Дуже смачна чортівня на зиму з оцтом
Додавання оцту дає більш надійний захист від плісняви заготовки і одночасно надає кислинку. Гостра чортівня з оцтом готується без варіння і зберігається досить довго.
Склад:
- Помідори – 1 кг
 - Корінь хрону – 300 р.
 - Часник – 1 головка.
 - Оцет 6% — 2 ст. л.
 - Цукор – 2 ст. л.
 - Сіль – 1 ст. л.
 
Процес приготування:
Крок 1. Корінь хрону потримати деякий час у холодній воді, потім зчистити верх, не допускаючи залишків грубої шкірки на білому внутрішньому шарі. Кубиками порізати корінь і пропустити його через будь-який агрегат з різальним органом. Повинна вийти ніжної консистенції кашки.
Крок 2. Помідори за бажанням очистити від шкірки. Після зробити з них однорідне пюре, пробивши блендером. Разом з томатами подрібнити і часникові зубчики.
Крок 3. З’єднати пюре з хрону і з помідор, і ще раз разом опрацювати у блендері. Маса повинна бути максимально однорідною.
Крок 4. Влити в отримане пюре оцет, всипати цукор і сіль, все перемішати. Нехай постоїть 20-30 хвилин, щоб компоненти стали єдиним цілим після розчинення сипучих продуктів.
Крок 5. Банки для зберігання гострої заготовки ідеально чисто вимити і обов’язково простерилізувати. Кришки теж піддати ретельній санітарній обробці. Вся тара повинна бути абсолютно сухою.
Крок 6. Після закінчення півгодини хреновину викласти в банки і закрити кришками. Тримати гостру закуску краще в холодильнику, але можна і в прохолодному приміщенні.
Приємного апетиту!












