Котлети на пару в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжні котлети з курячого філе на пару в мультиварці Поларіс

Парові котлети – це повноцінне і дуже корисне блюдо, яке також відмінно підійде людям з різними харчовими захворюваннями, маленьким дітям і тим, хто хоче схуднути. Приготувати в мультиварці Поларіс їх можна дуже швидко, тому більше не відмовляйте собі в цьому задоволенні.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Індичка – як альтернатива.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Білий хліб – 50 гр.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Моркву – за смаком.
  • Капуста – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 20 гр.
  • Соус – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиваємо і висушуємо куряче філе. Нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку. Краще зробити це двічі. Також можна використовувати змішаний фарш: з курки і індички. Це додасть велику насиченість смаку готового страви. Тим більше, що індичка прискорює метаболізм, а це дозволяє швидше скидати вагу. Ще у фарш можна додати свіжі овочі: терту моркву, капусту. Так фарш стане більш соковитим. Трохи теплому молоці пару хвилин розмочуємо білий хліб, потім легенько віджимаємо його. Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю.

2. На мультиварці Поларіс вибираємо режим «Мій рецепт plus (мультиповар)», встановлюємо температуру 160 градусів. Трохи обсмажуємо цибулю: буквально протягом 5 хвилин.

3. У ємності для приготування змішуємо фарш, вимочений білий хліб, яйце і злегка обсмажену цибулю. Не забуваємо про сіль і перець. Добре вимішуємо фарш і ліпимо невеликі круглі котлети. Щоб вони краще тримали форму і не розвалилися в процесі приготування, м’ясний фарш потрібно відбити, тобто покидати його про тверду поверхню або дно миски. Також фарш повинен трохи постояти за цей час хліб вбере в себе сік з м’яса і стане ніжніше.

4. Закладаємо котлети в чашу мультиварки і вибираємо режим «Варка на пару», який займе у нас 20 хв. Відкривати кришку в процесі не рекомендується.

5. Готову страву можна подавати до столу. Якщо хочете, то доповнити парові котлети можна яким-небудь соусом: наприклад, сметанним, йогуртовим або томатним, але це трохи підвищить калорійність страви. Приємного апетиту!