Консервовані кавуни в банках без стерилізації з аспірином
У процесі стерилізації кавуни можуть стати м’якше, що не багатьом доводиться по смаку. А аспірин у цьому випадку збереже скибочки кавуна і залишить їх хрусткими, соковитими і цільними, що неодмінно порадує вас і ваших близьких холодною зимою.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 20-25.
Інгредієнти:
- Кавун – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Аспірин – 2 шт.
- Часник – 5-6 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Кавун промиваємо і залишаємо обсихати. В цей час дістанемо і відміряємо потрібну кількість інших інгредієнтів, які знадобляться нам в процесі приготування.
Крок 2. Потім повертаємося до кавуна. Зрізаємо з нього шкірку, а м’якоть нарізаємо невеликими шматками, щоб легко вкладалися в банку.
Крок 3. Очищені зубчики часнику також нарізаємо на невеликі шматочки.
Крок 4. Плавно переходимо до стерилізації банок. Після чого наповнюємо їх нарізаним кавуном і крутим окропом. Лишаємо в такому вигляді, накривши кришкою, приблизно на п’ять хвилин.
Крок 5. Теплу воду зливаємо з банок і ставимо на невеликий вогонь. А кавуни додаємо часник, цукровий пісок, сіль і аспірин. Все так і залишаємо, не перемішуючи.
Крок 6. Заливаємо банки киплячим маринадом і закатуємо кришками з допомогою ключа. На цьому приготування завершено.
Бажаємо приємного апетиту!