Компот з персиків на зиму – дуже смачна і проста домашня заготовка. Такий натуральний напій можна пити просто так або подавати на святковий стіл. Пропонуємо вам спробувати 10 смачних рецептів персикового компоту, які можна заготовити на зиму.
Компот з персиків на зиму на 3 літрову банку
Персики завдяки своїй м’ясистості і солодощі відмінно підходять для варіння компоту. Як зварити і закатати компот в трилітрову банку на зиму, ми розповімо в цьому рецепті.
Інгредієнти на
12 порц.
- Персик 6 шт.
- Цукор-пісок 2 склянки
Процес приготування:
- Як заготовити компот з персиків на зиму на 3 літрову банку? Плоди промийте і просушіть.
- Трилітрові банки помийте і стерилізуйте. Розкладіть персики по банкам, всипте цукор.
- Закип’ятіть воду і наповніть їй банки майже до верху.
- Наступним етапом необхідно простерилізувати банки з компотом. Поставте банки в ємність з киплячою водою. На дно ємності покладіть рушник, щоб банки не лопнули. У процесі стерилізації долийте окропу в банки до самого верху.
- Стерилізуйте банки 10-15 хвилин, потім відразу загорніть кришками. Якщо цукор у банках не розчинився повністю, то загортання необхідно потрясти.
- Остудіть закачування під ковдрою в перевернутому стані, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Компот з персиків без стерилізації на 1 літрову банку
насправді заготівля домашніх компотів – це одне з найпростіших способів зберегти корисні властивості фруктів на зиму. Щоб персиковий компот добре зберігався протягом декількох місяців, його навіть не обов’язково стерилізувати.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Персики – 3-4 шт.
- Вода – 1 л
- Цукор – 150 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 2 шт.
- Кориця – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Персики промийте, просушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
2. Літрові банки для компоту помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Покладіть в банки гвоздику і часточки персиків.
3. Наповніть банки окропом, прикрийте кришкою і залиште на 5-7 хвилин.
4. Злийте воду з банок в каструлю, додайте цукор, лимонну кислоту і корицю, закип’ятити сироп і знову наповніть ним банки. Витримайте окріп в банках ще 5 хвилин і знову злийте воду.
5. Після третього кип’ятіння загорніть банки кришками, переверніть їх догори дном, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження. Смачний компот готовий, зберігайте його в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити компот з персиків з кісточками на зиму?
Багато хто любить не тільки смачні компоти, але і фрукти з нього. Щоб персики краще зберігали свою форму, закочувати їх краще разом з кісточками.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Персики – 1 кг
- Вода – 2-2,3 л
- Цукор – 1 склянка
- Кислота лимонна – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Персики промийте і просушіть. Для такого компоту плоди слід відбирати щільні без ознак подпорченности.
2. Банки помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Наповніть банки фруктами наполовину.
3. Воду закип’ятити, влити в банки і залиште на 15-20 хвилин.
4. Після цього воду з банок вилийте в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту. Поставте каструлю на сильний вогонь, доведіть до кипени і проваріть 3-5 хвилин.
5. Влийте гарячий сироп у банки, загорніть їх. Остудіть загортання в перевернутому вигляді, потім перемістіть його в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт персикового компоту без кісточок
Смачний персиковий компот хоч і має насичений солодкий смак, але дуже добре втамовує спрагу. Добре, коли в будь-який час можна дістати з льоху банку цього чудового напою і поставити його на стіл.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4-5.
Інгредієнти:
- Персики – 3 шт.
- Вода – 600 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Персики промийте, просушіть і наріжте часточками.
2. Банки для компоту ретельно помийте і стерилізуйте. Розкладіть По банках персики.
3. Воду закип’ятити, розлийте по банках і залиште на 10 хвилин.
4. Після цього злийте воду назад в каструлю, доведіть до кипіння і знову влийте в банки, залиште на 10 хвилин.
5. Злийте воду в каструлю, додайте цукор і лимонний сік, проваріть сироп пару хвилин після кипіння.
6. Влийте киплячий сироп у банки і загорніть їх, переверніть закачування догори дном і повністю остудіть в такому положенні. Зберігайте персиковий компот в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як приготувати компот з персиків і яблук на зиму?
Для приготування компотів на зиму можна комбінувати різні ягоди і фрукти. Пропонуємо вам спробувати дуже смачний напій з яблук і персиків. Яблука краще взяти кисло-солодких сортів, щоб трохи розбавити солодкість персиків.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10-12.
Інгредієнти:
- Яблука – 2-3 шт.
- Персики – 2-3 шт.
- Цукор – 1,5-2 склянки
Процес приготування:
1. Персики помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте часточками.
2. Яблука помийте, просушіть, видаліть серцевину з насінням і наріжте часточками.
3. У чисті стерилізовані банки викладіть фрукти, щоб вони заповнили 1/3 об’єму.
4. У каструлі закип’ятити воду, влийте її в банки і залиште на 10-15 хвилин.
5. Злийте воду з банок в каструлю, додайте цукор і доведіть до кипіння.
6. Гарячим сиропом знову залийте банки і відразу загорніть кришками. Банки з компотом остудіть в перевернутому положенні. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування компоту з персиків та слив на зиму
Кислі сливи добре доповнюють солодкі персики не тільки варення, але і в компотах. Цей напій взимку вашу спрагу вгамує, наповнить вітамінами і добре підбадьорить.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Слива – 1 кг
- Персики – 1 кг
- Вода – 3 л
- Цукор – 800 гр.
- Кислота лимонна – 8 гр.
Процес приготування:
1. Персики промийте, просушіть, видаліть кісточки і наріжте часточками.
2. Сливу помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
3. Банки для компоту помийте і стерилізуйте. У банки викладіть часточки персиків і половинки слив.
4. Воду закип’ятити в каструлі, влийте її в банки, залиште на 25 хвилин.
5. Злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор, закип’ятити і варіть 2-3 хвилини. В кінці додайте лимонну кислоту, перемішайте і влийте сироп у банки. Відразу загорніть банки кришками. Банки переверніть догори дном, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження. Корисний та смачний компот готовий.
Приємного апетиту!
Компот з персиків на зиму з лимонною кислотою в банках
Щоб взимку не сумувати за солодощі стиглих фруктів, господині роблять різні смачні заготовки: джеми, желе, варення, компоти або сушені фрукти. Самий простий і швидкий спосіб зберегти корисні властивості персиків – зварити з них компот.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Персики – 1,5 кг
- Цукор – 200 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Персики промийте, просушіть і викладіть їх в стерилізовану банку.
2. У каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банку, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
3. У каструлю всипте цукор і зльоті воду з банки.
4. Доведіть сироп до кипіння, додайте лимонну кислоту перемішайте і знову влийте його в банку.
5. Банку загорніть кришкою, остудіть в перевернутому стані. Компот з персиків готовий, зберігайте його в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Дуже смачний компот з персиків на зиму з апельсинами
Відмовтеся від покупних напоїв і освойте нехитру технологію закачування домашніх компотів. Смачний і багатий вітамінами напій вийде із стиглих персиків і апельсинів.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Персики – 2-3 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 700 мл
Процес приготування:
1. Фрукти промийте і просушіть. Персики наріжте часточками, видаліть кісточки.
2. Апельсини очистіть від шкірки, розділіть на часточки і зніміть з них прозору плівочку.
3. Персики і апельсини викладіть в каструлю, засипте їх цукровим піском.
4. У каструлю налийте воду, доведіть компот до кипіння і варіть 15 хвилин.
5. Гарячий компот розлийте по банках, загорніть їх кришками. Остудіть загортання при кімнатній температурі і зберігайте їх у темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити смачний компот з персиків з лимоном в банках?
Всі знають про цілющі властивості лимона, але через його надмірну кислоти рідко вживають в їжу. Ми пропонуємо прекрасний варіант заготовки на зиму з персиків і лимона, який можна пити взимку для підтримки імунітету.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Персик – 3 кг
- Цукор – 700 гр.
- Вода – 4 л
- Лимон – 4 шт.
Процес приготування:
1. Фрукти ретельно вимийте і просушіть.
2. З персиків видаліть кісточки і наріжте їх скибочками. Викладіть часточки персиків в банки.
3. Залийте фрукти тільки закипілою водою, залиште на 10-15 хвилин.
4. У каструлю всипте цукор, видавіть сік половини лимона, також злийте в неї воду з банок.
5. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і влийте сироп у банки. Загорніть компот кришками. Остудіть загортання при кімнатній температурі і вітамінний компот на зиму готовий.
Приємного апетиту!
Ароматний персиковий компот з м’ятою на зиму
Чудовий напій, який поєднує в собі солодкість соковитих персиків і свіжість м’ятних пелюсток. Такий напій хочеться пити тільки по особливих випадках.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Персики – 1 кг
- М’ята – 4-5 гілок.
- Цукор – 0,5 кг
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
1. Персики промийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками.
2. М’яту помийте, обірвіть з гілок листя і додайте їх до персикам.
3. Також всипте цукор.
4. Влийте в ємність воду і поставте на вогонь. Доведіть компот до кипіння і варіть, поки цукор повністю не розчиниться.
5. Розкладіть фрукти по стерилізованим банкам, залийте гарячим узваром і загорніть кришками. Остудіть компот при кімнатній температурі, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!