Класична паста карбонара – це дивовижне за смаком страва італійської кухні. Таке яскраве частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Яскравий продукт можна подавати до обіду або вечері. Для приготування ситної традиційної пасти скористайтеся перевіреними рецептами з покроковим описом процесу і фотографіями.
Класична паста карбонара з беконом і вершками
Приготування домашньої пасти карбонара – досить захоплюючий процес. Приготуйте знамените італійське блюдо за класичним рецептом – з додаванням бекону і вершкового соусу. Порадуйте близьких апетитним вечерею.
Інгредієнти на
4 порц.
- Спагетті 400 гр.
- Бекон 250 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Вершки 300 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Жовтки 2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Біле сухе вино 100 мл
- Олія оливкова 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Листовий салат для прикраси
Процес приготування:
- Як приготувати пасту карбонара за класичним рецептом? Подрібнюємо часник, обсмажуємо його в невеликій кількості оливкової олії і заливаємо вершками. Готуємо соус, помішуючи, близько 5 хвилин на середньому вогні.
- два жовтки Відділяємо від білків, кладемо в миску, додаємо одне яйце і гарненько збиваємо. Всипаємо до них тертий сир і все перемішуємо.
- Нагріваємо сковороду з оливковою олією і відправляємо туди дрібно нарізаний бекон. Солимо, перчимо до смаку і заливаємо білим сухим вином. Тушкуємо 3-5 хвилин.
- Відварюємо в підсоленій воді спагетті і додаємо їх до бекону. Заливаємо соусом, вливаємо збиті яйця з тертим сиром і акуратно розмішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
- На порційні тарілки викладаємо салатні листя для прикраси страви.
- На салат кладемо гарячу класичну пасту карбонару. Готово, можна подавати до столу!
Паста карбонара з куркою в вершковому соусі
Карбонара послужить ситним обідом або вечерею на вашому домашньому столі. Приготуйте пасту з куркою в ніжному вершковому соусі. Страва порадує вас не тільки своїм смаком, але і цікавим процесом приготування.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Спагетті – 400 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Бекон – 100 гр.
- Сир пармезан – 100 гр.
- Вершки – 350 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Петрушка сушена – ½ ч. л.
- Базилік сушений – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку приготуємо основу пасти. Кип’ятимо велику каструлю з водою і відварюємо в ній спагеті до готовності.
2. Дрібно нарізаємо бекон і обсмажуємо його на сковороді до рум’янцю.
3. Куряче філе відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 30 хвилин.
4. Поки вариться курка, очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
5. Відварене філе остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.
6. Сир пармезан слід натерти на дрібній тертці.
7. Повертаємося до сковороді. Кладемо до бекону вершкове масло розтоплюємо його. Після викладаємо курку і цибулю. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.
8. До обсмаженим продуктам викладаємо спагетті. Окремо збиваємо яйця з вершками, сушеними спеціями і подрібненим часником. Поливаємо блюдо приготованим соусом.
9. Розмішуємо пасту і тушкуємо близько 5 хвилин до густоти соусу.
10. Готову пасту карбонару ділимо на порції, посипаємо тертим пармезаном і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати паста карбонару з беконом, вершками і грибами
Для ситного домашнього вечері можна приготувати пасту карбонару з беконом, грибами та вершками. Оцініть простий і швидкий рецепт ароматної італійського блюда. Рідні оцінять таке кулінарне рішення.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Спагетті – 450 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Бекон – 300 гр.
- Сир пармезан – 100 гр.
- Вершки – 350 мл
- Масло рослинне – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Чистимо і промиваємо під водою печериці. Потім тонко нарізаємо кожен гриб.Обсмажуємо на рослинній олії до випаровування грибного соку.
2. Бекон нарізаємо тонкими довгастими шматочками. Обсмажуємо його 2-3 хвилини на рослинному маслі.
3. Сир пармезан натираємо на крупній або середній тертці. Він нам знадобиться для подання.
4. Кип’ятимо каструлю з водою, солимо і опускаємо в неї спагетті. Відварюємо до готовності і відкидаємо продукт на друшляк.
5. У сковороді нагріваємо вершки з сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Занурюємо в соус відварені макарони, розмішуємо і готуємо на повільному вогні 3-5 хвилин.
6. Гарячі спагетті в соусі розкладаємо по тарілках, додаємо до них бекон, смажені шампіньйони і тертий пармезан. Акуратно перемішуємо блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачна паста карбонара з куркою і грибами у вершковому соусі
Паста карбонара з куркою та грибами під вершковим соусом виходить дуже ситним і апетитною. Італійське блюдо для вашого обіду або вечері легко приготувати в домашніх умовах.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Паста тольятте – 500 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Гриби печериці – 350 гр.
- Вершки – 150 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло оливкове – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо до рум’янцю на сковороду, розігріту з оливковою олією.
2. Поки курка смажиться, очищаємо і тонко нарізаємо цибулю. Часник пропускаємо через прес. Закидаємо овочі в сковороду.
3. Промиваємо під водою печериці, тонко нарізаємо їх і викладаємо до курки з цибулею і часником. Обсмажуємо до повної готовності продуктів.
4. Пасту тольятте відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім відкидаємо на друшляк і розмішуємо з невеликим шматочком вершкового масла.
5. Повертаємося до сковороді. До обсмаженим продуктам вливаємо вершки. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець. Розмішуємо і продовжуємо готувати на повільному вогні ще 3 хвилини.
6. Пасту розкладаємо по тарілках, зверху додаємо курку з грибами у вершковому соусі. Готово, можна подавати до столу!
Покроковий рецепт пасти карбонара з беконом, вершками та сиром
Оригінальну пасту карбонару можна приготувати з беконом, сиром і вершками. Домашнє блюдо виходить досить ситним, його можна подавати як на обід, так і на вечерю.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Спагетті – 250 гр.
- Бекон – 120 гр.
- Сир пармезан – 70 гр.
- Вершки – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Відправляємо туди подрібнений часник і тонко нарізаний бекон. Обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні до легкого рум’янцю.
2. Вливаємо в сковороду вершки і збите куряче яйце. Солимо і перчимо за смаком. Розмішуємо вміст і швидко знімаємо з плити, поки яйце не згорнулося.
3. Спагетті відварюємо до готовності в киплячій підсоленій воді і відкидаємо на друшляк.
4. Готові спагетті відразу ж виливаємо бекон у вершковому соусі. Акуратно розмішуємо вміст.
5. Розкладаємо пасту по тарілках. Посипаємо тертим пармезаном і прикрашаємо свіжою петрушкою. Готово, можна подавати до столу!
Простий і смачний рецепт карбонара з беконом, вершками та сиром
Карбонару по справжньому італійському рецептом не складно приготувати самостійно в домашніх умовах. Вас приємно порадує цікавий кулінарний процес і смак готової ситної пасти з беконом, сиром і вершками.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- Бекон – 150 гр.
- Сир пармезан – 70 гр.
- Вершки – 180 мл
- Яйце – 3 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Масло рослинне – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Бекон нарізаємо тонкими і довгими смужками.
2. Зубчики часнику пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем. Потім злегка обсмажуємо в рослинному маслі до появи яскравого аромату.
3. До часнику викладаємо тонко порізаний бекон. Обсмажуємо на середньому вогні до легкого рум’янцю 3-5 хвилин.
4. На дрібній або середній тертці нарізаємо сир пармезан.
5. З яєць витягаємо тільки жовтки. Збиваємо їх у глибокій мисці з сіллю і перцем.
6. Вливаємо в вершки і жовтки додаємо тертий сир. Розмішуємо до однорідної суміші.
7. Тепер відварюємо спагетті в киплячій підсоленій воді. Зливаємо воду відразу після готовності.
8. Гарячі спагетті розкладаємо на порційні тарілки. Далі кладемо бекон і виливаємо вершкову заправку з яйцями і пармезаном. Акуратно розмішуємо і подаємо до столу. Готово!
Карбонара з креветками у вершковому соусі в домашніх умовах
Один з багатьох способів приготування домашньої карбонари передбачає додавання креветок. Блюдо виходить яскравим і цікавим за смаком. Морепродукт відмінно доповнюється ніжним вершковим соусом. Спробуйте для вашого сімейного вечері!
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Паста макарони – 200 гр.
- Креветки – 300 гр.
- Сир пармезан – 80 гр.
- Вершки – 200 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Орегано – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Якщо використовуємо готові заморожені креветки, то їх досить залити теплою водою на 5 хвилин. В іншому випадку – варимо морепродукт 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді.
2. Розігріваємо сковороду і розтоплюємо в ній вершкове масло. У ньому обсмажуємо подрібнені зубчики часнику до появи яскравого аромату.
3. Далі до часнику викладаємо креветки, відразу додаємо вершки, орегано, сіль і мелений перець за смаком.
4. Розмішуємо вміст сковороди і готуємо на середньому вогні 3-5 хвилин.
5. Натираємо пармезан і відправляємо його половину в соус з креветками. Розмішуємо і тримаємо на плиті ще 1-2 хвилини.
6. Відварюємо пасту і викладаємо її на тарілку. Зверху кладемо креветки з соусом і посипаємо блюдо залишилися сиром. Готово, можна подавати до столу!
Дуже смачна паста карбонара з шинкою і вершками
Популярну пасту карбонару можна приготувати з шинкою. Особливо гарним і ніжним блюдо зробить додавання вершків. Спробуйте простий домашній рецепт приготування для вашого обіду або вечері.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Спагетті – 400 гр.
- Шинка – 120 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир пармезан – 80 гр.
- Вершки – 180 мл
- Часник – 1 зубчик
- Петрушка – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для вершкового соусу натираємо пармезан на дрібній тертці.
2. Далі в глибоку тарілку наливаємо вершки. До них додаємо сир і три жовтки, які акуратно витягуємо з яєць. Білок не знадобиться. Розмішуємо вміст.
3. У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відварюємо спагетті до повної готовності. Потім відкидаємо продукт на друшляк.
4. Шинку нарізаємо тонкими довгастими шматочками.
5. Після нарізки відправляємо продукт в розпечену сковороду і обсмажуємо приблизно одну хвилину.
6. Подрібнюємо часник і кладемо його до м’ясного продукту. Продовжуємо смажити ще 1-2 хвилини.
7. Заливаємо продукти на сковороді з вершковим соусом і занурюємо в загальну масу спагетті. Регулюємо за смаком сіль і перець, розмішуємо і знімаємо з плити.
8. Гарячу карбонару розкладаємо по тарілках, прикрашаємо петрушкою і подаємо до столу. Готово!
Покроковий рецепт приготування карбонара з беконом, куркою і вершками
Паста карбонара з додаванням бекону і курки виходить ще більш ситної і апетитною. Вершки добре пропитают продукти, що зробить блюдо ніжним. Спробуйте рецепт для вашого сімейного обіду!
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Паста макарони – 200 гр.
- Бекон – 100 гр.
- Філе куряче – 150 гр.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Вершки – 180 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло оливкове – для смаження.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими довгастими шматочками. За смаком посипаємо м’ясо сіллю і спеціями. Розмішуємо.
2. Бекон ріжемо тонкими смужками. Відразу очищаємо зубчики часнику.
3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Спершу обсмажуємо куряче м’ясо, потім додаємо до нього тонко нарізану ріпчасту цибулю. Готуємо 5-7 хвилин на помірному вогні.
4. Далі додаємо в сковороду шматочки бекону з подрібненим часником. Накриваємо кришкою, робимо менший вогонь і тушкуємо близько 3-5 хвилин.
5. Тальятелле відварюємо в киплячій воді, яку попередньо солимо за смаком. Відкидаємо пасту на друшляк.
6. В окремій сковороді прогріваємо вершки і опускаємо в них готову пасту. Розмішуємо, тримаємо хвилину на вогні і вимикаємо.
7. У тарілки викладаємо пасту в вершках. Далі кладемо піджарку з курки і бекону. Посипаємо тертим пармезаном і зеленню за смаком. Готово, можна подавати до столу!
Паста карбонара з беконом без вершків
Пасту карбонару часто готують без вершків з використанням соусу з курячих жовтків. Спробуйте блюдо з апетитним смаженим беконом для вашого сімейного вечері.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Спагетті – 300 гр.
- Бекон – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир пармезан – 80 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Бекон нарізаємо тонкою стружкою.
2. Далі дрібно нарізаємо свіжу петрушку і очищений від лушпиння часник.
3. Розжарюємо на плиті сковороду і обсмажуємо в ній бекон до рум’янцю. Приблизно, на це піде 2-3 хвилини.
4. Викладаємо до смаженій бекону подрібнений часник і петрушку. Розмішуємо і продовжуємо готувати до появи яскравого аромату продуктів.
5. У каструлі з киплячою водою відварюємо спагетті. Солимо за смаком. Готове макаронне виріб відкидаємо на друшляк.
6. У глибокому посуді з’єднуємо спагетті піджаркою з бекону і спецій. Акуратно перемішуємо.
7. З яєць витягаємо жовтки, добре збиваємо їх з сіллю і виливаємо в миску. Сюди ж кладемо дрібно натертий сир. Знову розмішуємо.
8. Розкладаємо готову пасту без вершків по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!