Компот з вишні на 3 літрову банку на зиму – 8 простих рецептів з фото

Як заготовити вишневий компот з яблук на зиму?

Вибір яблук безпосередньо позначиться на смакових якостях вишневого компоту, якщо повністю не змінить його смак. Орієнтуйтеся на ваші уподобання і сміливо експериментуйте, щоб в зимовий час згадати смак літа.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Вишня – 300 гр.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Вишні з кісточками попередньо добре промиваємо і обриваємо всі хвостики. За бажанням можна видалити кісточки.

2. Яблука вимиваємо і нарізаємо шматочками разом з шкіркою.

3. В одну каструлю викладаємо всю підготовлену вишню з яблуками.

4. Весь вміст заливаємо холодною водою.

5. Каструлю з ягодами і яблуками відправляємо нагріватися на тихому вогні, потім доводимо до кипіння і додаємо цукровий пісок. Після чого продовжуємо варити компот протягом п’яти хвилин до повного розчинення кристалів цукру-піску.

6. Виливаємо готовий компот в стерилізовану банку і накриваємо кришкою. У такому вигляді можемо зберігати компот протягом довгого часу.

Бажаємо приємного апетиту!