Як заготовити вишневий компот з яблук на зиму?
Вибір яблук безпосередньо позначиться на смакових якостях вишневого компоту, якщо повністю не змінить його смак. Орієнтуйтеся на ваші уподобання і сміливо експериментуйте, щоб в зимовий час згадати смак літа.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Вишня – 300 гр.
- Яблуко – 4 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Вишні з кісточками попередньо добре промиваємо і обриваємо всі хвостики. За бажанням можна видалити кісточки.
2. Яблука вимиваємо і нарізаємо шматочками разом з шкіркою.
3. В одну каструлю викладаємо всю підготовлену вишню з яблуками.
4. Весь вміст заливаємо холодною водою.
5. Каструлю з ягодами і яблуками відправляємо нагріватися на тихому вогні, потім доводимо до кипіння і додаємо цукровий пісок. Після чого продовжуємо варити компот протягом п’яти хвилин до повного розчинення кристалів цукру-піску.
6. Виливаємо готовий компот в стерилізовану банку і накриваємо кришкою. У такому вигляді можемо зберігати компот протягом довгого часу.
Бажаємо приємного апетиту!