Яскрава ідея для приготування домашнього компоту з яблук і слив. Продукти доповнюють один одного і надають напою насичений кисло-солодкий смак. Він стане заміною натуральної магазинних соків і лимонадам. Для зимових заготовок використовуйте 5 перевірених рецептів на трилітрову банку.
Компот із слив і яблук на зиму на 3-х літрову банку
Яскравий і ароматний компот з яблук і слив зручно заготовлювати в трилітрових скляних банках. Так ви отримаєте багато смачного напою, якого вистачить для всієї родини або великої компанії.
Інгредієнти на
3 л.
- Зливу 450 гр.
- Яблука 250 гр.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Вода 2.5 л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот із слив і яблук на зиму на 3-х літрову банку? Промиваємо яблука і сливи під проточною водою. Ненадовго залишаємо продукти і даємо їм обсохнути.
- Далі плоди розрізаємо на половинки або четвертинки. Видаляємо кісточки.
- У промиту трилітрову банку кладемо обидва продукту, заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин.
- Через час зливаємо рідину в каструлю і кип’ятити її. Щоб вміст не пішло разом з водою, використовуємо спеціальну кришку з отворами.
- Додаємо сюди цукор і продовжуємо варити до його повного розчинення. Періодично помішуємо.
- Вливаємо гарячий сироп в банку з продуктами. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо повністю охолонути. Яскравий компот з яблук і слив в трилітровій банці готовий. Надсилайте на зберігання! У прохолодному приміщенні напій можна тримати близько року.
Яблучно-сливовий компот на зиму без стерилізації
Сливи і яблука чудово поєднуються один з одним в домашніх заготовках. З них можна приготувати насичений компот з кисло-солодким смаком. Яскраве частування стане відмінною альтернативою магазинних напоїв.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Зливу – 350 гр.
- Яблуко – 6 шт.
- Цукор – 1,5 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Сливи вимочуємо в холодній воді і добре промиваємо. Також чинимо і з яблуками.
2. В промиту з содою банку викладаємо підготовлені сливи. Заливаємо їх окропом на 15 хвилин.
3. Зливаємо воду в каструлю і занурюємо в неї яблука, попередньо нарізані половинками.
4. Сюди ж додаємо півтори склянки цукру і кип’ятити близько 5 хвилин. Сухий продукт повинен за цей час повністю розчинитися.
5. Яблука акуратно перекладаємо в банку і заливаємо гарячим сиропом. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо їй охолонути.
6. Ароматний домашній компот з яблук і слив готовий! Щоб заготовка зберігалася довго і не втратила своїх властивостей, тримайте її в прохолодному приміщенні.
Смачний компот із слив, яблук і груш на зиму
Ароматний і в міру солодкий компот можна приготувати з яблук, слив і груш. Яскраве поєднання продуктів зробить домашній напій насиченим і оригінальним. Рецепт підходить для тривалого зимового зберігання. Потіште себе натуральним частуванням без консервантів.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Слива – 300 гр.
- Яблуко – 2 шт.
- Груша – 2 шт.
- Цукор – 0,5 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Промиваємо сливи, яблука і груші під водою. Продукти для компоту на зиму повинні бути без будь-яких забруднень.
2. Поділяємо сливу на половинки, яблука – на четвертинки. Кісточки акуратно витягаємо.
3. Інгредієнти викладаємо в каструлю з водою. Доводимо вміст до кипіння.
4. Далі додаємо необхідну кількість цукру. Варимо заготівлю 15-20 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуючи.
5. Готовий компот відразу ж перелити в підготовлену трилітрову банку. Закриваємо кришкою і даємо охолонути, після забирає на зберігання в прохолодне місце.
Як заготовити компот із слив, яблук і винограду на зиму?
Яскравий за кольором і смаком домашній компот виходить з яблук, слив і винограду. Напій з приємною кислинкою, відмінно втамовує спрагу і стане заміною натуральної магазинними продуктами.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Зливу – 100 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Виноград – 200 гр.
- М’ята – 1 гілка.
- Цукор – 0,5 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Основні інгредієнти промиваємо під холодною водою. З яблук вирізаємо серцевину, виноград перебираємо від гілок.
2. У каструлі або сотейнику кип’ятимо воду з цукром і шматочками яблук.
3. Після кипіння, додаємо сюди промитий виноград і сливи. Продовжуємо варити вміст на повільному вогні близько 15 хвилин. Регулярно помішуємо, щоб не допустити пригорання.
4. Кладемо в загальну масу гілочку м’яти. Вона потрібна тільки для аромату, тому її додавання не обов’язково. Вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Наполягаємо 10-15 хвилин.
5. Готовий компот з яблук, слив і винограду перелити в підготовлену трилітрову банку. Можна ставити на зберігання.
Сливово-яблучний компот з лимонною кислотою на зиму
Компот із слив і яблук можна приготувати з додаванням лимонної кислоти. Інгредієнт додасть напою особливий смак, а також добре вплине на тривале зберігання в банках.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Зливу – 150 гр.
- Яблуко – 2 шт.
- Цукор – 300 гр.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Добре промиваємо продукти під проточенной водою і даємо їм обсохнути.
2. Для сиропу кип’ятимо воду з цукром до його повного розчинення. В кінці варіння додаємо лимонну кислоту. Розмішуємо і знімаємо з плити.
3. Яблука і сливи поділяємо на половинки або четвертинки, акуратно видаляючи кісточки.
4. Вимиваємо скляну банку з содою. Наповнюємо її яблуками і сливами, заливаємо гарячим сиропом. Закриваємо заготівлю, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Можна накрити рушником.
5. Далі готовий компот відправляємо на зберігання у відповідне місце. Пробуйте напій у будь-який час року!