдо неймовірно смачним. Таку картоплю можна сміливо подавати до святкового столу.

Інгредієнти:

  • Картопля – 10 шт.
  • Цибуля – 2-4 шт.
  • будь-які Гриби – 500 г
  • Сметана – 400 г
  • Сир твердий – 300 р.
  • Сіль і перець – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Гриби промийте і наріжте тонкими пластинками.

2. Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте кільцями. Розігрійте в сковороді трохи олії і обсмажте до м’якості в ньому цибульні кільця.

3. Почистіть і промийте картоплю і наріжте її тонкими скибочками.

4. Деко або форму для запікання змастіть рослинною олією і першим шаром укладіть на нього нарізану картоплю. Його трохи посипте сіллю.

5. Поверх картоплі покладіть нарізані гриби і їх також посипте сіллю і перцем.

6. На гриби викладіть шар смаженої цибулі.

7. У сметану додайте трохи солі, перцю, добре перемішайте і залийте цим соусом картоплю з грибами.

8. Помістіть деко в духовку, розігріту до 180°С, на 40-45 хвилин. Можете блюдо прикрити шматочком фольги.

9. За 10-15 хвилин до закінчення запікання зніміть фольгу і посипте блюдо натертим на крупній тертці сиром. Сир має розплавитися і стати рум’яним.

10. Приготоване блюдо дістаньте з духовки, трохи остудіть, наріжте порційними шматочками і можете подавати до столу. До такої картоплі по-селянськи м’яса зовсім не потрібно. Подайте до неї краще салат зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Картопля по-селянськи з куркою, запечена в духовці

Цей рецепт призначений любителям картоплі і ніжного, соковитого м’яса курки. Секретом цього смачного страви є ідеальний маринад для картоплі, вірніше, найкраще поєднання спецій для нього – сухий кріп, паприка і соняшникову олію. М’ясо курки (краще стегно, адже філе може бути сухуватим) маринуємо в майонезно-гірчичному соусі.

Склад:

  • Картопля – 10 шт.
  • Стегно курки – 5 шт.
  • Майонез – ½ склянки
  • Гірчиця, паприка, каррі і сухий зелений кріп – по 1 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики
  • Сіль – за смаком.
  • Соняшникова олія – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячі стегна добре промийте під проточною водою, складіть у глибоку посуд.

2. В окремій чашці змішайте майонез з гірчицею, приправою каррі і сіллю. Отриманим соусом намажте шматки м’яса. Закрийте посуд кришкою або харчовою плівкою і залиште на годину, а краще на ніч для маринування.

3. Картопля (візьміть середніх розмірів) очистіть від шкірки, промийте і розріжте на 4 однакових шматочка. Складіть їх в миску і посипте вказаним у рецепті кількістю сухого зеленого кропу, паприкою і сіллю. Потім полийте його рослинним маслом. Масло завжди треба додавати після спецій, тоді вони рівномірно покривають скибочки картоплі. Можете додати до картоплі подрібнений часник.

4. Для запікання картоплі по-селянськи візьміть велике деко, щоб всі інгредієнти викласти одним шаром, тоді страва добре пропечеться.

5. Деко змастіть рослинною олією і рівним шаром укладіть на нього підготовлений картоплю.

6. Між картопляними скибочками, розкладіть замариновані курячі стегна.

7. Всі страву полийте соусом, що залишився від курки та картоплі.

8. Запікайте картопля по-селянськи в духовці, розігрітій до 190°С протягом 40 хвилин. Приготоване блюдо посипте свіжою зеленню і подайте до столу з маринованими домашніми огірками або помідорами.

Приємного апетиту!

Дуже смачна картопелька запечена із сиром в сметанному соусі

Вашій увазі надається нестандартний рецепт запікання картоплі по-селянськи. Готується він у сметанному соусі і під сирною скоринкою. Картоплю попередньо обсмажується, що істотно змінює в кращу сторону смак страви.

Інгредієнти:

  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сир твердий – 100 г
  • Сіль, часник, перець і свіжа зелень – за смаком.
  • Соняшникова олія – для смаження.

Процес приготування:

1. Очистіть і промийте картоплю, часник і цибулини.

2. Картоплю наріжте поздовжніми шматочками товщиною до 0,5 см. Цибулю нашаткуйте тонкими чверть кільцями.

3. Шматочок сиру подрібніть на крупну тертку.

4. В піалі змішайте сметану з нарізаною свіжою зеленню, сухим часником, перцем і сіллю.

5. Увімкніть духовку на 190°С для розігріву.

6. Форму або на деко для запікання змастіть соняшниковою олією.

7. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте на ньому шматочки картоплі до рум’яного кольору. Обсмажуйте на великому вогні і з обох сторін кожен шматочок.

8. Обсмажену картоплю відразу перекладайте у форму для запікання.

9. Потім на цій же сковорідці обсмажте до золотистого кольору нарізану цибулю і до кінця обсмажування вилийте в сковорідку сметанний соус. Соус перемішайте з цибулею і залийте їм картоплю у формі. Сметану можна замінити жирними вершками або майонезом.

10. Запікайте картоплю в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.

11. Потім дістаньте форму з духовки. Посипте блюдо тертим сиром і продовжите запікання ще 15 хвилин до повного розплавлення сиру.

12. Запечена картопля з сиром посипте свіжою зеленню, і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!