Запечена картопля з сиром в духовці
Картопля з сиром – ситне і смачне блюдо. Тільки спробуйте запекти в духовці тонкі часточки картоплі під ніжною сирною скоринкою і ніякий інший гарнір ви вже більше не захочете готувати.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 45-50 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Картопля – 400 гр.
- Сир – 200 гр.
- Сметана – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте часточками.
Крок 2. Викладіть перший шар картоплі в жароміцну форму, попередньо змастивши ємність рослинним маслом, Посипте зверху сіллю, меленим перцем і сушеним часником.
Крок 3. Полийте картопля половиною сметани і посипати половиною тертого сиру.
Крок 4. На тертий сир викладіть другу частину картоплі рівномірним шаром.
Крок 5. Посипте картоплю сіллю і спеціями, полийте залишилася сметаною і всипте залишився сир. Форму накрийте фольгою і поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
Крок 6. Потім зніміть фольгу і запікайте картопля у відкритому вигляді ще 5-10 хвилин до утворення апетитною рум’яною кірочки. Запечену картоплю можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір.
Приємного апетиту!