Класична паста карбонара – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класична паста карбонара – це дивовижне за смаком страва італійської кухні. Таке яскраве частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Яскравий продукт можна подавати до обіду або вечері. Для приготування ситної традиційної пасти скористайтеся перевіреними рецептами з покроковим описом процесу і фотографіями.

Класична паста карбонара з беконом і вершками

Приготування домашньої пасти карбонара – досить захоплюючий процес. Приготуйте знамените італійське блюдо за класичним рецептом – з додаванням бекону і вершкового соусу. Порадуйте близьких апетитним вечерею.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Спагетті 400 гр.
  • Бекон 250 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Вершки 300 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Жовтки 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Біле сухе вино 100 мл
  • Олія оливкова 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Листовий салат для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати пасту карбонара за класичним рецептом? Подрібнюємо часник, обсмажуємо його в невеликій кількості оливкової олії і заливаємо вершками. Готуємо соус, помішуючи, близько 5 хвилин на середньому вогні.
  2. два жовтки Відділяємо від білків, кладемо в миску, додаємо одне яйце і гарненько збиваємо. Всипаємо до них тертий сир і все перемішуємо.
  3. Нагріваємо сковороду з оливковою олією і відправляємо туди дрібно нарізаний бекон. Солимо, перчимо до смаку і заливаємо білим сухим вином. Тушкуємо 3-5 хвилин.
  4. Відварюємо в підсоленій воді спагетті і додаємо їх до бекону. Заливаємо соусом, вливаємо збиті яйця з тертим сиром і акуратно розмішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
  5. На порційні тарілки викладаємо салатні листя для прикраси страви.
  6. На салат кладемо гарячу класичну пасту карбонару. Готово, можна подавати до столу!

Паста карбонара з куркою в вершковому соусі

Карбонара послужить ситним обідом або вечерею на вашому домашньому столі. Приготуйте пасту з куркою в ніжному вершковому соусі. Страва порадує вас не тільки своїм смаком, але і цікавим процесом приготування.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Спагетті – 400 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Бекон – 100 гр.
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Вершки – 350 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка сушена – ½ ч. л.
  • Базилік сушений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо основу пасти. Кип’ятимо велику каструлю з водою і відварюємо в ній спагеті до готовності.

2. Дрібно нарізаємо бекон і обсмажуємо його на сковороді до рум’янцю.

3. Куряче філе відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 30 хвилин.

4. Поки вариться курка, очищаємо цибулю і подрібнюємо його.

5. Відварене філе остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.

6. Сир пармезан слід натерти на дрібній тертці.

7. Повертаємося до сковороді. Кладемо до бекону вершкове масло розтоплюємо його. Після викладаємо курку і цибулю. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.

8. До обсмаженим продуктам викладаємо спагетті. Окремо збиваємо яйця з вершками, сушеними спеціями і подрібненим часником. Поливаємо блюдо приготованим соусом.

9. Розмішуємо пасту і тушкуємо близько 5 хвилин до густоти соусу.

10. Готову пасту карбонару ділимо на порції, посипаємо тертим пармезаном і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати паста карбонару з беконом, вершками і грибами

Для ситного домашнього вечері можна приготувати пасту карбонару з беконом, грибами та вершками. Оцініть простий і швидкий рецепт ароматної італійського блюда. Рідні оцінять таке кулінарне рішення.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Спагетті – 450 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Бекон – 300 гр.
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Вершки – 350 мл
  • Масло рослинне – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Чистимо і промиваємо під водою печериці. Потім тонко нарізаємо кожен гриб.Обсмажуємо на рослинній олії до випаровування грибного соку.

2. Бекон нарізаємо тонкими довгастими шматочками. Обсмажуємо його 2-3 хвилини на рослинному маслі.

3. Сир пармезан натираємо на крупній або середній тертці. Він нам знадобиться для подання.

4. Кип’ятимо каструлю з водою, солимо і опускаємо в неї спагетті. Відварюємо до готовності і відкидаємо продукт на друшляк.

5. У сковороді нагріваємо вершки з сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Занурюємо в соус відварені макарони, розмішуємо і готуємо на повільному вогні 3-5 хвилин.

6. Гарячі спагетті в соусі розкладаємо по тарілках, додаємо до них бекон, смажені шампіньйони і тертий пармезан. Акуратно перемішуємо блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачна паста карбонара з куркою і грибами у вершковому соусі

Паста карбонара з куркою та грибами під вершковим соусом виходить дуже ситним і апетитною. Італійське блюдо для вашого обіду або вечері легко приготувати в домашніх умовах.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Паста тольятте – 500 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 350 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо до рум’янцю на сковороду, розігріту з оливковою олією.

2. Поки курка смажиться, очищаємо і тонко нарізаємо цибулю. Часник пропускаємо через прес. Закидаємо овочі в сковороду.

3. Промиваємо під водою печериці, тонко нарізаємо їх і викладаємо до курки з цибулею і часником. Обсмажуємо до повної готовності продуктів.

4. Пасту тольятте відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім відкидаємо на друшляк і розмішуємо з невеликим шматочком вершкового масла.

5. Повертаємося до сковороді. До обсмаженим продуктам вливаємо вершки. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець. Розмішуємо і продовжуємо готувати на повільному вогні ще 3 хвилини.

6. Пасту розкладаємо по тарілках, зверху додаємо курку з грибами у вершковому соусі. Готово, можна подавати до столу!

Покроковий рецепт пасти карбонара з беконом, вершками та сиром

Оригінальну пасту карбонару можна приготувати з беконом, сиром і вершками. Домашнє блюдо виходить досить ситним, його можна подавати як на обід, так і на вечерю.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Спагетті – 250 гр.
  • Бекон – 120 гр.
  • Сир пармезан – 70 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Відправляємо туди подрібнений часник і тонко нарізаний бекон. Обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні до легкого рум’янцю.

2. Вливаємо в сковороду вершки і збите куряче яйце. Солимо і перчимо за смаком. Розмішуємо вміст і швидко знімаємо з плити, поки яйце не згорнулося.

3. Спагетті відварюємо до готовності в киплячій підсоленій воді і відкидаємо на друшляк.

4. Готові спагетті відразу ж виливаємо бекон у вершковому соусі. Акуратно розмішуємо вміст.

5. Розкладаємо пасту по тарілках. Посипаємо тертим пармезаном і прикрашаємо свіжою петрушкою. Готово, можна подавати до столу!

Простий і смачний рецепт карбонара з беконом, вершками та сиром

Карбонару по справжньому італійському рецептом не складно приготувати самостійно в домашніх умовах. Вас приємно порадує цікавий кулінарний процес і смак готової ситної пасти з беконом, сиром і вершками.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Спагетті – 200 гр.
  • Бекон – 150 гр.
  • Сир пармезан – 70 гр.
  • Вершки – 180 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Бекон нарізаємо тонкими і довгими смужками.

2. Зубчики часнику пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем. Потім злегка обсмажуємо в рослинному маслі до появи яскравого аромату.

3. До часнику викладаємо тонко порізаний бекон. Обсмажуємо на середньому вогні до легкого рум’янцю 3-5 хвилин.

4. На дрібній або середній тертці нарізаємо сир пармезан.

5. З яєць витягаємо тільки жовтки. Збиваємо їх у глибокій мисці з сіллю і перцем.

6. Вливаємо в вершки і жовтки додаємо тертий сир. Розмішуємо до однорідної суміші.

7. Тепер відварюємо спагетті в киплячій підсоленій воді. Зливаємо воду відразу після готовності.

8. Гарячі спагетті розкладаємо на порційні тарілки. Далі кладемо бекон і виливаємо вершкову заправку з яйцями і пармезаном. Акуратно розмішуємо і подаємо до столу. Готово!

Карбонара з креветками у вершковому соусі в домашніх умовах

Один з багатьох способів приготування домашньої карбонари передбачає додавання креветок. Блюдо виходить яскравим і цікавим за смаком. Морепродукт відмінно доповнюється ніжним вершковим соусом. Спробуйте для вашого сімейного вечері!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Паста макарони – 200 гр.
  • Креветки – 300 гр.
  • Сир пармезан – 80 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Орегано – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Якщо використовуємо готові заморожені креветки, то їх досить залити теплою водою на 5 хвилин. В іншому випадку – варимо морепродукт 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді.

2. Розігріваємо сковороду і розтоплюємо в ній вершкове масло. У ньому обсмажуємо подрібнені зубчики часнику до появи яскравого аромату.

3. Далі до часнику викладаємо креветки, відразу додаємо вершки, орегано, сіль і мелений перець за смаком.

4. Розмішуємо вміст сковороди і готуємо на середньому вогні 3-5 хвилин.

5. Натираємо пармезан і відправляємо його половину в соус з креветками. Розмішуємо і тримаємо на плиті ще 1-2 хвилини.

6. Відварюємо пасту і викладаємо її на тарілку. Зверху кладемо креветки з соусом і посипаємо блюдо залишилися сиром. Готово, можна подавати до столу!

Дуже смачна паста карбонара з шинкою і вершками

Популярну пасту карбонару можна приготувати з шинкою. Особливо гарним і ніжним блюдо зробить додавання вершків. Спробуйте простий домашній рецепт приготування для вашого обіду або вечері.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Спагетті – 400 гр.
  • Шинка – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир пармезан – 80 гр.
  • Вершки – 180 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для вершкового соусу натираємо пармезан на дрібній тертці.

2. Далі в глибоку тарілку наливаємо вершки. До них додаємо сир і три жовтки, які акуратно витягуємо з яєць. Білок не знадобиться. Розмішуємо вміст.

3. У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відварюємо спагетті до повної готовності. Потім відкидаємо продукт на друшляк.

4. Шинку нарізаємо тонкими довгастими шматочками.

5. Після нарізки відправляємо продукт в розпечену сковороду і обсмажуємо приблизно одну хвилину.

6. Подрібнюємо часник і кладемо його до м’ясного продукту. Продовжуємо смажити ще 1-2 хвилини.

7. Заливаємо продукти на сковороді з вершковим соусом і занурюємо в загальну масу спагетті. Регулюємо за смаком сіль і перець, розмішуємо і знімаємо з плити.

8. Гарячу карбонару розкладаємо по тарілках, прикрашаємо петрушкою і подаємо до столу. Готово!

Покроковий рецепт приготування карбонара з беконом, куркою і вершками

Паста карбонара з додаванням бекону і курки виходить ще більш ситної і апетитною. Вершки добре пропитают продукти, що зробить блюдо ніжним. Спробуйте рецепт для вашого сімейного обіду!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Паста макарони – 200 гр.
  • Бекон – 100 гр.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Вершки – 180 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими довгастими шматочками. За смаком посипаємо м’ясо сіллю і спеціями. Розмішуємо.

2. Бекон ріжемо тонкими смужками. Відразу очищаємо зубчики часнику.

3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Спершу обсмажуємо куряче м’ясо, потім додаємо до нього тонко нарізану ріпчасту цибулю. Готуємо 5-7 хвилин на помірному вогні.

4. Далі додаємо в сковороду шматочки бекону з подрібненим часником. Накриваємо кришкою, робимо менший вогонь і тушкуємо близько 3-5 хвилин.

5. Тальятелле відварюємо в киплячій воді, яку попередньо солимо за смаком. Відкидаємо пасту на друшляк.

6. В окремій сковороді прогріваємо вершки і опускаємо в них готову пасту. Розмішуємо, тримаємо хвилину на вогні і вимикаємо.

7. У тарілки викладаємо пасту в вершках. Далі кладемо піджарку з курки і бекону. Посипаємо тертим пармезаном і зеленню за смаком. Готово, можна подавати до столу!

Паста карбонара з беконом без вершків

Пасту карбонару часто готують без вершків з використанням соусу з курячих жовтків. Спробуйте блюдо з апетитним смаженим беконом для вашого сімейного вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Спагетті – 300 гр.
  • Бекон – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир пармезан – 80 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Бекон нарізаємо тонкою стружкою.

2. Далі дрібно нарізаємо свіжу петрушку і очищений від лушпиння часник.

3. Розжарюємо на плиті сковороду і обсмажуємо в ній бекон до рум’янцю. Приблизно, на це піде 2-3 хвилини.

4. Викладаємо до смаженій бекону подрібнений часник і петрушку. Розмішуємо і продовжуємо готувати до появи яскравого аромату продуктів.

5. У каструлі з киплячою водою відварюємо спагетті. Солимо за смаком. Готове макаронне виріб відкидаємо на друшляк.

6. У глибокому посуді з’єднуємо спагетті піджаркою з бекону і спецій. Акуратно перемішуємо.

7. З яєць витягаємо жовтки, добре збиваємо їх з сіллю і виливаємо в миску. Сюди ж кладемо дрібно натертий сир. Знову розмішуємо.

8. Розкладаємо готову пасту без вершків по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!