Простий і смачний компот з вишні і аґрусу на зиму
Одне з найбільш вдалих асорті з доступних і добре поєднуваних між собою ягід. Не сумнівайтеся, що такого вітамінному напою будуть раді не тільки діти, але і дорослі.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 250 гр.
- Аґрус – 200 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Обриваємо плодоніжки у вишні та аґрусу, після чого ягоди замочуємо в холодній воді, щоб відійшов весь пісок з брудом.
2. Відразу ж стерилізуємо трилітрову банку і наповнюємо підготовленими і обсушеними ягодами.
3. Акуратно заливаємо окріп в банку, наповнену ягодами, і прикриваємо стерилізованими кришками, не влаштовуючи їх.
4. Перелити воду з банки в емальовану каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо рідину до кипіння, потім засипаємо цукровий пісок і продовжуємо проварювати ще протягом п’яти хвилин, поступово збавляючи вогонь.
5. Солодкий окріп знову повертаємо в банку до ягід і закатуємо кришкою.
6. Перш ніж відправити компот на зберігання, банку перевертаємо догори дном і накриваємо товстою ковдрою. У такому вигляді залишаємо остигати банку протягом 24 годин.
7. Наш вишневий компот з аґрусом готовий. Можете спробувати хоч на наступний день або ж залишити на зберігання до холодних часів.
Бажаємо приємного апетиту!