Дуже смачний компот з яблук і груш в домашніх умовах
Солодкі груші з солодкими яблуками вберуть в себе цукровий сироп і стануть карамельними. Фрукти злегка розм’якнуть і набувають приємну текстуру. Діти від таких заготовок будуть просто в захваті.
Час готування: 50-60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Ранетки -500 гр.
- Груші – 500 гр.
- Вода – 2,5-3 л
- Цукор-пісок – 350-400 гр.
Процес приготування:
1. Для початку займемося підготовкою фруктів. Яблука дуже ретельно промиваємо, обрізаємо хвостики і за бажанням подрібнюємо часточками. У цьому варіанті ми будемо використовувати їх цілком.
2. Промиті груші обов’язково ріжемо на кілька частин, щоб вони без проблем проходили в банку.
3. Ставимо на вогонь воду і доводимо її до кипіння. А паралельно з цим наповнюємо банку фруктами, займаючи приблизно 1/3 частину. Потім заливаємо яблука з грушами окропом і залишаємо прогріватися хвилин 10-15.
4. Потім зливаємо з банок воду і розчиняємо у ній цукровий пісок. Доводимо сироп до кипіння і вимикаємо.
. Знову заливаємо фрукти готовим киплячим сиропом і на цей раз закочує банки кришками. Повільно остуджуємо компот, загорнувши його в ковдру, і потім відправляємо в комору на зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!