Компот з винограду Ізабелла на зиму – 5 простих рецептів в 3-х літровій банці з покроковими фото

Смачний виноградний компот з гілочками на зиму

Щоб домашній компот з винограду порадував не тільки смаком, але і цікавим зовнішнім виглядом, заготовте його на зиму з гілочками. Напій стане справжньою прикрасою вашого столу. Спробуйте простий кулінарний рецепт!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Виноград Ізабелла – 500 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 щіпка.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування компоту на зиму.

2. Відкидаємо виноград з гілками на друшляк або сито. Промиваємо під проточною водою.

3. Для сиропу кип’ятимо три літри води і всипаємо потрібну кількість цукру.

4. Коли сухий продукт повністю розчиниться, опускаємо в рідину виноградні гілки. Варимо 5-7 хвилин.

5. Далі виймаємо виноград, а у воду додаємо лимонну кислоту, гвоздику і ванільний цукор для аромату. Знову доводимо до кипіння.

6. У ароматний сироп знову занурюємо ягоди на гілці. Готуємо ще 10 хвилин на слабкому вогні.

7. Гарячий виноградний компот переливаємо в трилітрову банку. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на зберігання в прохолодне приміщення.