Компот з винограду на зиму – 10 простих рецептів в 3-х літровій банці з покроковими фото

Компот з винограду Кишмиш на зиму на 3 літрову банку

Для приготування компоту краще брати злегка недозрілий виноград: він зберігає легку кислинку, а ягоди не лопаються під дією окропу і виглядають в напої апетитно.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1 банку.

Склад:

  • Вода – 2 л
  • Цукор – 300 гр.
  • Виноград сорту кишмиш – 0,5 кг

Процес приготування:

Крок 1. Гілочки винограду вимити й обсушити, відокремити ягідки.

Крок 2. Скласти виноград в банку. Її можна заповнити від чверті до половини ємності.

Крок 3. У сотейнику довести воду до киплячого стану, додати цукор і варити на маленькому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться.

Крок 4. Залити отриманим сиропом ягоди і відразу ж щільно закрити.

Крок 5. Зберігається такий компот в холоді, а подається з кубиками льоду і соломинкою у високому бокалі.