Смачний виноградний компот з гілочками на зиму
Щоб домашній компот з винограду порадував не тільки смаком, але і цікавим зовнішнім виглядом, заготовте його на зиму з гілочками. Напій стане справжньою прикрасою вашого столу. Спробуйте простий кулінарний рецепт!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Виноград Ізабелла – 500 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Цукор ванільний – 1 щіпка.
- Гвоздика – 3 шт.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування компоту на зиму.
2. Відкидаємо виноград з гілками на друшляк або сито. Промиваємо під проточною водою.
3. Для сиропу кип’ятимо три літри води і всипаємо потрібну кількість цукру.
4. Коли сухий продукт повністю розчиниться, опускаємо в рідину виноградні гілки. Варимо 5-7 хвилин.
5. Далі виймаємо виноград, а у воду додаємо лимонну кислоту, гвоздику і ванільний цукор для аромату. Знову доводимо до кипіння.
6. У ароматний сироп знову занурюємо ягоди на гілці. Готуємо ще 10 хвилин на слабкому вогні.
7. Гарячий виноградний компот переливаємо в трилітрову банку. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на зберігання в прохолодне приміщення.