Як приготувати смачну картоплю зі свининою та печерицями в духовці?
Картопля, свинина і шампіньйони – ідеальне блюдо для всієї родини. Готується таке блюдо в духовці просто і без особливих зусиль, досить нарізати всі інгредієнти, скласти їх у форму і запекти в духовці.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 700 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 200 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Майонез – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину промийте, наріжте невеликими кубиками і обсмажте на олії до золотистої скоринки, в кінці посоліть за смаком.
2. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і викладіть у форму. Потім на цибулю викладіть м’ясо.
3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками. Картопля викладіть поверх м’яса, змащуємо його майонезом, посипте сіллю і спеціями.
4. Печериці наріжте скибочками, покладіть поверх картоплі.
5. Сир натріть на крупній тертці. Посипте блюдо сиром і відправте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50-60 хвилин.
6. Блюдо подавайте в гарячому вигляді, посипавши подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!