Це десерт з розряду швидко і просто. Готується з доступних інгредієнтів, які знаходяться в кожному холодильнику на кожній кухні. Однак десерт виглядає дуже апетитно і красиво. Як приготувати клафуті в домашніх умовах, ви дізнаєтеся із зібраних нами 8 докладних рецептів.
Клафуті з вишнею – класичний французький рецепт
Клафуті – французький печена пиріг з ягодами. По класичному рецепту пиріг подається в теплому вигляді разом зі збитими вершками або морозивом. Як не дивно, кісточки з вишень виймаються не завжди, вважається, що це надає десерту легкий мигдальний присмак.
Інгредієнти на
6 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Масло вершкове 30 гр.
- Борошно 100 гр.
- Ванільний цукор 2 ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Вишня 300 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати класичний клафуті з вишнею за французьким рецептом? У миску всипте просіяне борошно, звичайний і ванільний цукор.
- Додайте сіль, перемішайте інгредієнти.
- До сухих інгредієнтів влийте тепле молоко, добре перемішайте.
- Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно підтануло. Викладіть в миску масло.
- Ретельно змішайте інгредієнти.
- Далі розбийте в миску одне яйце.
- Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса.
- Потім розбийте друге яйце.
- Ще раз добре перемішайте тісто і зробіть теж саме після додавання ще двох яєць.
- Форму для запікання змастіть маслом.
- Вишню розкладіть по дну форми.
- Потім влийте тісто поверх ягід. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг 40-45 хвилин.
- Готовий пиріг вийміть з духовки, трохи остудіть і подавайте до столу.
