Конфітюр з полуниці — це заготівля, яка за своєю консистенцією нагадує варення і желе, однак нерідко являє собою десерт на основі полуничного соку з цілими ягодами. Конфітюр добре додавати до випічці або десертів з йогурту або сиру, а також в якості добавки до чаю або кави.
Смачний конфітюр з полуниць на зиму з желатином
Конфітюр з полуниці виходить яскравого кольору з ніжним смаком ягід і ароматом літа. Його можна подавати до морозива, десертів з кисломолочного сиру або випічці. Желатин допомагає конфитюру зберігати консистенцію желе.
Інгредієнти на
8 порц.
- Полуниця 1 кг
- Цукор-пісок 600 гр.
- Желатин 10 гр.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Вода 50 мл
Процес приготування:
- Як заготовити конфітюр з полуниць на зиму? Ягоди промити, прибрати зіпсовані, видалити всі плодоніжки і листочки. Скласти полуницю в ємність, засипати цукром і залишити на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
- Нагрівати полунично-цукрову масу на повільному вогні, але не дозволяти їй кипіти. Потім акуратно перемішати полуницю і залишити в теплому місці на годину.
- Після цього блендером перетворити масу в пюре, довести його до кипіння, знімаючи пінку, проварити близько 5 хвилин і залишити в теплі ще на годину.
- Желатин розпустити в прохолодній воді, потім полуничне пюре поставити на слабкий вогонь і розчинити в ньому желатин. Додати лимонну кислоту, добре перемішати масу і не дозволяти їй кипіти після того, як у неї був доданий желатин.
- Конфітюр з полуниці в гарячому вигляді розлити по скляним банкам і щільно закупорити. Зберігати після охолодження в прохолодному темному місці.
Густий конфітюр з полуниці з агар-агаром
Конфітюр з полуниці виходить менш солодкий, ніж варення, і більш корисним: технологія приготування проста і дозволяє зберегти максимум корисних речовин з ягід, а агар-агар – натуральний продукт для консервації і корисний для здоров’я.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Агар-агар харчовий – 3 ч. л.
- Вода питна – 1 склянка
Процес приготування:
1. Полуницю промити, щоб у ягодах не було піску, видалити плодоніжки, засипати цукром і перетворити на пюре.
2. Засипати ягідну масу цукром і нагрівати на середньому вогні 15-20 хвилин після того, як вона закипить.
3. Агар-агар розвести прохолодною водою і вилити в полуничну масу, перемішати і готувати ще 10 хвилин.
4. Підготувати сухі стерилізовані банки з щільно закручуються кришками.
5. Розкласти конфітюр з ємкостей і зберігати в темному прохолодному місці.
Як заготовити конфітюр полуничний на зиму з пектином?
Легкий рецепт полуничного конфітюру, який готується максимально просто, а результат порадує навіть тих, хто байдужий до фруктових і ягідних заготівель на зиму.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Пектин – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Полуницю перебираємо, видаляємо плодоніжки і зіпсовані ягоди, промиваємо і пюрируем блендером.
2. Пектин змішуємо з двома столовими ложками цукру і вводимо в полуничну масу.
3. Помішуємо і нагріваємо на середньому вогні, поки пюре не закипить. Всипаємо цукор, що залишився, добре перемішуємо і ще раз доводимо до кипіння. Готуємо приблизно 3 хвилини.
4. Готуємо банки: миємо їх, стерилізуємо і залишаємо до повного висихання.
5. Перекладаємо в ємності конфітюр полуничний, щільно закорковуємо кришками і залишаємо його остигати. Потім зберігаємо десерт в холоді.
Простий і смачний рецепт конфітюру з полуниці і банана
Поєднання полуниці і банана перетворює звичайний конфітюр полуничний в яскравий і святковий десерт з ароматом улюбленого багатьма жувальної гумки. Важливо використовувати стиглі, але щільні банани і не зім’ятий полуницю.
Час готування: 5 годин 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Банан – 500 гр.
- Сік лимона – 50 мл
Процес приготування:
1. Полуницю перебрати, залишити цілі і щільні ягоди, промити і обсушити. Видалити плодоніжки і скласти в підходящу за обсягами ємність.
2. Засипати цукром полуницю, не перемішувати, а злегка потрясти ємність, щоб цукор рівномірно розподілився між ягодами. Залишити на кілька годин, поки полуниця не пустить сік.
3. Банани очистити від шкірки і нарізати кружечками.
4. Ємність з полуницею нагріваємо на маленькому вогні, поки сік не перетвориться в сироп. Ягоди при цьому повинні залишатися цілими, тому перемішувати масу потрібно дуже акуратно.
5. Коли полуничний сироп закипить, додаємо до нього шматочки бананів і готуємо близько 5 хвилин, помішуючи.
6. Залишаємо полунично-бананову масу повністю охолонути при кімнатній температурі, потім додаємо в неї лимонний сік, перемішуємо і ще раз доводимо до кипіння. Варимо ще 5 хвилин і залишаємо остигати.
7. Розливаємо конфітюр з бананами і цілими ягодами полуниці по банкам, щільно закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці.
Покроковий рецепт приготування полуничного конфітюру з цілими ягодами
Конфітюр з цілих ягід полуниці відмінно підходить при приготуванні відкритих пирогів або тортів, а також для прикраси десертів з ягід і молочних продуктів. Лимон нейтралізує надмірну солодкість цукру і полуниці і робить конфітюр ще ніжніше і смачніше.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Пектин – 20 гр.
- Лимон – ½ шт.
Процес приготування:
1. Ягоди перебираємо, промиваємо від піску і видаляємо плодоніжки. Перекладаємо чисту полуницю в підходящу ємність і засипаємо цукром, окремо залишивши 100 гр.
2. Залишений обсяг цукру змішуємо з пектином.
3. Ягоди полуниці довести до кипіння на середньому вогні і готувати близько 5 хвилин, помішуючи. Трохи охолоджуємо полуничну масу.
4. Додаємо до полуниці суміш цукру з пектином, перемішати дуже акуратно, щоб не пошкодити ягоди і довести до кипіння. Нагрівати ще 5 хвилин, а потім вичавити в конфітюр сік половинки лимона.
5. Довести конфітюр полуничний ще раз до кипіння і зняти з вогню. Розкласти заготовку з сухим чистим банкам і щільно закрити їх. Смачний конфітюр з цілими ягодами полуниці готовий!