Компот з винограду Кишмиш на зиму на 3 літрову банку
Для приготування компоту краще брати злегка недозрілий виноград: він зберігає легку кислинку, а ягоди не лопаються під дією окропу і виглядають в напої апетитно.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 1 банку.
Склад:
- Вода – 2 л
- Цукор – 300 гр.
- Виноград сорту кишмиш – 0,5 кг
Процес приготування:
Крок 1. Гілочки винограду вимити й обсушити, відокремити ягідки.
Крок 2. Скласти виноград в банку. Її можна заповнити від чверті до половини ємності.
Крок 3. У сотейнику довести воду до киплячого стану, додати цукор і варити на маленькому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
Крок 4. Залити отриманим сиропом ягоди і відразу ж щільно закрити.
Крок 5. Зберігається такий компот в холоді, а подається з кубиками льоду і соломинкою у високому бокалі.