Картопля в мікрохвильовці – 10 рецептів, як швидко і смачно приготувати картоплю

Картопля – найпоширеніший овоч, який можна приготувати сотнею різних способів. Найшвидший і простий спосіб смачно приготувати картоплю – запекти його в мікрохвильовці. Ми зібрали у статті 10 різних способів приготування картоплі в мікрохвильовці.

Як зварити картоплю в целофановому пакеті в мікрохвильовці за 5 хвилин?

Всім хоч раз доводилося користуватися пакетами для запікання, це дуже зручно. Однак, якщо спеціального пакета немає під рукою, то для приготування картоплі в мікрохвильовці можна використати звичайний целофановий (поліетиленовий) пакет.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Картопля 5 шт.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Кріп 2 ст. л.
  • Суміш перців за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як швидко зварити картоплю в мікрохвильовці? Картоплю почистіть, помийте і наріжте шматочками середнього розміру. Покладіть в целофановий пакет.
  2. Додайте в пакет до картоплі рослинне масло.
  3. Додайте в пакет сіль, кріп і суміш перців.
  4. Пакет, зав’яжіть і потрясіть, щоб спеції рівномірно покрили картопля.
  5. На верхній частині пакета зробіть кілька проколів зубочисткою.
  6. Помістіть пакет з картоплею на плоску тарілку і поставте її в мікрохвильовку на 8-9 хвилин.
  7. Потім акуратно розріжте пакет і вийміть готову картоплю.
  8. Подавайте готову картоплю як гарнір до страв з м’яса і риби.

Приємного апетиту!

Як приготувати картоплю в рукаві в мікрохвильовці?

Швидкий і простий спосіб приготувати смачний картопля – це запекти її у мікрохвильовці. Вам знадобиться звичайний пакет для запікання, сіль та пряні спеції.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець часниковий – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте невеликими кубиками.

2. Додайте до картоплі сіль і спеції за смаком, перемішайте.

3. Влийте рослинне масло.

4. Добре перемішайте картоплю, щоб спеції рівномірно розподілилися, і викладіть картоплю в пакет для запікання. Краї пакету закріпіть.

5. Зверху на пакеті зробіть кілька проколів і помістіть його в мікрохвильову піч на 5 хвилин, потужність мікрохвильової печі встановіть на 800 Вт.

6. Готову картоплю акуратно вийміть з пакету і подавайте в гарячому вигляді на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати картоплю в мундирі в мікрохвильовці?

Швидко і без зайвих зусиль можна приготувати картоплю в мікрохвильовій печі. Чому картопля в мундирі вважається одним із самих смачних варіантів. По-перше, шкурка не дає овочу пересохнути всередині, по-друге, картопля виходить м’яким і розсипчастим.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 600 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перуки – 0,5 ч. л.
  • Суміш трав – 1 ч. л.
  • Часник мелений – 1 ч. л.
  • Чебрець – 3 шт.
  • Петрушка – для подачі.
  • Цибуля ріпчаста – для подачі.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю вимийте і просушіть серветками.

2. Перекладіть бульби у скляну миску, змастіть їх рослинною олією. Потім посипте сіллю і сухими спеціями.

3. У миску налийте невелику кількість води. У процесі запікання вода буде випаровуватися, від чого картопля буде ставати м’якше.

4. Накрийте ємність кришкою і помістіть її в мікрохвильовку. Встановіть потужність мікрохвильової печі на максимум і готуйте картоплю 10 хвилин.

5. Перевірте готовність картоплі. Подавайте картоплю в гарячому вигляді з зеленню і цибулею.

Приємного апетиту!

Картоплю фрі в мікрохвильовці 5 хвилин

В мікрохвильовці картопля фрі виходить нітрохи не гірше приготованого у фритюрі. Але зате він містить менше канцерогенів і жиру. Як приготувати смачну картоплю фрі самостійно в мікрохвильовці, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Картопля – 1-2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю помийте і очистіть від шкірки.

2. Наріжте картоплю тонкими брусочками довгастої форми. Промокніть картопля від надлишків вологи на паперових рушниках.

3. Складіть картоплю в об’ємну миску, додайте рослинне масло, сіль і мелений перець, добре перемішайте.

4. Викладіть підготовлений картоплю на плоске блюдо і помістіть його в мікрохвильовку. Запікайте картоплю протягом 5-6 хвилин, потім переверніть його і готуйте з іншого боку ще 5 хвилин. Потужність мікрохвильової печі виставите максимальну.

5. Подавайте картоплю до столу відразу після приготування, поки він хрусткий.

Приємного апетиту!

Швидкий рецепт молодої картоплі в мікрохвильовці

Коли сезон молодої картоплі в розпалі, то найпопулярнішим гарніром стає саме вона. Хочемо поділитися з вами експрес-методом приготування смачного молодого картоплі в мікрохвильовці.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Картопля молода – 300 гр.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Картопля добре помийте і очистіть будь-яким зручним способом.

2. Викладіть картоплю у скляну форму і влийте кілька столових ложок води. Накрийте форму кришкою і помістіть її в мікрохвильову піч на 4 хвилини при максимальній потужності мікрохвильовки.

3. Зелень помийте і наріжте.

4. Дістаньте картоплю з мікрохвильовки, додайте до нього шматочок вершкового масла і посоліть за смаком, перемішайте і відправте в мікрохвильовку ще на 1-2 хвилини.

5. Готову картоплю посипте рубаною зеленню, акуратно перемішайте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Картопля в мікрохвильовці цілком

Щоб отримати смачну картоплю в мундирі необхідно витратити близько півгодини, але щоб впоратися швидше, можна скористатися мікрохвильовою піччю. Запікання картоплі відбувається сухим способом всього за 10 хвилин.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

1. Картопля добре помийте і промокніть паперовими рушниками. Кожен бульба наколіть виделкою по 4-5 разів з кожної сторони. Це потрібно для того, щоб шкірка в процесі запікання не потріскалася.

2. Змастіть картоплю оливковою олією, добре посоліть і поперчіть. Викладіть картоплю в форму для мікрохвильової печі. Покладіть картоплю в мікрохвильовку і запікайте при повній потужності 3-4 хвилини.

3. Після цього переверніть картоплю і поставте в мікрохвильовку ще на 5 хвилин.

4. Перевірте готовність картоплі, проткнувши його виделкою, при необхідності, поверніть його в мікрохвильовку ще на 1-2 хвилини.

5. Перед подаванням картоплю трохи остудіть, розріжте бульби навпіл, додайте вершкове масло і, наприклад, тушковані овочі або м’ясо.

Приємного апетиту!

Чіпси із картоплі в мікрохвильовці

вечірка або Належить виїзд на природу, приготуйте на закуску хрусткі домашні чіпси. Чіпси будуть повністю натуральні, крім картоплі до їх складу будуть входити лише вибрані вами спеції.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Картопля – 3 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Картоплю помийте і очистіть від шкірки.

2. Просушіть очищений картопля паперовими рушниками і спеціальним ножем наріжте його тонкими скибочками.

3. Плоску тарілку для мікрохвильової печі застеліть пергаментом, змажте її рослинною олією.

4. Розкладіть картопляні часточки на тарілки, посипте їх сіллю і спеціями.

5. Поставте тарілку з картоплею в мікрохвильовку, випікайте чіпси при потужності 700 ВТ 3-4 хвилини. Так чиніть з усім нарізаною картоплею.

Приємного апетиту!

Смачна картопля по-селянськи в мікрохвильовці

Картопля по-селянськи – прекрасний гарнір, який можна зустріти навіть в найдорожчому ресторані. Картоплю нарізають часточками і запікається з великою кількістю ароматних спецій до хрусткої скоринки, а всередині виходить м’яким і соковитим.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 8 шт.
  • Паприка мелена – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 80 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Краще всього використовувати для цього рецепта молода картопля. Очистіть, помийте і наріжте часточками приблизно одного розміру.

2. Додайте до картоплі сіль, спеції і рослинну олію, добре перемішайте.

3. Влийте у форму теплу воду, накрийте кришкою і поставте в мікрохвильовку на 10-12 хвилин при потужності 800Вт.

4. Після цього, додайте до картоплі подрібнений часник, акуратно перемішайте.


5. Картопля по-селянськи готовий, подавайте його на стіл зі свіжою зеленню і сметаною.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт картоплі з сиром у мікрохвильовці

Все геніальне просто! З приготуванням картоплі з сиром у мікрохвильовці, здатний впоратися навіть школяр. Це страва з прекрасним смаком і вершковим ароматом можна подавати як самостійне або як гарнір.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Масло вершкове – 20-30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте, промокніть паперовими рушниками.

2. Наріжте картоплю скибочками приблизно одного розміру, складіть їх у форму, посипте сіллю і спеціями.

3. Додайте вершкове масло, накрийте форму кришкою і випікайте картоплю в мікрохвильовій печі при потужності 800Вт 8-10 хвилин.

4. Потім зніміть кришку, посипте картоплю тертим сиром і готуйте ще 2 хвилини.

5. Подавайте картоплю в гарячому вигляді одразу після приготування.

Приємного апетиту!

Як запекти картоплю з салом в мікрохвильовці?

Мікрохвильовка часто виручає господинь, коли необхідно приготувати їжу швидко. Навіть звичайну картоплю з салом можна приготувати дуже смачно і красиво подати.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Картопля – 3 шт.
  • Сало – 60-80 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю добре вимити, молоду картоплю можна не очищати.

2. Наріжте картоплю кружечками по 1 сантиметру шириною.

3. На кожному кружечку зробіть кілька неглибоких надрізів.

4. Картопля розкладіть на плоскому блюді, посоліть за смаком.

5. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Покладіть на картоплю по одному колечка лука.

6. Поверх цибулі покласти по невеликому шматочку сала.

7. Запікайте блюдо в мікрохвильовій печі при потужності 800 Вт протягом 10 хвилин. Готову картоплю з салом посипте рубаним кропом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!