Компот з груш і яблук на 3-х літрову банку
Компот з груш і яблук – дуже поширений і улюблений багатьма напій. Компот, приготований на зиму з груш і яблук, виходить дуже насиченим смаком, ароматним і в міру солодким. Яблука чудово доповнюють грушевий компот. Такий компот відмінно зберігається тривалий час.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Груша – 4 шт.
- Яблуко – 3 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Груші і яблука промиваємо під проточною водою, вирізаємо серцевину з насінням, самі плоди нарізаємо довільним чином. Кладемо нарізані фрукти у простерилизованную трилітрову банку.
Крок 2. У каструлю набираємо воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. В банку з фруктами вливаємо киплячу воду, залишаємо прогріватися на 20 хвилин.
Крок 3. Після цього воду з банки необхідно злити в каструлю, до неї додати цукор і поставити на вогонь. Сироп після закипання слід проварити ще протягом 3-4 хвилин.
Крок 4. Киплячим сиропом наповнюємо ємність з фруктами до самого верху. Закатуємо компот прокип’яченої кришкою. Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді, обгорнувши її теплою ковдрою.
Крок 5. Компот з груш і яблук готовий! Насолоджуйтесь чудовим смаком і чудовим ароматом напою, приготованого в домашніх умовах.
Приємного апетиту!