Кета в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Кета в сметані в духовці

Кета в сметані в духовці виходить неймовірно апетитною, соковитою і ароматною. Приготовлена таким чином червона риба ідеально доповнить ваш сімейний вечерю або святковий стіл. Порадуйте себе і рідних за допомогою перевіреної покрокової кулінарної ідеї.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стейки кети – 1 кг
  • Сметана – 300 гр.
  • Чебрець – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Чебрець і коріандр кладемо в ступку.

Крок 3. Розминаємо спеції до дрібного стану.

Крок 4. Додаємо ароматну заготовку в сметану.

Крок 5. Сюди ж додаємо сіль і суміш перців.

Крок 6. Ретельно вимішуємо сметанную заготовку.

Крок 7. Стейки кети заздалегідь розморожуємо і кладемо в глибоку посуд.

Крок 8. Заливаємо рибу сметаною.

Крок 9. Акуратно все перемішуємо і залишаємо маринуватися на три години.

Крок 10. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання. Сюди ж додаємо лавровий лист і горошини запашного перцю.

Крок 11. Зав’язуємо рукав і відправляємо страву на 35 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 12. Ніжна і ароматна кета в сметані в духовці готова. Можна подавати до столу!