Смачний чорничний компот з яблуками для тривалого зберігання
Ароматний і приємний на смак компот можна приготувати з яблук і чорниці. Оцініть домашній рецепт, який підходить для тривалого зберігання. Яскравий напій обов’язково прикрасить ваш сімейний стіл.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1,5 склянки
- Яблуко – 2 шт.
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Скляну банку спершу промиваємо, а після стерилізуємо будь-яким зручним способом. Також чинимо і з кришкою.
2. Промиті яблука очищаємо від кісточки. Шкірку знімати не обов’язково. Ділимо фрукт на часточки середнього розміру.
3. Перебиваємо чорницю і вимочуємо її у воді, щоб прибрати дрібні гілки, смітинки.
4. Далі підготовлені продукти опускаємо на дно банки. Заливаємо їх заздалегідь відвареною сиропом з води і цукру.
5. Закриваємо заготівлю кришкою і ставимо її остуджуватися в теплому місці. Після забирає на довге зберігання у вже більш прохолодне місце.