Класичний лагман з яловичини – це неймовірно ситне і яскраве за смаком страва для всієї родини. Соковите м’ясо в поєднанні з наваристим бульйоном, овочами та іншими інгредієнтами нікого не залишить байдужим. Готуйте знамените східне частування по перевіреним покрокових рецептам. Ваші близькі будуть в захваті!
Класичний рецепт лагмана з яловичини в домашніх умовах
Лагман за класичним рецептом з яловичиною ідеальний для ситних обідів або вечерь. Таке кулінарне рішення нагодує велику сім’ю або компанію. Спробуйте домашній рецепт ароматної і ситного страви.
Інгредієнти на
8 порц.
- Яловичина 600 гр.
- Курдюк 70 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Селера 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор 4 шт.
- Вода-1 склянка
- Зелень 1 пучок
- Паприка 1 ч.л.
- Сіль за смаком
- Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
- Для локшини:
- Борошно 300 гр.
- Вода 100 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Масло рослинне 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати лагман з яловичини за класичним рецептом в домашніх умовах? З’єднуємо яйце з рослинним маслом, борошном і водою. Ретельно вимішуємо тісто до однорідного кома. Даємо йому відпочити 20 хвилин.
- Розкачуємо тісто в тонкий пласт. Потім згортаємо його в рулет. Нарізаємо його на тонкі шматочки.
- Обережно розправляємо руками отримані спіралі і даємо виробу підсохнути.
- Тепер відварюємо домашню локшину в підсоленій воді до готовності. Приблизний час варіння – від 3 до 5 хвилин.
- Яловичину нарізаємо на кубики середньої величини. Курдюк подрібнюємо. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями.
- Спершу обсмажуємо курдюк, а після на ньому яловичину і цибулю до золотистої скоринки. Приблизно 20 хвилин.
- Далі подрібнюємо болгарські перці, моркву і селеру. Кладемо до м’яса і тушкуємо близько 10 хвилин.
- Вливаємо до продуктів воду і подрібнені помідори. Також додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і продовжуємо тушкувати ще 30-40 хвилин.
- При подачі доповнюємо рагу домашньої довгою локшиною і прикрашаємо подрібненою зеленню. Класичний лагман з яловичини готовий! Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт лагмана з яловичини з покупної локшиною
Домашній лагман можна приготувати з додаванням покупної локшини. З правильним вибором вироби страва не втратить свій смак, а ви заощадите значну кількість часу.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,6 кг
- Локшина для лагмана – 400 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Квасоля стручкова – 100 гр.
- Селера – 100 гр.
- Баклажан – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Вода – 1 склянка
- Паста томатна – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Яловичину промиваємо, дрібно нарізаємо і викладаємо в казан з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю протягом 20 хвилин.
2. Подрібнюємо цибулю і моркву. Картоплю ріжемо на невеликі шматочки. Кладемо ці овочі до м’яса.
3. Далі ріжемо баклажани, помідори і стручкову квасолю. Додаємо ці продукти у казан разом з томатною пастою.
4. Тепер селеру нарізаємо, болгарський перець, а також подрібнюємо часник. Інгредієнти викладаємо до загальної маси. Відразу додаємо сіль, паприку, мелений перець і хмелі-сунелі.
5. Вливаємо воду в казан з продуктами. Закриваємо кришкою і тушкуємо страву на повільному вогні 40 хвилин.
6. Окремо відварюємо локшину для лагмана.
7. У готове рагу викладаємо подрібнену зелень.
8. Приготоване блюдо розподіляємо по тарілках, сюди ж додаємо і готову локшину. Лагман з яловичиною готовий до подачі!
Як приготувати лагман з яловичини по-узбецьки
Лагман з яловичини з узбецькому рецептом виходить ситним, ароматним і в міру пряним. Блюдо як не можна краще підійде для великого домашнього обіду, який збере близьких за одним столом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Редька – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 4 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Вода – 1 склянка
- Зелень – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для локшини:
- Борошно – 300 гр.
- Вода – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. З’єднуємо разом яйце, борошно, воду і рослинну олію. Ретельно вимішуємо тісто в щільний клубок.
2. Розкачуємо тісто в довгі та тонкі смужки. Зручність Для їх можна змащувати олією додатково.
3. Витягуємо смужки руками ще більш довгу і тонку форму.
4. Домашню локшину відварюємо в киплячій підсоленій воді. Залишаємо продукт на час в сторону.
5. Яловичину нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо а рослинному маслі в казані. Готуємо до рум’янцю близько 20 хвилин.
6. Додаємо до м’яса півкільця цибулі. Смажимо до прозорості продукту близько 5 хвилин.
7. Нарізаємо всі інші овочі і кладемо їх до м’яса. Заливаємо вміст водою, солимо і посипаємо спеціями. Тушкуємо страву на повільному вогні 40 хвилин.
8. Подаємо гарячий лагман разом з заздалегідь відварену локшиною. Прикрашаємо блюдо подрібненою зеленню за смаком. Приємного апетиту!
Класичний лагман з яловичини в казані на вогнищі
Для оригінального і ситного обіду можна приготувати лагман з яловичини на багатті. Завдяки такому способу готування, блюдо вийде ароматним і наваристим. Порадуйте близьких апетитною східною кухнею.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Яловичина на кістці – 0,7 кг
- Локшина для лагмана – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Зелень – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. На вогні розігріваємо казан з олією. Викладаємо туди півкільця цибулі. Готуємо до напівпрозорості.
2. На цибулю викладаємо яловичину на кістці. Продовжуємо обжарку. Якщо м’ясо спочатку занадто велике, то його можна розрубати на шматочки поменше.
3. Коли м’ясо підрум’яниться, додаємо до нього томатну пасту. Розмішуємо.
4. Тонкими смужками ріжемо моркву і також кладемо його в казан.
5. Болгарські перці очистити від насіння, нарізаємо і відправляємо до інших продуктів.
6. Баклажани ріжемо смужками середнього розміру. Знімаємо шкірку за бажанням. Також перекладаємо на блюдо.
7. Заливаємо продукти водою і продовжуємо гасити ще 20-30 хвилин.
8. За 10 хвилин до готовності солимо і посипаємо спеціями лагман і розмішуємо. Також додаємо подрібнений часник.
9. Окремо відварюємо локшину для лагмана.
10. Готову страву розливаємо по тарілках, доповнюємо локшиною і свіжою зеленню. Готово!
Покроковий рецепт готування лагмана з яловичини з овочами
Класичний лагман часто готують на яловичини з додаванням овочів. Блюдо виходить досить поживним і, завдяки входять до складу продуктів, не вимагає доповнювати його гарніром.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг
- Локшина для лагмана – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Перець чилі – 1 пучок.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Зелень – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Яловичину слід гарненько промити і нарізати середніми шматочками.
2. Цибулини очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями.
3. Помідори ошпарюємо окропом і нарізаємо на кубики середньої величини.
4. Яловичину кладемо в будь-яку зручну посуд з товстим дном. Обсмажуємо до рум’янцю на рослинному маслі.
5. До м’яса додаємо цибулю і продовжуємо обжарку до м’якості овочів.
6. Чистимо картоплю і моркву. Нарізаємо продукти на дрібні кубики і також викладаємо до м’яса.
7. Заливаємо блюдо водою, кладемо сюди томатну пасту і перець чилі. Також солимо вміст і посипаємо спеціями. Тушкуємо на повільному вогні 30-40 хвилин.
8. Окремо відварюємо локшину і подаємо її в одній тарілці з лагманом, прикрасивши свіжою зеленню. Страва готова!
Як приготувати смачний лагман з яловичини в мультиварці
Ситний лагман – популярний східне блюдо. Воно славиться своїм пряним ароматом і неймовірною поживністю. Оцініть простий та оригінальний спосіб приготування в мультиварці, який позбавить вас від тривалого стояння біля плити.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,4 кг
- Локшина для лагмана – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 2 склянки
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Заздалегідь відварюємо локшину для лагмана в подселенной воді. Потім зливаємо воду і залишаємо продукт на час в стороні.
2. Дрібно нарізаємо яловичину і ріпчасту цибулю.
3. Включаємо мультиварку на режим «смаження». Вливаємо олію і обсмажуємо в ньому м’ясо з цибулею до рум’янцю. Приблизно 20-25 хвилин.
4. Чистимо і нарізаємо всі інші овочі: баклажани, картопля, болгарський перець. Найкраще різати невеликими кубиками.
5. Викладаємо овочі до піджарки, заливаємо все це водою. Відразу додаємо томатну пасту, сіль і спеції. Розмішуємо і залишаємо під кришкою, включивши режим «гасіння» на 1 годину.
6. Після готовності розливаємо страву по тарілках. Додаємо в порції локшину і подрібнену свіжу зелень. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт лагмана з яловичини в казані на плиті
Ситний лагман з яловичини зручно готувати в казані на плиті. Блюдо збереже свій неповторний аромат, вийде більш наваристим і апетитним. Подавайте приготоване на сімейний обід або вечерю.
Час готування: 1 година 50 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,6 кг
- Локшина для лагмана – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідор – 5 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
1. У казан вливаємо олію і ставимо на плиту. Коли продукт нагріється, додаємо в нього паприку і ретельно перемішуємо.
2. Дрібно нарізаємо яловичину і відправляємо її в масло з паприкою. Смажимо близько 20-25 хвилин, постійно помішуючи.
3. Нарізаємо цибулю півкільцями і викладаємо його до яловичині. Перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
4. Невеликими кубиками нарізаємо очищену моркву і також додаємо її в казан.
5. Очищаємо від насіння болгарські перці і закидаємо до решти інгредієнтів.
6. Тепер додаємо нарізані часточками помідори. Тушкуємо страва 1 годину на слабкому вогні. Сіль та інші спеції додаємо за 5-10 хвилин до готовності, коли продукти пустять сік і лагман стане рідким.
7. Окремо відварюємо локшину і з’єднуємо її з гарячим рагу. Готово, можна подавати до столу!
Апетитний і дуже смачний лагман з яловичини з баклажанами
Апетитний лагман з баклажанами здивує своїм оригінальним смаком. Овоч додасть особливу гірчинку, а також прекрасно доповнить інші інгредієнти страви.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,4 кг
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції за смаком.
Для локшини:
- Борошно – 1 склянка
- Вода – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Спочатку приготуємо тісто. Для цього замішуємо борошно з яйцем, сіллю, рослинним маслом і водою. Ретельно розминаємо руками отриманий щільний клубок.
2. Далі розкачуємо тісто в тонкий довгий пласт. Зручно це робити в спеціальній машинці для приготування локшини, але можна і за допомогою качалки.
3. Тонкий пласт поділяємо на довгі смужки, що нагадують локшину. Отримане можна відразу ж відварити в підсоленій воді.
4. Тепер дрібними кубиками нарізаємо цибулю і обсмажуємо його до легкого рум’янцю в рослинному маслі.
5. Невеликими брусочками ріжемо моркву і додаємо до цибулі.
6. Дрібно нарізаємо яловичину і додаємо її до піджарки. Тушкуємо страву на тихому вогні близько 40 хвилин.
7. Ріжемо перець і помідори. Додаємо до тушкованого м’яса.
8. Чекаємо поки помідори пустять сік, а перці трохи розм’якшаться.
9. Акуратно розмішуємо блюдо лопаткою.
10. Кубиками нарізаємо вимитий баклажан і кладемо його до загального блюда. Шкірку з овоча знімати не обов’язково.
11. Тушкуємо страву ще близько 25 хвилин.
12. Додаємо подрібнену зелень, сіль і спеції за смаком. Розмішуємо і вимикаємо заготовку.
13. У готовий гарячий лагман занурюємо домашню відварну локшину. Блюдо готове до подачі!