Компот з яблук на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Дуже смачний компот з яблук і апельсина

Компот з яблук і апельсина – це домашній напій з чудовим смаком! Освіжаючі цитрусові нотки роблять компот незвичайним і оригінальним. Такий компот не тільки зможе здивувати рідних, але і порадувати гостей за святковим столом. Захоплення, викликане смаковими якостями компоту з яблук і апельсина, гарантовано!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 5 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 250-300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промийте під проточною водою, розрізати на дві частини і видаліть серцевину. Поріжте плоди на невеликі шматочки.

Крок 2. Апельсин також ретельно промийте, наріжте кільцями, видаливши при цьому наявні кісточки.

Крок 3. Викладаємо підготовлені фрукти в заздалегідь стерилізовану банку, заливаємо їх окропом, залишаємо на 15 хвилин, не забувши прикрити банку кришкою.

Крок 4. У каструлю злийте охололу воду, розбавте її цукром, закип’ятіть. Після цього проваріть сироп ще 3-5 хвилин.

Крок 5. Готовим сиропом наповніть банку з фруктами, відразу загорніть прокип’яченої кришкою. Повністю остудіть заготовку під теплою ковдрою в перевернутому вигляді. Зберігайте дану заготівлю в прохолодному і темному місці.

Крок 6. Компот з яблук і апельсина готовий!

Приємного вам апетиту!