Класичний щавлевий суп з яйцем – 7 рецептів супу з щавлю з фото покроково

Швидкий і простий суп з щавлю з яйцем і тушонкою

Банка тушонки дозволить в найкоротший час приготувати смачне і дуже поживне перше блюдо зі збалансованим поєднанням овочів, жиру і м’яса.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування:30-40 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Тушонка яловича – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Щавель – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Приготування кислих супів починається з підготовки овочів. Для цього очищаємо і нарізаємо картоплю зручним для вас способом. Також нарізаємо цибулю, а моркву натираємо на крупній тертці. Не відкладаючи на потім, добре очищаємо і нарізаємо листя щавлю.

2. Розігріваємо толстодонную каструлю разом з рослинним маслом і відправляємо пассироваться подрібнену цибулю протягом пари хвилин до напівпрозорості.

3. Сюди ж висипаємо терту моркву і продовжуємо обсмажувати на малому або середньому вогні до м’якості овочів. Через 5 хвилин додаємо картоплю і заливаємо невеликою кількістю холодної води. Засмажку розмішуємо і тушкуємо протягом десяти хвилин.

4. Далі додаємо до овочів банку тушонки, доливаємо води, щоб вона повністю покривала всі овочі і доводимо суп до кипіння.

5. Тепер настав час основного інгредієнта. У киплячий бульйон викладаємо щавель і продовжуємо варити, не перемішуючи.

6. Ми наближаємося до завершення, тому кілька яєць розбиваємо в окрему миску і акуратно за допомогою виделки або віночка вмішуємо в суп, рівномірно розподіляючи по всьому об’єму. На цьому етапі додаємо сіль, чорний мелений перець і доводимо суп до смаку, враховуючи свої переваги.

7. Для настрою і додаткового аромату додаємо в суп будь-яку подрібнену зелень і варимо ще протягом пари хвилин. Після вимикаємо вогонь і даємо трохи часу настоятися. Після чого суп можна розливати по тарілках і заправляти сметаною.

Приємного апетиту!