Картопля, запечена в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Запечена картопля з сиром в духовці

Картопля з сиром – ситне і смачне блюдо. Тільки спробуйте запекти в духовці тонкі часточки картоплі під ніжною сирною скоринкою і ніякий інший гарнір ви вже більше не захочете готувати.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 45-50 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Картопля – 400 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте часточками.

Крок 2. Викладіть перший шар картоплі в жароміцну форму, попередньо змастивши ємність рослинним маслом, Посипте зверху сіллю, меленим перцем і сушеним часником.

Крок 3. Полийте картопля половиною сметани і посипати половиною тертого сиру.

Крок 4. На тертий сир викладіть другу частину картоплі рівномірним шаром.

Крок 5. Посипте картоплю сіллю і спеціями, полийте залишилася сметаною і всипте залишився сир. Форму накрийте фольгою і поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.

Крок 6. Потім зніміть фольгу і запікайте картопля у відкритому вигляді ще 5-10 хвилин до утворення апетитною рум’яною кірочки. Запечену картоплю можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір.

Приємного апетиту!