Клафуті – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Це десерт з розряду швидко і просто. Готується з доступних інгредієнтів, які знаходяться в кожному холодильнику на кожній кухні. Однак десерт виглядає дуже апетитно і красиво. Як приготувати клафуті в домашніх умовах, ви дізнаєтеся із зібраних нами 8 докладних рецептів.

Клафуті з вишнею – класичний французький рецепт

Клафуті – французький печена пиріг з ягодами. По класичному рецепту пиріг подається в теплому вигляді разом зі збитими вершками або морозивом. Як не дивно, кісточки з вишень виймаються не завжди, вважається, що це надає десерту легкий мигдальний присмак.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Борошно 100 гр.
  • Ванільний цукор 2 ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Вишня 300 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний клафуті з вишнею за французьким рецептом? У миску всипте просіяне борошно, звичайний і ванільний цукор.
  2. Додайте сіль, перемішайте інгредієнти.
  3. До сухих інгредієнтів влийте тепле молоко, добре перемішайте.
  4. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно підтануло. Викладіть в миску масло.
  5. Ретельно змішайте інгредієнти.
  6. Далі розбийте в миску одне яйце.
  7. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса.
  8. Потім розбийте друге яйце.
  9. Ще раз добре перемішайте тісто і зробіть теж саме після додавання ще двох яєць.
  10. Форму для запікання змастіть маслом.
  11. Вишню розкладіть по дну форми.
  12. Потім влийте тісто поверх ягід. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг 40-45 хвилин.
  13. Готовий пиріг вийміть з духовки, трохи остудіть і подавайте до столу.