Картопля з шампіньйонами в духовці – 7 покрокових рецептів приготування фото

Як приготувати смачну картоплю зі свининою та печерицями в духовці?

Картопля, свинина і шампіньйони – ідеальне блюдо для всієї родини. Готується таке блюдо в духовці просто і без особливих зусиль, досить нарізати всі інгредієнти, скласти їх у форму і запекти в духовці.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Майонез – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину промийте, наріжте невеликими кубиками і обсмажте на олії до золотистої скоринки, в кінці посоліть за смаком.

2. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і викладіть у форму. Потім на цибулю викладіть м’ясо.

3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками. Картопля викладіть поверх м’яса, змащуємо його майонезом, посипте сіллю і спеціями.

4. Печериці наріжте скибочками, покладіть поверх картоплі.

5. Сир натріть на крупній тертці. Посипте блюдо сиром і відправте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50-60 хвилин.

6. Блюдо подавайте в гарячому вигляді, посипавши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!