Малиновий компот з апельсином на зиму
Приготувати компот можна з тих ягід, які є в городі. Це може бути суміш з малини, аґрусу чи смородини. Також ми звикли до традиційних компотів з вишні і полуниці. А що якщо надати напою тропічну нотку і додати в нього апельсин?
Час готування -1 ч.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Малина – 150 гр.
- Апельсин – ¼ шт.
- Цукор – 150 гр.
Процес приготування:
1. Для початку ягоди необхідно перебрати, так як іноді трапляються гнилі або червиві. У глибоку ємність наливаємо воду і поміщаємо в неї малину. Промиваємо ягоди і обережно зливаємо воду в раковину. Перекладаємо ягоди в суху миску.
2. Очищаємо банку для майбутнього компоту за допомогою соди. Попередньо перевіряємо ємність на наявність тріщин та інших пошкоджень. Чисту тару стерилізуємо. Викладаємо в банку малину.
3. Промиваємо апельсин і обтираем його кухонним рушником. Нам необхідна тільки чверть плода. Відділяємо її від цілого апельсина і подрібнюємо на більш дрібні шматочки.
4. Висипаємо шматочки апельсина в банку. Наливаємо воду в чайник або каструлю. Доводимо до кипіння будь-яким з цих способів і заливаємо рідиною вміст банки. Накриваємо банку кришкою і даємо настоятися.
5. Настоявшуюся рідину зливаємо в каструлю так, щоб малина і шматочки апельсина залишилися в банку. Ставимо каструлю з настоєм на плиту і вмикаємо техніку. Всипаємо в каструлю цукор. Варимо сироп, помішуючи цукор. Коли він розчиниться, вимикаємо плиту і заливаємо сироп в банку. Закатуємо банку і перевертаємо її кришкою вниз. Закутуємо ковдрою і залишаємо напій для насичення і охолодження.
Приємного апетиту!