Картопляне пюре з молоком – гарнір, який можна подати до рибних і м’ясних страв. Його дуже легко приготувати, воно легке і ніжне. Ми зібрали 6 рецептів, за якими ви зможете приготувати ідеальне картопляне пюре.
Картопляне пюре з молоком і вершковим маслом
Ніжне картопляне пюре люблять дорослі і діти. Є багато способів його приготування, однак, самий смачний варіант готується з картоплі, молока і вершкового масла.
Інгредієнти на
4 порц.
- Картопля 5 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Молоко коров’яче ½ склянки
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати картопляне пюре з молоком? Картоплю помийте, очистіть від шкірки, поріжте на частини і складіть в каструлю.
- Залийте картоплю холодною водою, додайте сіль за смаком і поставте варитися.
- На максимальному вогні доведіть картоплю до кипіння, потім зменшіть температуру і варіть картоплю до готовності.
- З готового картоплі злийте воду, додайте вершкове масло і влийте гаряче молоко.
- Перемніть картоплю толкушкой. Щоб консистенція була більш однорідною, використайте блендером.
- Подавайте картопляне пюре в якості гарніру в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ніжне картопляне пюре з яйцем і молоком
Цей варіант картопляного пюре часто готують у селі. Це не випадково, тому що в цій місцевості завжди є під рукою найсвіжіші домашні яйця і парне молоко.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Яйце куряче – 1шт.
- Молоко – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте продукти за списком.
2. Картоплю вимийте, очистіть і наріжте часточками. Викладіть картоплю в каструлю.
3. Залийте картоплю холодною водою, доведіть до кипіння і додайте сіль за смаком.
4. Варіть картоплю на помірному вогні до готовності. Потім злийте воду.5. Додайте до картоплі вершкове масло.
6. Молоко попередньо закип’ятіть і влийте в каструлю.
7. Товкачиком почніть розминати картоплю, в процесі приготування розбийте в пюре одне куряче яйце.
8. Доведіть пюре до однорідності за допомогою міксера.
9. Перед подачею посипте пюре рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Смачне картопляне пюре з молоком без грудочок
Картопляне пюре – один з самих смачних і бюджетних гарнірів. Крім того, його можна використовувати для приготування пиріжків і вареників. Як приготувати повітряне пюре без грудочок, ми розповімо в нашому рецепті.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 10-12 шт.
- Молоко – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте, розріжте на кілька частин і залийте холодною водою. Поставте каструлю на плиту, коли вода закипить, додайте сіль за смаком і продовжуйте варити картоплю до готовності 30-40 хвилин.
2. Із готової картоплі злити воду, додайте вершкове масло.
3. Закип’ятіть Молоко окремо.
4. Влийте кип’ячене молоко до картоплі і приготуйте пюре за допомогою блендера.
5. Картопляне пюре готове, подавайте його до будь основних страв на свій смак.
Приємного апетиту!
Як приготувати картопляне пюре з молоком і цибулею?
У кожної господині є свій перевірений рецепт приготування картопляного пюре. Цей варіант картопляного пюре універсальний, так як його можна подавати як окрему страву, доповнивши його овочевим салатом.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Масло вершкове – 4 ст.л.
- Молоко – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і розріжте на 3-4 частини. Зваріть картоплю до готовності в підсоленій воді.
2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
3. З картоплі злити воду, підсушіть його і розімніть товкачиком.
4. Потім додайте в пюре вершкове масло і гаряче молоко, ще раз добре перемішайте.
5. Далі викладіть обсмажену цибулю, добре перемішайте і подавайте картопляне пюре на стіл.
Приємного апетиту!
Ніжне картопляне пюре з молоком за допомогою блендера
Повітряне пюре з легкої кремової консистенції дуже люблять діти. Приготувати його не складе труднощів, якщо на кухні у вас є блендер. Таке пюре можна подавати як гарнір, а також є його просто з молоком.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Молоко – 0,5 л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Картоплю помийте, очистіть, розріжте на 2-3 частини і залийте холодною водою.
2. Поставте каструлю з картоплею на вогонь, коли вода закипить, зніміть піну, додайте сіль і варіть до готовності півгодини.
3. Із готової картоплі злити воду і підсушіть його на невеликому вогні, щоб позбутися залишків рідини.
4. Додайте до картоплі масло і гаряче молоко, збийте інгредієнти блендером до отримання пишної однорідної маси.
5. Подавайте пюре на обід або вечеря в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт картопляного пюре з молоком і сиром
Картоплю поєднується з багатьма видами продуктів, в тому числі і з сиром. Цей дует перетворить звичне блюдо в справжній делікатес. Такий гарнір і на святковому столі буде виглядати гідно.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Молоко – 100 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сир вершковий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
2. Картоплю почистіть, помийте, розріжте на великі частини і залийте холодною водою.
3. Поставте картоплю на плиту, доведіть до кипіння, посоліть і варіть до готовності. Коли картопля буде повністю готовий, злийте з нього воду і підсушіть на слабкому вогні.
4. Потім перетріть картоплю толкушкой, блендером або використовуйте спеціальний прес. На цьому етапі додайте до картоплі вершкове масло і гаряче молоко, перемішайте до однорідного стану.
5. В останню чергу додайте в пюре вершковий сир, перемішайте, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!