Компот із слив і яблук на зиму – 5 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Яскрава ідея для приготування домашнього компоту з яблук і слив. Продукти доповнюють один одного і надають напою насичений кисло-солодкий смак. Він стане заміною натуральної магазинних соків і лимонадам. Для зимових заготовок використовуйте 5 перевірених рецептів на трилітрову банку.

Компот із слив і яблук на зиму на 3-х літрову банку

Яскравий і ароматний компот з яблук і слив зручно заготовлювати в трилітрових скляних банках. Так ви отримаєте багато смачного напою, якого вистачить для всієї родини або великої компанії.

Інгредієнти на
3 л.

  • Зливу 450 гр.
  • Яблука 250 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот із слив і яблук на зиму на 3-х літрову банку? Промиваємо яблука і сливи під проточною водою. Ненадовго залишаємо продукти і даємо їм обсохнути.
  2. Далі плоди розрізаємо на половинки або четвертинки. Видаляємо кісточки.
  3. У промиту трилітрову банку кладемо обидва продукту, заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин.
  4. Через час зливаємо рідину в каструлю і кип’ятити її. Щоб вміст не пішло разом з водою, використовуємо спеціальну кришку з отворами.
  5. Додаємо сюди цукор і продовжуємо варити до його повного розчинення. Періодично помішуємо.
  6. Вливаємо гарячий сироп в банку з продуктами. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо повністю охолонути. Яскравий компот з яблук і слив в трилітровій банці готовий. Надсилайте на зберігання! У прохолодному приміщенні напій можна тримати близько року.

Яблучно-сливовий компот на зиму без стерилізації

Сливи і яблука чудово поєднуються один з одним в домашніх заготовках. З них можна приготувати насичений компот з кисло-солодким смаком. Яскраве частування стане відмінною альтернативою магазинних напоїв.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Зливу – 350 гр.
  • Яблуко – 6 шт.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Сливи вимочуємо в холодній воді і добре промиваємо. Також чинимо і з яблуками.

2. В промиту з содою банку викладаємо підготовлені сливи. Заливаємо їх окропом на 15 хвилин.

3. Зливаємо воду в каструлю і занурюємо в неї яблука, попередньо нарізані половинками.

4. Сюди ж додаємо півтори склянки цукру і кип’ятити близько 5 хвилин. Сухий продукт повинен за цей час повністю розчинитися.

5. Яблука акуратно перекладаємо в банку і заливаємо гарячим сиропом. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо їй охолонути.

6. Ароматний домашній компот з яблук і слив готовий! Щоб заготовка зберігалася довго і не втратила своїх властивостей, тримайте її в прохолодному приміщенні.

Смачний компот із слив, яблук і груш на зиму

Ароматний і в міру солодкий компот можна приготувати з яблук, слив і груш. Яскраве поєднання продуктів зробить домашній напій насиченим і оригінальним. Рецепт підходить для тривалого зимового зберігання. Потіште себе натуральним частуванням без консервантів.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Слива – 300 гр.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Груша – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Промиваємо сливи, яблука і груші під водою. Продукти для компоту на зиму повинні бути без будь-яких забруднень.

2. Поділяємо сливу на половинки, яблука – на четвертинки. Кісточки акуратно витягаємо.

3. Інгредієнти викладаємо в каструлю з водою. Доводимо вміст до кипіння.

4. Далі додаємо необхідну кількість цукру. Варимо заготівлю 15-20 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуючи.

5. Готовий компот відразу ж перелити в підготовлену трилітрову банку. Закриваємо кришкою і даємо охолонути, після забирає на зберігання в прохолодне місце.

Як заготовити компот із слив, яблук і винограду на зиму?

Яскравий за кольором і смаком домашній компот виходить з яблук, слив і винограду. Напій з приємною кислинкою, відмінно втамовує спрагу і стане заміною натуральної магазинними продуктами.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Зливу – 100 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Виноград – 200 гр.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Основні інгредієнти промиваємо під холодною водою. З яблук вирізаємо серцевину, виноград перебираємо від гілок.

2. У каструлі або сотейнику кип’ятимо воду з цукром і шматочками яблук.

3. Після кипіння, додаємо сюди промитий виноград і сливи. Продовжуємо варити вміст на повільному вогні близько 15 хвилин. Регулярно помішуємо, щоб не допустити пригорання.

4. Кладемо в загальну масу гілочку м’яти. Вона потрібна тільки для аромату, тому її додавання не обов’язково. Вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Наполягаємо 10-15 хвилин.

5. Готовий компот з яблук, слив і винограду перелити в підготовлену трилітрову банку. Можна ставити на зберігання.

Сливово-яблучний компот з лимонною кислотою на зиму

Компот із слив і яблук можна приготувати з додаванням лимонної кислоти. Інгредієнт додасть напою особливий смак, а також добре вплине на тривале зберігання в банках.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Зливу – 150 гр.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Цукор – 300 гр.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Добре промиваємо продукти під проточенной водою і даємо їм обсохнути.

2. Для сиропу кип’ятимо воду з цукром до його повного розчинення. В кінці варіння додаємо лимонну кислоту. Розмішуємо і знімаємо з плити.

3. Яблука і сливи поділяємо на половинки або четвертинки, акуратно видаляючи кісточки.

4. Вимиваємо скляну банку з содою. Наповнюємо її яблуками і сливами, заливаємо гарячим сиропом. Закриваємо заготівлю, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Можна накрити рушником.

5. Далі готовий компот відправляємо на зберігання у відповідне місце. Пробуйте напій у будь-який час року!