Клафуті – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як спекти клафуті з персиком в духовці?

Смачна і ніжна класична французька випічка. Готується клафуті на основі рідкого тіста з додаванням різних ягід і фруктів. У даному рецепті будуть використані персики. Для пирога підійдуть фрукти різного ступеня стиглості.

Час приготування: 45

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Персики – 3-4 шт.
  • Пластівці мигдальні – для посипання.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 70 гр.
  • Молоко – 180 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Форму для пирога змастіть вершковим маслом. Персики помийте, видаліть кісточки і наріжте м’якоть часточками.

Крок 2. У форму викладіть часточки персиків, посипте їх мигдалевими пелюстками.

Крок 3. Збийте молоко, яйця, цукор і сіль. Потім поступово введіть просіяне борошно і замісіть тісто.

Крок 4. Тісто влийте у форму поверх фруктів. Форму поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте клафуті 20-25 хвилин.

Крок 5. Пиріг трохи остудіть, посипте цукровою пудрою і в теплому вигляді подавайте до столу. Виглядає клафуті дуже привабливо і смак у нього ніжний.