Картопля – найпоширеніший овоч, який можна приготувати сотнею різних способів. Найшвидший і простий спосіб смачно приготувати картоплю – запекти його в мікрохвильовці. Ми зібрали у статті 10 різних способів приготування картоплі в мікрохвильовці.
Як зварити картоплю в целофановому пакеті в мікрохвильовці за 5 хвилин?
Всім хоч раз доводилося користуватися пакетами для запікання, це дуже зручно. Однак, якщо спеціального пакета немає під рукою, то для приготування картоплі в мікрохвильовці можна використати звичайний целофановий (поліетиленовий) пакет.
Інгредієнти на
2 порц.
- Картопля 5 шт.
- Масло рослинне 4 ст. л.
- Кріп 2 ст. л.
- Суміш перців за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як швидко зварити картоплю в мікрохвильовці? Картоплю почистіть, помийте і наріжте шматочками середнього розміру. Покладіть в целофановий пакет.
- Додайте в пакет до картоплі рослинне масло.
- Додайте в пакет сіль, кріп і суміш перців.
- Пакет, зав’яжіть і потрясіть, щоб спеції рівномірно покрили картопля.
- На верхній частині пакета зробіть кілька проколів зубочисткою.
- Помістіть пакет з картоплею на плоску тарілку і поставте її в мікрохвильовку на 8-9 хвилин.
- Потім акуратно розріжте пакет і вийміть готову картоплю.
- Подавайте готову картоплю як гарнір до страв з м’яса і риби.
Приємного апетиту!
Як приготувати картоплю в рукаві в мікрохвильовці?
Швидкий і простий спосіб приготувати смачний картопля – це запекти її у мікрохвильовці. Вам знадобиться звичайний пакет для запікання, сіль та пряні спеції.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Картопля – 4 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець часниковий – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте невеликими кубиками.
2. Додайте до картоплі сіль і спеції за смаком, перемішайте.
3. Влийте рослинне масло.
4. Добре перемішайте картоплю, щоб спеції рівномірно розподілилися, і викладіть картоплю в пакет для запікання. Краї пакету закріпіть.
5. Зверху на пакеті зробіть кілька проколів і помістіть його в мікрохвильову піч на 5 хвилин, потужність мікрохвильової печі встановіть на 800 Вт.
6. Готову картоплю акуратно вийміть з пакету і подавайте в гарячому вигляді на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати картоплю в мундирі в мікрохвильовці?
Швидко і без зайвих зусиль можна приготувати картоплю в мікрохвильовій печі. Чому картопля в мундирі вважається одним із самих смачних варіантів. По-перше, шкурка не дає овочу пересохнути всередині, по-друге, картопля виходить м’яким і розсипчастим.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 600 гр.
- Вода – 50 мл
- Масло рослинне – 20 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перуки – 0,5 ч. л.
- Суміш трав – 1 ч. л.
- Часник мелений – 1 ч. л.
- Чебрець – 3 шт.
- Петрушка – для подачі.
- Цибуля ріпчаста – для подачі.
- Сіль – за смаком.
- Перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю вимийте і просушіть серветками.
2. Перекладіть бульби у скляну миску, змастіть їх рослинною олією. Потім посипте сіллю і сухими спеціями.
3. У миску налийте невелику кількість води. У процесі запікання вода буде випаровуватися, від чого картопля буде ставати м’якше.
4. Накрийте ємність кришкою і помістіть її в мікрохвильовку. Встановіть потужність мікрохвильової печі на максимум і готуйте картоплю 10 хвилин.
5. Перевірте готовність картоплі. Подавайте картоплю в гарячому вигляді з зеленню і цибулею.
Приємного апетиту!
Картоплю фрі в мікрохвильовці 5 хвилин
В мікрохвильовці картопля фрі виходить нітрохи не гірше приготованого у фритюрі. Але зате він містить менше канцерогенів і жиру. Як приготувати смачну картоплю фрі самостійно в мікрохвильовці, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Картопля – 1-2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю помийте і очистіть від шкірки.
2. Наріжте картоплю тонкими брусочками довгастої форми. Промокніть картопля від надлишків вологи на паперових рушниках.
3. Складіть картоплю в об’ємну миску, додайте рослинне масло, сіль і мелений перець, добре перемішайте.
4. Викладіть підготовлений картоплю на плоске блюдо і помістіть його в мікрохвильовку. Запікайте картоплю протягом 5-6 хвилин, потім переверніть його і готуйте з іншого боку ще 5 хвилин. Потужність мікрохвильової печі виставите максимальну.
5. Подавайте картоплю до столу відразу після приготування, поки він хрусткий.
Приємного апетиту!
Швидкий рецепт молодої картоплі в мікрохвильовці
Коли сезон молодої картоплі в розпалі, то найпопулярнішим гарніром стає саме вона. Хочемо поділитися з вами експрес-методом приготування смачного молодого картоплі в мікрохвильовці.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Картопля молода – 300 гр.
- Вода – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Картопля добре помийте і очистіть будь-яким зручним способом.
2. Викладіть картоплю у скляну форму і влийте кілька столових ложок води. Накрийте форму кришкою і помістіть її в мікрохвильову піч на 4 хвилини при максимальній потужності мікрохвильовки.
3. Зелень помийте і наріжте.
4. Дістаньте картоплю з мікрохвильовки, додайте до нього шматочок вершкового масла і посоліть за смаком, перемішайте і відправте в мікрохвильовку ще на 1-2 хвилини.
5. Готову картоплю посипте рубаною зеленню, акуратно перемішайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Картопля в мікрохвильовці цілком
Щоб отримати смачну картоплю в мундирі необхідно витратити близько півгодини, але щоб впоратися швидше, можна скористатися мікрохвильовою піччю. Запікання картоплі відбувається сухим способом всього за 10 хвилин.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Картопля – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
1. Картопля добре помийте і промокніть паперовими рушниками. Кожен бульба наколіть виделкою по 4-5 разів з кожної сторони. Це потрібно для того, щоб шкірка в процесі запікання не потріскалася.
2. Змастіть картоплю оливковою олією, добре посоліть і поперчіть. Викладіть картоплю в форму для мікрохвильової печі. Покладіть картоплю в мікрохвильовку і запікайте при повній потужності 3-4 хвилини.
3. Після цього переверніть картоплю і поставте в мікрохвильовку ще на 5 хвилин.
4. Перевірте готовність картоплі, проткнувши його виделкою, при необхідності, поверніть його в мікрохвильовку ще на 1-2 хвилини.
5. Перед подаванням картоплю трохи остудіть, розріжте бульби навпіл, додайте вершкове масло і, наприклад, тушковані овочі або м’ясо.
Приємного апетиту!
Чіпси із картоплі в мікрохвильовці
вечірка або Належить виїзд на природу, приготуйте на закуску хрусткі домашні чіпси. Чіпси будуть повністю натуральні, крім картоплі до їх складу будуть входити лише вибрані вами спеції.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Картопля – 3 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Картоплю помийте і очистіть від шкірки.
2. Просушіть очищений картопля паперовими рушниками і спеціальним ножем наріжте його тонкими скибочками.
3. Плоску тарілку для мікрохвильової печі застеліть пергаментом, змажте її рослинною олією.
4. Розкладіть картопляні часточки на тарілки, посипте їх сіллю і спеціями.
5. Поставте тарілку з картоплею в мікрохвильовку, випікайте чіпси при потужності 700 ВТ 3-4 хвилини. Так чиніть з усім нарізаною картоплею.
Приємного апетиту!
Смачна картопля по-селянськи в мікрохвильовці
Картопля по-селянськи – прекрасний гарнір, який можна зустріти навіть в найдорожчому ресторані. Картоплю нарізають часточками і запікається з великою кількістю ароматних спецій до хрусткої скоринки, а всередині виходить м’яким і соковитим.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 8 шт.
- Паприка мелена – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 80 мл
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Краще всього використовувати для цього рецепта молода картопля. Очистіть, помийте і наріжте часточками приблизно одного розміру.
2. Додайте до картоплі сіль, спеції і рослинну олію, добре перемішайте.
3. Влийте у форму теплу воду, накрийте кришкою і поставте в мікрохвильовку на 10-12 хвилин при потужності 800Вт.
4. Після цього, додайте до картоплі подрібнений часник, акуратно перемішайте.
5. Картопля по-селянськи готовий, подавайте його на стіл зі свіжою зеленню і сметаною.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт картоплі з сиром у мікрохвильовці
Все геніальне просто! З приготуванням картоплі з сиром у мікрохвильовці, здатний впоратися навіть школяр. Це страва з прекрасним смаком і вершковим ароматом можна подавати як самостійне або як гарнір.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Картопля – 500 гр.
- Масло вершкове – 20-30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте, промокніть паперовими рушниками.
2. Наріжте картоплю скибочками приблизно одного розміру, складіть їх у форму, посипте сіллю і спеціями.
3. Додайте вершкове масло, накрийте форму кришкою і випікайте картоплю в мікрохвильовій печі при потужності 800Вт 8-10 хвилин.
4. Потім зніміть кришку, посипте картоплю тертим сиром і готуйте ще 2 хвилини.
5. Подавайте картоплю в гарячому вигляді одразу після приготування.
Приємного апетиту!
Як запекти картоплю з салом в мікрохвильовці?
Мікрохвильовка часто виручає господинь, коли необхідно приготувати їжу швидко. Навіть звичайну картоплю з салом можна приготувати дуже смачно і красиво подати.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Картопля – 3 шт.
- Сало – 60-80 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю добре вимити, молоду картоплю можна не очищати.
2. Наріжте картоплю кружечками по 1 сантиметру шириною.
3. На кожному кружечку зробіть кілька неглибоких надрізів.
4. Картопля розкладіть на плоскому блюді, посоліть за смаком.
5. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Покладіть на картоплю по одному колечка лука.
6. Поверх цибулі покласти по невеликому шматочку сала.
7. Запікайте блюдо в мікрохвильовій печі при потужності 800 Вт протягом 10 хвилин. Готову картоплю з салом посипте рубаним кропом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!