Компот з яблук на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Як приготувати смачний компот з яблук і винограду

Серед великої кількості рецептів приготування компоту з яблук на зиму можна виділити один з найбільш смачних і незвичайних – компот з яблук і винограду. Такий компот сподобається своїм смаком не тільки дорослим, але й дітям. Поєднання яблук і винограду заготовки на зиму є незвичним, але компот з даних інгредієнтів виходить чудовим!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Яблуко – 3 шт.
  • Виноград – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2-2,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Яблука і виноград ретельно промийте під проточною водою.

Крок 2. Яблука розріжте навпіл, виріжте серцевину. Далі поріжте половинки на великі шматочки.

Крок 3. У банку покладіть підготовлені яблука і виноград, засипте туди ж цукор. Всі залийте холодною водою.

Крок 4. Дно відповідного розміру каструлі застеліть рушниками (якими ганчірками), налийте воду, заповнивши половину обсягу.

Крок 5. Після цього накрийте банку з яблуками і виноградом кришкою, поставте в підготовлену каструлю.

Крок 6. Каструлю поставте на помірний вогонь, після закипання стерилізуйте компот протягом 15 хвилин.

Крок 7. Після стерилізації загорніть банку прокип’яченої кришкою.

Крок 8. Компот переверніть догори дном, укутайте в теплу ковдру, в такому вигляді повністю остудіть.

Крок 9. Компот з яблук і винограду готовий!

Приємного апетиту!