Компот зі сливи з кісточками на зиму – 8 простих рецептів на 3-х літрову банку з фото

Компот зі сливи з кісточками на зиму — простий і смачний спосіб заготовити фрукти. Ми можемо назвати безліч причин для вибору одного з цих рецептів, але одна з них найістотніша – економія вашого часу. Адже вам не доведеться виймати кісточки з кожної сливи, при цьому ви збережете найкращі властивості плодів. Вони залишаться соковитими, щільними, солодкими, а кісточка буде легко відділятися.

Компот із слив з кісточкою на зиму на 3-х літрову банку

Домашнього компоту багато не буває, так що можна відразу підготувати кілька трилітрових банок. А сам рецепт настільки елементарний, що впоратися з приготуванням зможуть самі недосвідчені господині або господарі. Не втрачайте даремно часу влітку, і ваша зима буде смачною.

Інгредієнти на
3 л.

  • Зливу 500 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода 2.7 л.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот зі сливи з кісточками на зиму на 3 літрову банку? Паралельно з підготовкою злив стерилізуємо банки за допомогою будь-якого зручного для вас способу. Промиті сливи відкидаємо на друшляк, щоб позбавитися від зайвої вологи.
  2. Після того, як підготовлені плоди, а простерилізовані банки, доводимо воду до кипіння і наповнюємо банки сливами.
  3. Потім поступово вливаємо в них окріп, заповнюючи весь обсяг банки. Залишаємо прогріватися сливи протягом 15-20 хвилин.
  4. За цей час зливаємо всю воду в каструлю і ставимо на слабкий вогонь.
  5. Буквально відразу ж всипаємо в неї цукор, добре розмішуємо і доводимо сироп до кипіння.
  6. Киплячий цукровий сироп повертаємо до сливам, в завершенні додаємо лимонну кислоту і герметично закатуємо кришками. Залишаємо компот остигати в перевернутому положенні під ковдрою.
  7. І буквально на наступний день ви зможете перенести заготовку в комору, щоб вона чекала зими.

Бажаємо приємного апетиту!

Домашній компот із слив з кісточкою без стерилізації

Досить стандартний спосіб приготування компоту, який гарантовано не підведе і дозволить вам отримати божественний результат. Єдине, вам необхідно перебрати всі сливи, щоб в компот не потрапили зіпсовані, які зіпсують всю щасливу картинку.

Час приготування: 40-45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Зливу– 250-300 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Приготування компоту починається з підготовки всіх необхідних інгредієнтів, які нам знадобляться в процесі приготування.

2. Потім заливаємо в каструлю необхідну кількість води і доводимо її до стану кипіння.

3. Добре вимиті сливи викладаємо на дно підготовленої банки.

4. Слідом за сливами додаємо цукровий пісок.

5. Заливаємо вміст банки тільки що приготованим окропом і залишаємо на 10 хвилин, прикривши кришкою.

6. Після закінчення цього часу закатуємо компот металевою кришкою і відправляємо на зберігання. Такий нескладний процес приготування завершено.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Компот із слив і яблук на зиму в домашніх умовах

Крім чудових смакових якостей, в яких ви знайдете і солодкість, і легку кислинку, і навіть можливо, терпкість, цей компот можна назвати справжньою коморою необхідних мінералів, вітамінів і мікроелементів. Готуючи цей продукт, ви робите внесок у своє здоров’я.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Зливу– 450-500 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200-300 гр.
  • Вода – 2,5-2,8 л.

Процес приготування:

1. Всі фрукти ретельно промиваємо, видаляючи з шкірки весь бруд, і обов’язково просушуємо, відкинувши на друшляк.

2. Потім подрібнюємо підготовлені плоди, у яблук видаляють серцевину, а у слив виймаємо кісточки.

3. Половину від усього обсягу банки наповнюємо подрібненими фруктами, а решту – окропом. Прогріваємо вміст протягом 15 хвилин.

4. Незабаром зливаємо цей відвар в каструлю і ставимо на слабкий вогонь.

5. Всипаємо в нього цукор і добре розмішуємо. Варимо цукровий сироп приблизно 5 хвилин з моменту закипання, до повного розчинення цукру.

6. Гарячий сироп повертаємо в банки і закорковуємо їх кришками.

7. Зберігаємо заготовки в прохолодному місці або ж при кімнатній температурі без потрапляння прямих сонячних променів.

Бажаємо приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт компоту із слив і груш в банках

Що може бути смачніше домашніх слив і груш? – Тільки компот, приготований з цих компонентів. Всі фрукти відмінно зберігатися аж до зими і будуть піднімати вам настрій в темні прохолодні дні, коли не вистачає сонячного літа. А ще не нехтуйте лимонною кислотою, тоді вашій консервації все буде дарма.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування:20-25 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Зливу– 200-250 гр.
  • Груші – 200-250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Велику частину часу необхідно приділити підготовці інгредієнтів. Промиті груші нарізаємо великими шматочками разом з неочищеної шкіркою.

2. Сливи розрізаємо на дві половини і витягаємо з них кісточки.

3. Приступаємо до наповнення простерилізованих банок. Для початку викладаємо шар груш.

4. Слідом за грушами йдуть зливи. Третю частину від всього обсягу залишаємо для рідини.

5. Заливаємо банки з подрібненими фруктами крутим окропом і залишаємо на 15-20 хвилин у спокої.

6. Після закінчення цього часу, зливаємо охолоджену рідину, додаємо в неї цукор і доводимо вміст до стану кипіння. Поступово зменшуємо вогонь і варимо сироп хвилини 2-3.

7. Потім солодкий відвар повертаємо до фруктів і щільно закриваємо простерилізовані банки кришками. Остуджуємо компот в перевернутих догори дном банках, при кімнатній температурі.

8. Такий смачний напій може радувати вас в холодний і похмурий час.

Бажаємо приємного апетиту!

Сливовий компот з лимонною кислотою без стерилізації

Класичний рецепт, який містить в собі тільки важливі компоненти, а процес приготування нічим не ускладнений. Компот розрахований на досить тривалий термін зберігання, для якого краще скористатися додаванням лимонної кислоти. До того ж, вам може сподобатися легка нехитра кислинка, яка відмінно збалансує солодкий смак.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10-20 хв.

Порцій – 16-18.

Склад:

  • Зливу– 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250-270 гр.
  • Кислота лимонна – 1/2 ч. л.
  • Вода – 2-2,5 л

Процес приготування:

1. Ретельно перебираємо і промиваємо всі плоди сливи. Також їх необхідно ретельно просушити.

2. Після чого опускаємо підготовлені сливи в простерилізовані банки, займаючи тільки одну частину від усього обсягу.

3. Засипаємо сливи цукровим піском і на цьому ж етапі додаємо лимонну кислоту.

4. Поступово заливаємо вміст окропом і щільно закорковуємо стерилізованими кришками за допомогою закочувального ключа. Залишаємо компот в перевернутому стані до її повного остигання.

5. Перед тим, як відправити компот на зберігання, збовтуємо банку, перевіряємо його на герметичність. І тільки потім залишаємо чекати зими.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот з жовтої сливи в банках з кісточками

Навіть у тому випадку, якщо сливи будуть злегка недозрілими, вони швидко напитаются цукровим сиропом і взимку порадують вас своїм карамельним смаком. Компот з жовтих слив виходить дуже приємного сонячного кольору, який створено для того, щоб дарувати гарний настрій.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 20.

Склад:

  • жовті Сливи – 700-750 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

1. Першочергово підготуємо сливи і банки. Сливи ретельно промиваємо і просушуємо, а банки стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом: чи то мікрохвильовка або духовка.

2. Потім наповнюємо чисті простерилізовані банки сливою, займаючи приблизно 1/2 чи 1/3 частину від усього обсягу.

3. А поки приготуємо цукровий сироп. Для цього у невеликому об’ємі води розчиняємо цукор і кип’ятимо вміст пару хвилин.

4. Заливаємо підготовлені сливи киплячим сиропом, закатуємо кришками і остуджуємо, перевернувши догори дном.

5. На цьому процес приготування завершено, і охолоджений компот можна відправляти в комору чекати свого часу.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже смачний компот на зиму з слив і апельсинів

Цитрусовий смак все ще залишається фаворитом на тлі інших заготовок, не перестаючи дарувати задоволення любителям апельсинів і лимонів. А особливо цікавим і гармонійним виходить поєднання сливи і апельсина, яке складно уявити без проби. Сміливо готуйте це джерело вітамінів, і ви жодного разу не пошкодуєте.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 20.

Склад:

  • Сливи 10-15 шт.
  • Цукор-пісок – 200-220 гр.
  • Апельсин – 1-2 шт.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Стерилізуємо банки з кришками будь-яким зручним для вас способом.

2. Ретельно промиваємо сливи і вмочаємо рушником, щоб позбавитися від зайвої вологи.

3. Промиті апельсини нарізаємо невеликими шматочками разом з шкіркою.

4. Потім приступаємо до наповнення банок. Більшу частину обсягу банки, заповнюємо сливами і в завершенні додаємо кілька часточок апельсинів.

5. Поверх викладених фруктів засипаємо цукровий пісок і заливаємо киплячою водою.

6. Закатуємо компот металевими кришками, трохи ворочаем банку для кращого розчинення кристалів цукру і залишаємо остуджуватися в перевернутому стані.

7. На цьому приготування сливового компоту з апельсинами завершено. Відправляємо його на зберігання в прохолодне місце.

Бажаємо приємного апетиту!

Домашній компот із слив і винограду на зиму

Коли хочеться зібрати всі найулюбленіше разом, на допомогу приходять такі рецепти. Тут все вдало як на вигляд, так і на смак. Домашні витончені грона синього винограду, як ніколи краще відтіняють прекрасний колір слив, надаючи компоту дуже ефектний вигляд. Такий напій буде вигравати серед всіх інших на вашому святковому столі.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Сливи – 150-200 гр.
  • Виноград – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

1. Стерилізуємо банку, а сливи з виноградом промиваємо, намагаючись не деформувати грона. Спочатку заповнюємо банку просушенными гронами винограду.

2. Сливи розрізаємо на більш дрібні частини, видаляємо кісточки і викладаємо скибочки в банку поверх винограду.

3. Заливаємо все закипілої водою, прикриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 20 в спокої, для прогріву.

4. Після цього зливаємо ароматну сливову настойку в каструлю, розчиняємо в ній цукор і доводимо до кипіння.

5. Як тільки сироп закипить, повертаємо його в банку до сливам і винограду.

6. Закатуємо компот простерилізованій кришкою за допомогою закочувального ключа, попередньо додавши туди лимонну кислоту, і залишаємо до повного охолодження в перевернутому стані.

7. Компот відмінно збережеться до глибокої зими, якщо відправити банку в прохолодне темне місце, де відсутня попадання прямих сонячних променів.

Бажаємо приємного апетиту!