Гостра закуска кимчи з білокачанної капусти
Гостру капусту по-корейськи можна приготувати і з білокачанної капусти. Вона вийде гострою, в міру солоною і відмінно підходить в якості закуски до міцного алкоголю або до других страв на обід або вечерю.
Час приготування: 2 години 10 хв. – готування, 48 годин – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Сіль – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець гострий червоний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. З качана капусти зняти верхні листки, нарізати її широкими смужками близько 3-3,5 див. Пересипати шматочки капусти сіллю і залишити на пару годин в теплі.
2. Цибулину і часник порізати дуже дрібно, змішати з перцем чилі.
3. У глибокій ємності змішати гострий цибулю з часником з капустяними листками. Переконатися, що суміш рівномірно розподілилася по нарізці.
4. Залишити капусту під гнітом на пару днів, щоб вона промаринувалася.
5. Готову страву можна перекласти в стерилізовані скляні ємності і тримати в холодильнику.