Компот з ранеток на зиму – 8 простих рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Дуже смачний компот з яблук і груш в домашніх умовах

Солодкі груші з солодкими яблуками вберуть в себе цукровий сироп і стануть карамельними. Фрукти злегка розм’якнуть і набувають приємну текстуру. Діти від таких заготовок будуть просто в захваті.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Ранетки -500 гр.
  • Груші – 500 гр.
  • Вода – 2,5-3 л
  • Цукор-пісок – 350-400 гр.

Процес приготування:

1. Для початку займемося підготовкою фруктів. Яблука дуже ретельно промиваємо, обрізаємо хвостики і за бажанням подрібнюємо часточками. У цьому варіанті ми будемо використовувати їх цілком.

2. Промиті груші обов’язково ріжемо на кілька частин, щоб вони без проблем проходили в банку.

3. Ставимо на вогонь воду і доводимо її до кипіння. А паралельно з цим наповнюємо банку фруктами, займаючи приблизно 1/3 частину. Потім заливаємо яблука з грушами окропом і залишаємо прогріватися хвилин 10-15.

4. Потім зливаємо з банок воду і розчиняємо у ній цукровий пісок. Доводимо сироп до кипіння і вимикаємо.

. Знову заливаємо фрукти готовим киплячим сиропом і на цей раз закочує банки кришками. Повільно остуджуємо компот, загорнувши його в ковдру, і потім відправляємо в комору на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!