Картопля – самий популярний овоч в наших широтах. Його готують різними способами, але найбільш смачним картопля виходить в духовці. Ми зібрали 10 найбільш популярних рецептів запеченої картоплі.
Домашня картопля, запечена у фользі
Не дарма в народі картоплю називають другим хлібом». Його подають як самостійне блюдо, так і в якості гарніру. Пропонуємо вам запекти смачна картопля у фользі в духовці.
Інгредієнти на
3 порц.
- Картопля 3 шт.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Масло оливкове за смаком
Процес приготування:
- Перед тим як запекти картоплю в духовці, добре помийте її під водою.
- Потім просушіть паперовими рушниками, перекладіть в миску і змастіть рослинною олією.
- Після цього добре натріть картоплю сіллю.
- Кожен бульба оберніть фольгою і викладіть в жароміцну форму.
- Випікайте картоплю в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Готову картоплю вийміть з фольги, почистіть, полийте оливковим маслом і подавайте на стіл, наприклад, із зеленню і салом.
Приємного апетиту!
Картопля, запечена в духовці часточками з скоринкою
Немає нічого простіше, ніж запекти картоплю в духовці. Його можна приготувати цілком або часточками. Як приготувати смачні картоплюваються часточки з хрусткою скоринкою, ми розповімо в цьому рецепті.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 800 гр.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Чебрець сушений – 0,3 ч. л.
- Розмарин сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю помийте, почистіть і наріжте часточками.
Крок 2. Щоб картопляні часточки добре тримали форму, з них необхідно видалити крохмаль. Для цього залийте картоплю водою, промийте, злийте воду і повторіть процедуру ще раз. Потім обсушіть часточки паперовими серветками.
Крок 3. Змішайте в мисці сухі спеції, сіль і подрібнений часник. Потім влийте олію і ще раз перемішайте.
Крок 4. Влийте маринад в миску з картоплею і перемішайте.
Крок 5. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього картоплю. Запікайте часточки в духовці, розігрітій до 190 градусів 35-40 хвилин.
Крок 6. Рум’яні та хрусткі скибочки подавайте як гарнір до м’ясних і рибних страв.
Приємного апетиту!
Запечена картопля з сиром в духовці
Картопля з сиром – ситне і смачне блюдо. Тільки спробуйте запекти в духовці тонкі часточки картоплі під ніжною сирною скоринкою і ніякий інший гарнір ви вже більше не захочете готувати.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 45-50 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Картопля – 400 гр.
- Сир – 200 гр.
- Сметана – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте часточками.
Крок 2. Викладіть перший шар картоплі в жароміцну форму, попередньо змастивши ємність рослинним маслом, Посипте зверху сіллю, меленим перцем і сушеним часником.
Крок 3. Полийте картопля половиною сметани і посипати половиною тертого сиру.
Крок 4. На тертий сир викладіть другу частину картоплі рівномірним шаром.
Крок 5. Посипте картоплю сіллю і спеціями, полийте залишилася сметаною і всипте залишився сир. Форму накрийте фольгою і поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
Крок 6. Потім зніміть фольгу і запікайте картопля у відкритому вигляді ще 5-10 хвилин до утворення апетитною рум’яною кірочки. Запечену картоплю можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір.
Приємного апетиту!
Як швидко і смачно запекти картоплю в рукаві?
Картопля, запечена в рукаві в духовці, чудово просочується спеціями і виходить неймовірно ніжним і смачним. Причому, підійде ця страва однаково добре для повсякденного і святкового столу.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
- часникове Масло – 1 ст. л.
- Орегано – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Чабер – за смаком.
- Кумін (зіра) – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- сушена Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистіть і наріжте часточками.
Крок 2. Складіть картоплю в миску, посипте його сіллю і меленим перцем, перемішайте. Полийте картопля часниковим маслом.
Крок 3. Окремо змішайте всі сухі спеції, потім посипте ними картоплю. Добре перемішайте картоплю, щоб кожна часточка була рівномірна покрита спеціями та олією.
Крок 4. Викладіть картоплю в рукав для запікання, закріпіть його краю.
Крок 5. Запікайте часточки при 190 градусах 25-30 хвилин. Картопля прекрасно пропікається і набуває рум’яну скоринку. Доповніть запечену картоплю соусом на основі сметани і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Картопля по-селянськи на деку в духовці
Картопля по-селянськи – це часточки м’які всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Щоб отримати хрустку скоринку, необхідно простежити, щоб шматочки були рівномірно покриті сіллю і спеціями.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 30 мин.
Порций:6-8.
Ингредиенты:
- Картопля молода – 1 кг
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Трави прованські – 0,5 ч. л.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Молода картопля добре помийте, так як він буде запікатися з шкіркою.
Крок 2. Картопля наріжте часточками.
Крок 3. Змішайте сухі спеції, сіль і рослинне масло.
Крок 4. Маринадом залийте картоплю, добре перемішайте.
Крок 5. Розкладіть картоплю на відстані один від одного на деко і запікайте в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.
Крок 6. Кріп дрібно порубаєте ножем, часник пропустіть через прес. Змішайте кріп і часник. За 5 хвилин до кінця запікання, посипте картоплю сумішшю часнику та кропу.
Крок 7. Картопля по-селянськи виходить ідеальним: хрусткий зовні і м’яке всередині.
Приємного апетиту!
Дуже смачна картопля, запечена з овочами
Запечена в духовці картопля – це прекрасна альтернатива традиційним пюре і смаженій картоплі. А якщо запекти картоплю разом з іншими овочами, то вийде дуже смачне дієтичне блюдо.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Картопля – 600-700 гр.
- Перець болгарський – 1-2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Масло оливкова – 3-4 ст.л.
- Оцет столовий – 3 ст. л.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Орегано мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте шматочками середнього розміру. Викладіть картоплю на дно жароміцної форми з високими бортиками.
Крок 2. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте кубиками і викладіть поверх картоплі.
Крок 3. Баклажан наріжте полукружками, цибулю наріжте півкільцями і викладіть ці овочі наступним шаром.
Крок 4. У мисці змішайте орегано, базилік, сіль, подрібнений часник і мелений перець, влийте оливкове масло і оцет, перемішайте.
Крок 5. Полийте маринадом овочі і перемішайте їх.
Крок 6. Форму з овочами поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину. Кожні 15-20 хвилин перемішуйте овочі.
Крок 7. Запечені овочі можна подавати відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування запеченої картоплі з м’ясом
Ситне і смачне блюдо, яке одразу містить запечене м’ясо і гарнір до нього. Причому, що готувати його досить просто і можна зробити досить велику компанію.
Час готування: 110 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Свинина – 450-500 гр.
- Морква – 70 гр.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Картопля – 0,8-1 кг
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Майонез – 4-5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо наріжте пластинками, відбийте кухонним молотком, посоліть і поперчіть.
Крок 2. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
Крок 3. Картопля наріжте тонкими кружечками. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Спочатку викладіть цибулю і моркву, потім свинину та картоплю.
Крок 4. Картоплю посоліть і приправте за смаком, прикрийте форму фольгою, поставте в духовку, розігріту до 190-200 градусів, на 30-50 хвилин. Потім зніміть фольгу, змастіть картопля майонезом і запікайте ще 15-20 хвилин.
Крок 5. Готове блюдо виглядає дуже красиво і апетитно, його можна подавати навіть на святковий стіл.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти картоплю з грибами в духовці?
Досить доступний і стандартний набір продуктів: картопля, гриби і цибулю, дають неймовірно смачне поєднання в готовому блюді. Ароматне, ніжне і тане в роті запечене асорті з картоплею і грибами прикрасить ваш вечеря.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Сметана – за смаком.
- Сир твердий – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Печериці – 350 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Печериці промийте, очистіть і наріжте часточками.
Крок 2. Обсмажте гриби на рослинній олії до рум’яного кольору.
Крок 3. Картоплю почистіть, наріжте тонкими кружечками, посоліть і приправте його.
Крок 4. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
Крок 5. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть перший шар з картоплі.
Крок 6. Далі викладіть обсмажені гриби, трохи їх посоліть.
Крок 7. На гриби покладіть цибулю.
Крок 8. Далі викладіть шар з решти картоплі.
Крок 9. Верхній шар картоплі змастіть сметаною і посипте тертим сиром.
Крок 10. Запікайте блюдо в духовці при 180-200 градусах 40-50 хвилин до утворення золотистої скоринки. Посипте блюдо рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний спосіб запекти картоплю в сметані в духовці
Існує величезна кількість способів приготування картоплі. Це універсальний овоч, який може стати основою самостійне блюдо або гарнір до будь-яких м’ясних і рибних страв. Пропонуємо вам простий варіант запікання картоплі в сметані в духовці.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Картопля – 600 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 40 гр.
- Сметана 15-20 % – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло соняшникове – 40 мл
- Кріп – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками. Цибулю наріжте кільцями.
Крок 2. До сметані додати мелений перець, сіль, подрібнений часник і кріп, перемішайте.
Крок 3. Жаростійку форму змастіть рослинною олією. Викладайте картоплю і цибулю шарами, змащуйте їх сметанним соусом.
Крок 4. Верхній шар добре змастіть сметанним соусом.
Крок 5. Форму накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30-35 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте страву у відкритому вигляді ще 5-10 хвилин. Картоплю, запечену в сметані, подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Часточки картоплі, запечені в майонезі з часником
Рецепт запечених картопляних скибочок в майонезі привабливий ще і тим, що значно економить ваш час при готуванні. Все що необхідно зробити – це нарізати овоч і викласти у форму для запікання. А поки працює духовка, займіться іншими корисними справами.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Картопля – 3-5 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистіть і наріжте часточками.
Крок 2. Складіть картоплю в миску, додайте сіль і спеції, перемішайте.
Крок 3. Потім додайте майонез і ще раз добре перемішайте.
Крок 4. Змастіть деко маслом і викладіть часточки.
Крок 5. Запікайте картоплю при 200 градусах 30-35 хвилин.
Крок 6. Подавайте картопля зі сметанним соусом або будь-якими стравами з риби або м’яса.
Приємного апетиту!