Картопляне пюре з молоком – 6 рецептів з вершковим маслом, яйцем з покроковими фото

Картопляне пюре з молоком – гарнір, який можна подати до рибних і м’ясних страв. Його дуже легко приготувати, воно легке і ніжне. Ми зібрали 6 рецептів, за якими ви зможете приготувати ідеальне картопляне пюре.

Картопляне пюре з молоком і вершковим маслом

Ніжне картопляне пюре люблять дорослі і діти. Є багато способів його приготування, однак, самий смачний варіант готується з картоплі, молока і вершкового масла.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 5 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Молоко коров’яче ½ склянки
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати картопляне пюре з молоком? Картоплю помийте, очистіть від шкірки, поріжте на частини і складіть в каструлю.
  2. Залийте картоплю холодною водою, додайте сіль за смаком і поставте варитися.
  3. На максимальному вогні доведіть картоплю до кипіння, потім зменшіть температуру і варіть картоплю до готовності.
  4. З готового картоплі злийте воду, додайте вершкове масло і влийте гаряче молоко.
  5. Перемніть картоплю толкушкой. Щоб консистенція була більш однорідною, використайте блендером.
  6. Подавайте картопляне пюре в якості гарніру в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ніжне картопляне пюре з яйцем і молоком

Цей варіант картопляного пюре часто готують у селі. Це не випадково, тому що в цій місцевості завжди є під рукою найсвіжіші домашні яйця і парне молоко.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Яйце куряче – 1шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте продукти за списком.

2. Картоплю вимийте, очистіть і наріжте часточками. Викладіть картоплю в каструлю.

3. Залийте картоплю холодною водою, доведіть до кипіння і додайте сіль за смаком.

4. Варіть картоплю на помірному вогні до готовності. Потім злийте воду.5. Додайте до картоплі вершкове масло.

6. Молоко попередньо закип’ятіть і влийте в каструлю.

7. Товкачиком почніть розминати картоплю, в процесі приготування розбийте в пюре одне куряче яйце.

8. Доведіть пюре до однорідності за допомогою міксера.

9. Перед подачею посипте пюре рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Смачне картопляне пюре з молоком без грудочок

Картопляне пюре – один з самих смачних і бюджетних гарнірів. Крім того, його можна використовувати для приготування пиріжків і вареників. Як приготувати повітряне пюре без грудочок, ми розповімо в нашому рецепті.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 10-12 шт.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте, розріжте на кілька частин і залийте холодною водою. Поставте каструлю на плиту, коли вода закипить, додайте сіль за смаком і продовжуйте варити картоплю до готовності 30-40 хвилин.

2. Із готової картоплі злити воду, додайте вершкове масло.

3. Закип’ятіть Молоко окремо.

4. Влийте кип’ячене молоко до картоплі і приготуйте пюре за допомогою блендера.

5. Картопляне пюре готове, подавайте його до будь основних страв на свій смак.

Приємного апетиту!

Як приготувати картопляне пюре з молоком і цибулею?

У кожної господині є свій перевірений рецепт приготування картопляного пюре. Цей варіант картопляного пюре універсальний, так як його можна подавати як окрему страву, доповнивши його овочевим салатом.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Масло вершкове – 4 ст.л.
  • Молоко – 200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і розріжте на 3-4 частини. Зваріть картоплю до готовності в підсоленій воді.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.

3. З картоплі злити воду, підсушіть його і розімніть товкачиком.

4. Потім додайте в пюре вершкове масло і гаряче молоко, ще раз добре перемішайте.

5. Далі викладіть обсмажену цибулю, добре перемішайте і подавайте картопляне пюре на стіл.

Приємного апетиту!

Ніжне картопляне пюре з молоком за допомогою блендера

Повітряне пюре з легкої кремової консистенції дуже люблять діти. Приготувати його не складе труднощів, якщо на кухні у вас є блендер. Таке пюре можна подавати як гарнір, а також є його просто з молоком.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Молоко – 0,5 л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Картоплю помийте, очистіть, розріжте на 2-3 частини і залийте холодною водою.

2. Поставте каструлю з картоплею на вогонь, коли вода закипить, зніміть піну, додайте сіль і варіть до готовності півгодини.

3. Із готової картоплі злити воду і підсушіть його на невеликому вогні, щоб позбутися залишків рідини.

4. Додайте до картоплі масло і гаряче молоко, збийте інгредієнти блендером до отримання пишної однорідної маси.

5. Подавайте пюре на обід або вечеря в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт картопляного пюре з молоком і сиром

Картоплю поєднується з багатьма видами продуктів, в тому числі і з сиром. Цей дует перетворить звичне блюдо в справжній делікатес. Такий гарнір і на святковому столі буде виглядати гідно.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Молоко – 100 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.

2. Картоплю почистіть, помийте, розріжте на великі частини і залийте холодною водою.

3. Поставте картоплю на плиту, доведіть до кипіння, посоліть і варіть до готовності. Коли картопля буде повністю готовий, злийте з нього воду і підсушіть на слабкому вогні.

4. Потім перетріть картоплю толкушкой, блендером або використовуйте спеціальний прес. На цьому етапі додайте до картоплі вершкове масло і гаряче молоко, перемішайте до однорідного стану.

5. В останню чергу додайте в пюре вершковий сир, перемішайте, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!