Смачний вишневий компот без стерилізації на 3-х літрову банку
Компот з вишні можна готувати на зиму навіть без стерилізації, завдяки чому в ньому зберігаються ще більше різних корисних вітамінів і елементів. А ягоди відмінно збережуть свій зовнішній вигляд і виглядають цілком як свіжі. Насолоджуйтеся процесом приготування, щоб потім насолоджуватися смачним напоєм.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Дуже ретельно перебираємо і вимиваємо всю вишню, разом з тим видаляючи плодоніжки.
2. Банку також не забуваємо промити і висушити.
3. Наповнюємо вишнею 1/3 частину від всього обсягу банки.
4. Буквально відразу ж все заливаємо окропом і зверху накриваємо кришкою, не влаштовуючи її. Залишаємо вишню настоюватися протягом 10 хвилин.
5. По закінченню цього часу переливаємо вишневий морс в емальовану каструлю, додаємо цукровий пісок і добре розмішуємо. Кип’ятимо цукровий сироп на невеликому вогні приблизно п’ять хвилин. Потім повертаємо його до вишням і закатуємо залізною кришкою.
6. Перш ніж відправити компот на зберігання або ж продегустувати, банку потрібно перевернути догори дном і протримати під ковдрою протягом 12 годин.
Бажаємо приємного апетиту!