Кавуни в банках на зиму – 8 рецептів заготовок з покроковими фото

Консервовані кавуни в банках без стерилізації з аспірином

У процесі стерилізації кавуни можуть стати м’якше, що не багатьом доводиться по смаку. А аспірин у цьому випадку збереже скибочки кавуна і залишить їх хрусткими, соковитими і цільними, що неодмінно порадує вас і ваших близьких холодною зимою.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування:15 хв.

Порцій – 20-25.

Інгредієнти:

  • Кавун – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Аспірин – 2 шт.
  • Часник – 5-6 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Кавун промиваємо і залишаємо обсихати. В цей час дістанемо і відміряємо потрібну кількість інших інгредієнтів, які знадобляться нам в процесі приготування.

Крок 2. Потім повертаємося до кавуна. Зрізаємо з нього шкірку, а м’якоть нарізаємо невеликими шматками, щоб легко вкладалися в банку.

Крок 3. Очищені зубчики часнику також нарізаємо на невеликі шматочки.

Крок 4. Плавно переходимо до стерилізації банок. Після чого наповнюємо їх нарізаним кавуном і крутим окропом. Лишаємо в такому вигляді, накривши кришкою, приблизно на п’ять хвилин.

Крок 5. Теплу воду зливаємо з банок і ставимо на невеликий вогонь. А кавуни додаємо часник, цукровий пісок, сіль і аспірин. Все так і залишаємо, не перемішуючи.

Крок 6. Заливаємо банки киплячим маринадом і закатуємо кришками з допомогою ключа. На цьому приготування завершено.

Бажаємо приємного апетиту!