Компот з вишні на зиму – 10 рецептів на 3 літрову банку з фото покроково

Ароматний компот з вишні і малини в банку на 3 літри

Ароматний і яскравий за смаком домашній компот виходить з малини та вишні. Ягідне частування легко заготовити в банку на тривале зберігання. Порадуйте своїх близьких смачним і насиченим напоєм.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,5 кг
  • Малина – 200 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • М’ята – за смаком.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Промиваємо вишню і малину. Скляну тару також промиваємо і стерилізуємо.

2. Опускаємо вишню у підготовлену банку.

3. Відразу ж додаємо і очищену малину.

4. Засипаємо цукром продукти.

5. Заливаємо ягоди з цукром киплячою водою тільки наполовину. Наполягаємо близько 10 хвилин.73

6. Доливаємо залишився окріп.

7. Закриваємо банку металевою кришкою і перевертаємо.

8. Далі заготовку можна укутати рушником і залишити до повного охолодження.

9. Ягідний домашній компот готовий. Можна ставити його на зберігання.