Компот з персиків на зиму – 10 простих рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Компот з персиків на зиму – дуже смачна і проста домашня заготовка. Такий натуральний напій можна пити просто так або подавати на святковий стіл. Пропонуємо вам спробувати 10 смачних рецептів персикового компоту, які можна заготовити на зиму.

Компот з персиків на зиму на 3 літрову банку

Персики завдяки своїй м’ясистості і солодощі відмінно підходять для варіння компоту. Як зварити і закатати компот в трилітрову банку на зиму, ми розповімо в цьому рецепті.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Персик 6 шт.
  • Цукор-пісок 2 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з персиків на зиму на 3 літрову банку? Плоди промийте і просушіть.
  2. Трилітрові банки помийте і стерилізуйте. Розкладіть персики по банкам, всипте цукор.
  3. Закип’ятіть воду і наповніть їй банки майже до верху.
  4. Наступним етапом необхідно простерилізувати банки з компотом. Поставте банки в ємність з киплячою водою. На дно ємності покладіть рушник, щоб банки не лопнули. У процесі стерилізації долийте окропу в банки до самого верху.
  5. Стерилізуйте банки 10-15 хвилин, потім відразу загорніть кришками. Якщо цукор у банках не розчинився повністю, то загортання необхідно потрясти.
  6. Остудіть закачування під ковдрою в перевернутому стані, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Компот з персиків без стерилізації на 1 літрову банку

насправді заготівля домашніх компотів – це одне з найпростіших способів зберегти корисні властивості фруктів на зиму. Щоб персиковий компот добре зберігався протягом декількох місяців, його навіть не обов’язково стерилізувати.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Персики – 3-4 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 150 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Кориця – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Персики промийте, просушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

2. Літрові банки для компоту помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Покладіть в банки гвоздику і часточки персиків.

3. Наповніть банки окропом, прикрийте кришкою і залиште на 5-7 хвилин.

4. Злийте воду з банок в каструлю, додайте цукор, лимонну кислоту і корицю, закип’ятити сироп і знову наповніть ним банки. Витримайте окріп в банках ще 5 хвилин і знову злийте воду.

5. Після третього кип’ятіння загорніть банки кришками, переверніть їх догори дном, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження. Смачний компот готовий, зберігайте його в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити компот з персиків з кісточками на зиму?

Багато хто любить не тільки смачні компоти, але і фрукти з нього. Щоб персики краще зберігали свою форму, закочувати їх краще разом з кісточками.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Персики – 1 кг
  • Вода – 2-2,3 л
  • Цукор – 1 склянка
  • Кислота лимонна – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Персики промийте і просушіть. Для такого компоту плоди слід відбирати щільні без ознак подпорченности.

2. Банки помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Наповніть банки фруктами наполовину.

3. Воду закип’ятити, влити в банки і залиште на 15-20 хвилин.

4. Після цього воду з банок вилийте в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту. Поставте каструлю на сильний вогонь, доведіть до кипени і проваріть 3-5 хвилин.

5. Влийте гарячий сироп у банки, загорніть їх. Остудіть загортання в перевернутому вигляді, потім перемістіть його в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт персикового компоту без кісточок

Смачний персиковий компот хоч і має насичений солодкий смак, але дуже добре втамовує спрагу. Добре, коли в будь-який час можна дістати з льоху банку цього чудового напою і поставити його на стіл.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4-5.

Інгредієнти:

  • Персики – 3 шт.
  • Вода – 600 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Персики промийте, просушіть і наріжте часточками.

2. Банки для компоту ретельно помийте і стерилізуйте. Розкладіть По банках персики.

3. Воду закип’ятити, розлийте по банках і залиште на 10 хвилин.

4. Після цього злийте воду назад в каструлю, доведіть до кипіння і знову влийте в банки, залиште на 10 хвилин.

5. Злийте воду в каструлю, додайте цукор і лимонний сік, проваріть сироп пару хвилин після кипіння.

6. Влийте киплячий сироп у банки і загорніть їх, переверніть закачування догори дном і повністю остудіть в такому положенні. Зберігайте персиковий компот в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як приготувати компот з персиків і яблук на зиму?

Для приготування компотів на зиму можна комбінувати різні ягоди і фрукти. Пропонуємо вам спробувати дуже смачний напій з яблук і персиків. Яблука краще взяти кисло-солодких сортів, щоб трохи розбавити солодкість персиків.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10-12.

Інгредієнти:

  • Яблука – 2-3 шт.
  • Персики – 2-3 шт.
  • Цукор – 1,5-2 склянки

Процес приготування:

1. Персики помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте часточками.

2. Яблука помийте, просушіть, видаліть серцевину з насінням і наріжте часточками.

3. У чисті стерилізовані банки викладіть фрукти, щоб вони заповнили 1/3 об’єму.

4. У каструлі закип’ятити воду, влийте її в банки і залиште на 10-15 хвилин.

5. Злийте воду з банок в каструлю, додайте цукор і доведіть до кипіння.

6. Гарячим сиропом знову залийте банки і відразу загорніть кришками. Банки з компотом остудіть в перевернутому положенні. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування компоту з персиків та слив на зиму

Кислі сливи добре доповнюють солодкі персики не тільки варення, але і в компотах. Цей напій взимку вашу спрагу вгамує, наповнить вітамінами і добре підбадьорить.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Слива – 1 кг
  • Персики – 1 кг
  • Вода – 3 л
  • Цукор – 800 гр.
  • Кислота лимонна – 8 гр.

Процес приготування:

1. Персики промийте, просушіть, видаліть кісточки і наріжте часточками.

2. Сливу помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

3. Банки для компоту помийте і стерилізуйте. У банки викладіть часточки персиків і половинки слив.

4. Воду закип’ятити в каструлі, влийте її в банки, залиште на 25 хвилин.

5. Злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор, закип’ятити і варіть 2-3 хвилини. В кінці додайте лимонну кислоту, перемішайте і влийте сироп у банки. Відразу загорніть банки кришками. Банки переверніть догори дном, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження. Корисний та смачний компот готовий.

Приємного апетиту!

Компот з персиків на зиму з лимонною кислотою в банках

Щоб взимку не сумувати за солодощі стиглих фруктів, господині роблять різні смачні заготовки: джеми, желе, варення, компоти або сушені фрукти. Самий простий і швидкий спосіб зберегти корисні властивості персиків – зварити з них компот.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Персики – 1,5 кг
  • Цукор – 200 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Персики промийте, просушіть і викладіть їх в стерилізовану банку.

2. У каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банку, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.

3. У каструлю всипте цукор і зльоті воду з банки.

4. Доведіть сироп до кипіння, додайте лимонну кислоту перемішайте і знову влийте його в банку.

5. Банку загорніть кришкою, остудіть в перевернутому стані. Компот з персиків готовий, зберігайте його в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Дуже смачний компот з персиків на зиму з апельсинами

Відмовтеся від покупних напоїв і освойте нехитру технологію закачування домашніх компотів. Смачний і багатий вітамінами напій вийде із стиглих персиків і апельсинів.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Персики – 2-3 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

1. Фрукти промийте і просушіть. Персики наріжте часточками, видаліть кісточки.

2. Апельсини очистіть від шкірки, розділіть на часточки і зніміть з них прозору плівочку.

3. Персики і апельсини викладіть в каструлю, засипте їх цукровим піском.

4. У каструлю налийте воду, доведіть компот до кипіння і варіть 15 хвилин.

5. Гарячий компот розлийте по банках, загорніть їх кришками. Остудіть загортання при кімнатній температурі і зберігайте їх у темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити смачний компот з персиків з лимоном в банках?

Всі знають про цілющі властивості лимона, але через його надмірну кислоти рідко вживають в їжу. Ми пропонуємо прекрасний варіант заготовки на зиму з персиків і лимона, який можна пити взимку для підтримки імунітету.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Персик – 3 кг
  • Цукор – 700 гр.
  • Вода – 4 л
  • Лимон – 4 шт.

Процес приготування:

1. Фрукти ретельно вимийте і просушіть.

2. З персиків видаліть кісточки і наріжте їх скибочками. Викладіть часточки персиків в банки.

3. Залийте фрукти тільки закипілою водою, залиште на 10-15 хвилин.

4. У каструлю всипте цукор, видавіть сік половини лимона, також злийте в неї воду з банок.

5. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і влийте сироп у банки. Загорніть компот кришками. Остудіть загортання при кімнатній температурі і вітамінний компот на зиму готовий.

Приємного апетиту!

Ароматний персиковий компот з м’ятою на зиму

Чудовий напій, який поєднує в собі солодкість соковитих персиків і свіжість м’ятних пелюсток. Такий напій хочеться пити тільки по особливих випадках.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Персики – 1 кг
  • М’ята – 4-5 гілок.
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 600 мл

Процес приготування:

1. Персики промийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками.

2. М’яту помийте, обірвіть з гілок листя і додайте їх до персикам.

3. Також всипте цукор.

4. Влийте в ємність воду і поставте на вогонь. Доведіть компот до кипіння і варіть, поки цукор повністю не розчиниться.

5. Розкладіть фрукти по стерилізованим банкам, залийте гарячим узваром і загорніть кришками. Остудіть компот при кімнатній температурі, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!