Компот з чорниць на зиму – 7 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Смачний чорничний компот з яблуками для тривалого зберігання

Ароматний і приємний на смак компот можна приготувати з яблук і чорниці. Оцініть домашній рецепт, який підходить для тривалого зберігання. Яскравий напій обов’язково прикрасить ваш сімейний стіл.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1,5 склянки
  • Яблуко – 2 шт.
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Скляну банку спершу промиваємо, а після стерилізуємо будь-яким зручним способом. Також чинимо і з кришкою.

2. Промиті яблука очищаємо від кісточки. Шкірку знімати не обов’язково. Ділимо фрукт на часточки середнього розміру.

3. Перебиваємо чорницю і вимочуємо її у воді, щоб прибрати дрібні гілки, смітинки.

4. Далі підготовлені продукти опускаємо на дно банки. Заливаємо їх заздалегідь відвареною сиропом з води і цукру.

5. Закриваємо заготівлю кришкою і ставимо її остуджуватися в теплому місці. Після забирає на довге зберігання у вже більш прохолодне місце.