Як спекти клафуті з персиком в духовці?
Смачна і ніжна класична французька випічка. Готується клафуті на основі рідкого тіста з додаванням різних ягід і фруктів. У даному рецепті будуть використані персики. Для пирога підійдуть фрукти різного ступеня стиглості.
Час приготування: 45
Час приготування: 20 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Персики – 3-4 шт.
- Пластівці мигдальні – для посипання.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 70 гр.
- Молоко – 180 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Форму для пирога змастіть вершковим маслом. Персики помийте, видаліть кісточки і наріжте м’якоть часточками.
Крок 2. У форму викладіть часточки персиків, посипте їх мигдалевими пелюстками.
Крок 3. Збийте молоко, яйця, цукор і сіль. Потім поступово введіть просіяне борошно і замісіть тісто.
Крок 4. Тісто влийте у форму поверх фруктів. Форму поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте клафуті 20-25 хвилин.
Крок 5. Пиріг трохи остудіть, посипте цукровою пудрою і в теплому вигляді подавайте до столу. Виглядає клафуті дуже привабливо і смак у нього ніжний.