Компот з вишні на 3 літрову банку на зиму – 8 простих рецептів з фото

Ароматний компот з вишні з апельсинів для тривалого зберігання

Ніщо так не освіжає як поєднання солодкуватою вишні з цитрусовими. Дуже ароматний, смачний, а головне швидкий у приготуванні компот викличе бажання готувати його знову і знову.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Вишня – 450 гр.
  • Апельсин – ½ шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Переваги даних рецептів в тому, що вам не доведеться приділяти багато часу вишні. Ми тільки видалимо плодоніжки і ретельно промиємо ягоди.

2. Потім швидко підготуємо апельсин. Добре вимиваємо і довільно нарізаємо невеликими шматочками.

3. В простерилізовані банки викладаємо вишню з апельсином. А паралельно з цим приступаємо до варіння цукрового сиропу. У киплячу воду додаємо цукровий пісок і варимо до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться.

4. До верху заливаємо гарячим сиропом наші ягоди і фрукти.

5. І наповнені банки закриваємо підготовленими кришками. Потім перевертаємо догори дном і накриваємо теплим рушником або краще ковдрою. У такому вигляді залишаємо їх остигати протягом 12 годин.

6. Через це час переносимо компот в більш темне і прохолодне місце. Якщо ви збираєтеся пити його незабаром, то можна залишити баночку в холодильнику.

Бажаємо приємного апетиту!