Компот з вишні на 3 літрову банку на зиму – 8 простих рецептів з фото

Простий і смачний компот з вишні і аґрусу на зиму

Одне з найбільш вдалих асорті з доступних і добре поєднуваних між собою ягід. Не сумнівайтеся, що такого вітамінному напою будуть раді не тільки діти, але і дорослі.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування:15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Вишня – 250 гр.
  • Аґрус – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Обриваємо плодоніжки у вишні та аґрусу, після чого ягоди замочуємо в холодній воді, щоб відійшов весь пісок з брудом.

2. Відразу ж стерилізуємо трилітрову банку і наповнюємо підготовленими і обсушеними ягодами.

3. Акуратно заливаємо окріп в банку, наповнену ягодами, і прикриваємо стерилізованими кришками, не влаштовуючи їх.

4. Перелити воду з банки в емальовану каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо рідину до кипіння, потім засипаємо цукровий пісок і продовжуємо проварювати ще протягом п’яти хвилин, поступово збавляючи вогонь.

5. Солодкий окріп знову повертаємо в банку до ягід і закатуємо кришкою.

6. Перш ніж відправити компот на зберігання, банку перевертаємо догори дном і накриваємо товстою ковдрою. У такому вигляді залишаємо остигати банку протягом 24 годин.

7. Наш вишневий компот з аґрусом готовий. Можете спробувати хоч на наступний день або ж залишити на зберігання до холодних часів.

Бажаємо приємного апетиту!