Конфітюр з полуниці – 5 рецептів на зиму з фото покроково

Конфітюр з полуниці — це заготівля, яка за своєю консистенцією нагадує варення і желе, однак нерідко являє собою десерт на основі полуничного соку з цілими ягодами. Конфітюр добре додавати до випічці або десертів з йогурту або сиру, а також в якості добавки до чаю або кави.

Смачний конфітюр з полуниць на зиму з желатином

Конфітюр з полуниці виходить яскравого кольору з ніжним смаком ягід і ароматом літа. Його можна подавати до морозива, десертів з кисломолочного сиру або випічці. Желатин допомагає конфитюру зберігати консистенцію желе.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Полуниця 1 кг
  • Цукор-пісок 600 гр.
  • Желатин 10 гр.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.
  • Вода 50 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити конфітюр з полуниць на зиму? Ягоди промити, прибрати зіпсовані, видалити всі плодоніжки і листочки. Скласти полуницю в ємність, засипати цукром і залишити на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
  2. Нагрівати полунично-цукрову масу на повільному вогні, але не дозволяти їй кипіти. Потім акуратно перемішати полуницю і залишити в теплому місці на годину.
  3. Після цього блендером перетворити масу в пюре, довести його до кипіння, знімаючи пінку, проварити близько 5 хвилин і залишити в теплі ще на годину.
  4. Желатин розпустити в прохолодній воді, потім полуничне пюре поставити на слабкий вогонь і розчинити в ньому желатин. Додати лимонну кислоту, добре перемішати масу і не дозволяти їй кипіти після того, як у неї був доданий желатин.
  5. Конфітюр з полуниці в гарячому вигляді розлити по скляним банкам і щільно закупорити. Зберігати після охолодження в прохолодному темному місці.

Густий конфітюр з полуниці з агар-агаром

Конфітюр з полуниці виходить менш солодкий, ніж варення, і більш корисним: технологія приготування проста і дозволяє зберегти максимум корисних речовин з ягід, а агар-агар – натуральний продукт для консервації і корисний для здоров’я.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Агар-агар харчовий – 3 ч. л.
  • Вода питна – 1 склянка

Процес приготування:

1. Полуницю промити, щоб у ягодах не було піску, видалити плодоніжки, засипати цукром і перетворити на пюре.

2. Засипати ягідну масу цукром і нагрівати на середньому вогні 15-20 хвилин після того, як вона закипить.

3. Агар-агар розвести прохолодною водою і вилити в полуничну масу, перемішати і готувати ще 10 хвилин.

4. Підготувати сухі стерилізовані банки з щільно закручуються кришками.

5. Розкласти конфітюр з ємкостей і зберігати в темному прохолодному місці.

Як заготовити конфітюр полуничний на зиму з пектином?

Легкий рецепт полуничного конфітюру, який готується максимально просто, а результат порадує навіть тих, хто байдужий до фруктових і ягідних заготівель на зиму.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Пектин – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Полуницю перебираємо, видаляємо плодоніжки і зіпсовані ягоди, промиваємо і пюрируем блендером.

2. Пектин змішуємо з двома столовими ложками цукру і вводимо в полуничну масу.

3. Помішуємо і нагріваємо на середньому вогні, поки пюре не закипить. Всипаємо цукор, що залишився, добре перемішуємо і ще раз доводимо до кипіння. Готуємо приблизно 3 хвилини.

4. Готуємо банки: миємо їх, стерилізуємо і залишаємо до повного висихання.

5. Перекладаємо в ємності конфітюр полуничний, щільно закорковуємо кришками і залишаємо його остигати. Потім зберігаємо десерт в холоді.

Простий і смачний рецепт конфітюру з полуниці і банана

Поєднання полуниці і банана перетворює звичайний конфітюр полуничний в яскравий і святковий десерт з ароматом улюбленого багатьма жувальної гумки. Важливо використовувати стиглі, але щільні банани і не зім’ятий полуницю.

Час готування: 5 годин 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Банан – 500 гр.
  • Сік лимона – 50 мл

Процес приготування:

1. Полуницю перебрати, залишити цілі і щільні ягоди, промити і обсушити. Видалити плодоніжки і скласти в підходящу за обсягами ємність.

2. Засипати цукром полуницю, не перемішувати, а злегка потрясти ємність, щоб цукор рівномірно розподілився між ягодами. Залишити на кілька годин, поки полуниця не пустить сік.

3. Банани очистити від шкірки і нарізати кружечками.

4. Ємність з полуницею нагріваємо на маленькому вогні, поки сік не перетвориться в сироп. Ягоди при цьому повинні залишатися цілими, тому перемішувати масу потрібно дуже акуратно.

5. Коли полуничний сироп закипить, додаємо до нього шматочки бананів і готуємо близько 5 хвилин, помішуючи.

6. Залишаємо полунично-бананову масу повністю охолонути при кімнатній температурі, потім додаємо в неї лимонний сік, перемішуємо і ще раз доводимо до кипіння. Варимо ще 5 хвилин і залишаємо остигати.

7. Розливаємо конфітюр з бананами і цілими ягодами полуниці по банкам, щільно закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці.

Покроковий рецепт приготування полуничного конфітюру з цілими ягодами

Конфітюр з цілих ягід полуниці відмінно підходить при приготуванні відкритих пирогів або тортів, а також для прикраси десертів з ягід і молочних продуктів. Лимон нейтралізує надмірну солодкість цукру і полуниці і робить конфітюр ще ніжніше і смачніше.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Пектин – 20 гр.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

1. Ягоди перебираємо, промиваємо від піску і видаляємо плодоніжки. Перекладаємо чисту полуницю в підходящу ємність і засипаємо цукром, окремо залишивши 100 гр.

2. Залишений обсяг цукру змішуємо з пектином.

3. Ягоди полуниці довести до кипіння на середньому вогні і готувати близько 5 хвилин, помішуючи. Трохи охолоджуємо полуничну масу.

4. Додаємо до полуниці суміш цукру з пектином, перемішати дуже акуратно, щоб не пошкодити ягоди і довести до кипіння. Нагрівати ще 5 хвилин, а потім вичавити в конфітюр сік половинки лимона.

5. Довести конфітюр полуничний ще раз до кипіння і зняти з вогню. Розкласти заготовку з сухим чистим банкам і щільно закрити їх. Смачний конфітюр з цілими ягодами полуниці готовий!